-
Maalesef piyasamýz acýmasýz; ama þöyle de bir þey var. Ne zaman ki bir sektör veya hisse olaðan yönünün aksine yeni bir yukarý trend yakaladýysa bunu birkaç sene devam ettirme momentumunu yükselerek gösterir.
Örneðin bankalar Temmuz 2022'de baþladýklarý yukarý trendi 2 senedir devam ettirdiler ve bu son dönemdeki satýþlarda %20-25 düzeltme yaptýlar. Biliyorsunuz bankalar BÝST'in lokomotifidir: BÝST30'da 4 adet banka vardýr. 2011'de banka hissesi alan biri yaklaþýk 13 yýldýr dolar bazýnda zarardadýr. Bunu neden söylüyorum: Borsamýzda yabancý yatýrýmcý az olmasýna raðmen borsamýz hala potansiyel barýndýrýyor.
Þahsi düþüncem, son dönemdeki satýþlarý borsamýzda ara negarif akým kabul edip, genel trendin hala yukarý yönde olduðunu düþünüyorum. Ayrýca FED'in önümüzdeki aylarda yapacaðý muhtemel faiz indirimi için borsamýzýn bu fiyatlara bilinçli getirilmiþ olabileceðini düþünüyorum. Zira yabancý yatýrýmcý için buseviyeler cazipkar.
Evet sigorta sektörünün bu ara akýmdan fazla dayak yediði aþikar. Geçmiþte enflasyonun yüksek olduðu 1997 yýllarýna bakýnýz: enflasyon kontrol altýna alýnýp düþmeye baþladýðýnda sigorta sektörünün de pozitif etilendiði görülebilir.
Sonuç olarak paranýn maliyetinin yüksek olduðu bu ortamda borsamýzýn ve yatýrýmcýsý olduðumuz sektör hisselerinin pay fiyatlarýnýn bundan sonra düþmek için aþaðýda fazla yerin kalmadýðýný düþünüyorum. Temmuz 2023'de baþladýðý yukarý trendini kýrmýþ gibi görünse de, bunun ara bir negatif düzeltme olduðunu aslýnda bu kârlýlýk ve primlerle hala yukarý potansiyel barýndýrdýðýný düþünüyorum. (Yatýrým tavsiyesi içermez)
Gönderi Kurallarý
- Yeni konu açamazsýnýz
- Konulara cevap yazamazsýnýz
- Yazýlara ek gönderemezsiniz
- Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer Ýmleri