,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,
Son düzenleme : .bozoklu.; 23-08-2024 saat: 12:39.
Yatırımcılık bence de budur. Döngüleri yakalamaktır. Pandemi de alan neredeyse hangi hisse olursa olsun kazançlı. Satış için ben endeks 400 doları bekliyorum. 500'de hedeflenebilir ama o şu günkü gidişatla imkansız. Başka şartlar oluşur, düşünülebilir.
Bu günler için seçeneksizlikte var. Piyasa öyle bir dengesizlik içine sokuldu ki paraya koruyacak sektör yok. Gayrımenkul balon. Bist'e para girmiyor. Birileri kendi çalıyor,kendi oynuyor. Faiz kısa vade için mantıklı idi. Ama küçük yatırımcı için ne zaman değişim yapacağını bilemeyeceği için kayıp olacaktır. Doların ucuz olduğu açık. Ama varolan şartlarda kontrol güçleri var. KKM ve döviz tevdiat hesaplarının cesaretini kırmak istiyorlar. Nas bedelini azaltmak için. Ama birileri de çaktırmadan dolar topluyor. Azar azar yükseltmek zorundalar. Yoksa olumsuz etkileri yüksek olacak. Enflasyonun Tüik verileri hariç düşmesi imkansız.En azdan hedefler büyük şaşacak. Altın koruma için seçenek görülebilir. O da uluslararası şartları iyi bilmek lazım. Altın onsunun çok değer kazanması doların itibarını yere serer. Zaten serildi. Mecburiyet oluşturan şartlar olmasa kimse ABD tahvili almayacak. Japonya bile bu durumdan rahatsız. Faiz yükselterek oranı azaltmak istiyor.
Sonuçta çok parlak seçenekler de yok. Bist'te bekleyeceğiz. Elimizdeki malın değerini korumasını dileyerek. Zayıf sektörlerde olmamak koşulu ile.
Tüpraş ın daha çok işi var.Gidecek çok yolu var.
Entek işini hızlı büyütmeleri gerek ama yurtdısında.
Entek wat motor ile rüzgar motoru işine girmesi lazım.
Tedariğini kendi oluşturursa üretirse dışarıda tesis yaratmak daha hızlı kolay olur.
Eat motor rüzgar motoru vs üretmiyor o ayrı mesele.
Gelecekte termik santralleri çok dövecekler.
Nükleere bile yatırım yapıyor asya termik azalt derler diye…
Entek in acilen abd ve asya pazarlarına girmesi lazım.
Ytd
Marjlar yokuş aşağı freni patlamış kamyon gibi düşüyor…Bu düşüşü Rup revizyonunun revizyonu tamamen kompanse edemez zira tüpraşın bile öngörüsü olan 12 $ altına düşmüş durumda dizel marjı.Nerede duracağıda belli değil.
Yılın ikinci yarısında ki bilançolarda zayıf sonuçlara şimdiden hazır olmalı,seneye temettü düşük kalabilir buna bel bağlayanlar varsa onlarda hesaplarını şimdiden sağlam yapsın Tüpraş a tamamen bel bağlamak sıkıntı verebilir.
Benim motivasyonum mevcut rafineri üretimleri vs olmadığı için pek umrumda değil ama kısacılar varsa onları üzebilirler.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Cahillik mutluluktur!
2030 sonrasi icin biriktiriyorum...
Azar azar sindire sindire, zevk ala ala...![]()
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
FROTO yu 2026 sonrasi icin biriktirdim, simdilik orada isim bitti..
Burada devam ediyorum biriktirmeye...
Biriktirmeyi oldum olasi cok sevdim.
Ilkokul oncesi once misket biriktirdim, sonra gazoz kapagi, bi ara demir para ve pul koleksiyonum vardi, lisede kaset, plak v.s
1988 den beri de hisse senedi..
Ne yapayim huyum bu![]()
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer İmleri