Originally Posted by
darkblue08
Evet Emirhan hocam elbette Brightstar alýmýný kastediyorum. Görüþlerinize saygý duymakla birlikte kesinlikle bu satýn almanýn mantýklý hele hele akýllýca olduðuna hiç katýlmýyorum. O dönem faizlerin ve dolarýn düþük olduðundan bahsetmiþsiniz. Oysa bahsettiðiniz görüþmelerin baþlangýcý pandemi sonrasý 2021 yýlý. Yani enflasyonun tüm dünyada yükseldiði, faiz artýþlarýnýn kaçýnýlmaz olduðu bir de bizim ülkede sürdürülemez olduðu apaçýk olan faiz politikalarý sonucu döviz rezervimizin hýzla eridiði bir dönem. Yani basiretli bir tüccar Türkiye'de önce dolarýn sonra faizlerin artacaðýný kolaylýkla kestirebilirdi. Bunu tahmin edemeyip Þirketi darboðaza sokan yönetici de bir zahmet koltuðundan alýnsýn.
Brightstarýn kendi borçlarýnýn üstlenilmesi hususuna gelince zaten satýn alýnan Þirket yeterince baþarýlý ise mevcut faaliyetleri ile kendi borçlarýný ödeyebilmeli. Þirketin borcu Arenaya yük oluþturmamalý. Þuana kadar Brightstar için Þirketin katlandýðý tüm maliyetleri düþünün. Bugün satmaya kalksanýz bu maliyetleri üstlenip satýn almak isteyen çýkar mý acaba? Varsa hemen satalým.
Rekabet Kurumunun karar alacaðýný biliyorum. SPK dan kastým Kap bildirimleri. Zaten bilanço için bahsedilebilecek fazla bir þey yok. Herkes farkýnda olayýn. Sadece üç ayda Þirket özkaynaklarý 10 milyon dolar kayýp yaþayarak 38 milyon dolar sýnýrýna düþmüþ. Üçüncü çeyreðin tam ortasýndayýz bugün. Son bilançoya göre kasada para yok. Muhtemelen yeni borçlar vs. derken bir beþ milyon daha gitmiþtir. Paynet satýþý bu dönemde gelmezse ya da olumsuz çýkarsa (ben ihtimal vermiyorum yoksa bir dakika durmam hissede) Þirket mevcut borç yüküyle ne kadar daha idare edebilir? Faizler düþmezse bir sene içinde borçlarýný dahi ödeyemez duruma gelir belki daha kýsa sürede. Belki bedelli düþünülebilir. Onun içinde çok yüksek bedelli açýklamasý gerekir onay gelir mi bilmem. Umarým Paynet satýþý üçüncü çeyrek bitene kadar onaylanýr da iþler yoluna koyulur.
Siz sakallýyý beðenebilirsiniz ama bu da beni fikrim. Ben baþarýsýz buluyorum.
Yer Ýmleri