Sayfa 375/461 İlkİlk ... 275325365373374375376377385425 ... SonSon
Arama sonucu : 3687 madde; 2,993 - 3,000 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 3

1.  Alıntı Originally Posted by cevdetpaşa Yazıyı Oku
    Enflasyon % 62 artımışken konut % 25 artmış ise

125 x 100 /162 = % 77,16 eder.
    yani reel düşüş % 37 değil %23 olarak hesaplanır.
    Evet hesabınız doğru. Ben reel düşüşü vurgulamak için kabaca topla, çıkar yaptım
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

Liseye giden fakat herhangi bir geliri olmayan 18 yaşın altındaki çocuğuma ilk evim kredisi kullanabilir miyim? Bu konuda tecrübesi olan yada bilgisi olan yazarlardan fikir bekliyorum.

3.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Türkiye çapında her yerde fiyatlar reel olarak düşerken genelleme yapmıcaz da ne zaman yapıcaz?

Aslında sizinki özel bir durum. Her yerde fiyatlar gevşerken siz 3,5 ayda 35% kâr edebiliyorsanız sizi tebrik ederiz. O sizin şahsi ticari başarınız.
    Biz gittik Korucuktan aldık şehir hastanesi muhabbetine, 2 yıldır aynı fiyat

2109119DG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by Poizer Yazıyı Oku
    Dostlar merhaba,

Biz de bir evimizi satmayı düşünüyoruz. Kiracı ile uğraşmaktan gerçekten bıktık. Çok şükür ki çıkıyor evden. Bu dönemde ev satmak ile ilgili olarak;

- Ev fiyatları bir süredir stabil hatta düşüş bile var. Bunu genel olarak kredilere bağlıyoruz.
    - Ancak dolar bazında bakıldığı zaman aslında ev fiyatlarımız ucuz da sayılmaz. Hatta bu sebepten yabancıların da alımı durdurduğu açık.
    - Satacağımız ev toki olduğu için satış fiyatları 2,3-2,6 bandında bir piyasası var.

Sizce bu bilgiler ışığında evin şu dönemde satılmaya çalışılması mantıklı mı? Nasıl hareket etmek uygun olur?
    Benimde satmayı düşündüğüm 1.5 yıldır boş duran bir evim var. Ayrıca dünde bir anahtar teslim aldım. Onuda satabilirim. Şöyle bi ilanlara baktım internetten. Ev fiyatları TL olarak yerlerde sürünüyor. 110-120 kira çarpanına gelmiş.

Daha sonra kendi kendime dedimki şu an satmak değil almak zamanı.

Daha sonra Youtube danda birkaç kişi dinledim. Hepsinin ortak görüşü, Ev fiyatları Amerika ve Avrupaya göre çok pahalı. Bağcılardaki evinizi satıp, Barcelona dan alabilirsiniz diyorlar. Aynı zamanda da tam ev alma zamanı diyorlar. Ne demek istediklerni anlamadım açıkçası. Kendileride ne söylediklerini bilmiyor.

Birde tabi klasik sorun var. Evi satsak parayı nereye yatıracağız ??

6.  Alıntı Originally Posted by renkly1i Yazıyı Oku
    Benimde satmayı düşündüğüm 1.5 yıldır boş duran bir evim var. Ayrıca dünde bir anahtar teslim aldım. Onuda satabilirim. Şöyle bi ilanlara baktım internetten. Ev fiyatları TL olarak yerlerde sürünüyor. 110-120 kira çarpanına gelmiş.

Daha sonra Youtube danda birkaç kişi dinledim. Hepsinin ortak görüşü, Ev fiyatları Amerika ve Avrupaya göre çok pahalı. Bağcılardaki evinizi satıp, Barcelona dan alabilirsiniz diyorlar. Aynı zamanda da tam ev alma zamanı diyorlar. Ne demek istediklerni anlamadım açıkçası. Kendileride ne söylediklerini bilmiyor.

Evin fiyatini TL olarak degil dolar olarak dusunun ve gecmise bakin o zaman anlarsiniz

Su an satma zamani cunku dolar cinsinden asiri yuksek fiyatlar

7.  Alıntı Originally Posted by renkly1i Yazıyı Oku

Bağcılar Esenler de 60.000 Euro ile evi satıp İspanya'da denize sıfır ev alabiliyorsunuz. Para olarak mümkün. Öyle sattığınız Esenler mahalle evler gibi değil. Karşılaştırma yapılmaz 2 ev arasında. Nereden biliyorsun diyeceksen baktım çünkü.

Boşuna yurtdışından yılda milyarlarca dolarlık ev atmıyor Türkler.

Karşılaştırma yapanlar bunun için öyle konuşuyor. Değerli TL sağ olsun.

1988'de 150.000 Dolarlık Bir Evin Şimdi Maliyeti 707.500 Dolar; Teşekkürler Fed!

Sayfa 375/461 İlkİlk ... 275325365373374375376377385425 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •