Bir zamanlar bir filim seyretmistim filmin ismi vurun kahbeye idi.bu o filmide geçti .ytd.aksa husran
Bir zamanlar bir filim seyretmistim filmin ismi vurun kahbeye idi.bu o filmide geçti .ytd.aksa husran
Bıyıklı sermaye elindeki hisseleri satıyor olmasın, çünkü sat sat bitiremediler.
Yoksa buda mı dış güçlerin işi?
Ekonominin ve reel sektörün bazı kuralları var ve insan hisse sahibi olduğunda bunları "bile bile" görmezden gelebiliyor. Çünkü o şirkete ortak ve mümkün olduğunca bardağın dolu tarafına baktığımızın farkında olamıyoruz.
Uzun vadeciyim, temettücüyüm, benim şirket ihracatçı....vs ise diğer bahaneler.
Eğer ekonomi daralacaksa, tüketim azalacaksa, kralı gelse bilançosunu, kârlılığını düzeltemez. Şişe, Aksa, Froto, Arçelik...vs dünya klasmanında da olsan bahane arama kardeşim, ekonomi küçülecekse, beklentilerini ve hisse yatırım oranını düşürmelisin.
Eğer yerel para birimin değerlenecekse (enflasyona göre), sıkılaşma varsa (lokal ya da global), faizler yüksekse (kredi faizi şirketini, mevduat faizi seni) bil ki etkileneceksin, dövizle iş yapan şirketteki payını düşüreceksin kardeşim.
Sıkılaşma varsa, faizler yüksekse, hisse fiyatlamasındaki satış periyodunu kaçırma. Faiz artışının bittiğini düşündüğünde sırayla yavaştan boşaltacaksın tekstil, otomotiv, beyaz eşya, inşaat. (aksanın fabrika en büyük elyaf fabrikasıymış, 2025 yatırımları varmış...vs tamamen bahane üretiyoruz. Tekstil sektöründesin kardeşim. 330bin ton elyaf üretiyorsun. Payını azalt).
Eğer enflasyon düşüşü netleştiyse, faiz indirimleri yaklaştıysa yavaştan hisse almaya başlarsın. Alış periyodunu kaçırma.
Mehmet Şimşek yüz defa suratımıza dedi ki "tüketiminizi kıstıracağım". O andan itibaren yatırımlarımızdaki Bist payını azaltmalıydık.
Reel sektör kötüleşecekse, hisse düşecek kardeşim. Ne bahane üretiyorsun. Uzun vadeciyim, temettücüyüm, benim şirket ihracatçı....vs
**bu yazdıkların 15 gün 1 ay önce de vardı..2 ay önce de vardı...avrupa ve amerikada faiz indirimleri başlayacak..endeks bu nedenle düşmüyor...siyasi belirsizlik var...
Depremde evi yikilmis adama, evi zamaninda guclendirecektin kardesim demeye benzemis.
Mehmet SIMSEK'in tuketiminizi kistiracagim sozunden, kim, hisse alma kardesim anlamini cikartacak.
AKSA goreceli olarak en iyi sirketlerden biri, bu yazilanlar sadece duzeltmelerde girilen psikoloji ile ilgili.
Ben bu hisseyi cok uzun vade icin aldim, hic de pisman degilim.
Bahanesi çok, gerçeği az olan toplumlarda, herkes mış gibi yaparak hayatı da yaşıyormuş gibi yaparak ömrünü tüketip gider.
Sonuçta paranın satın alamayacağı, erdem dürüstlük, iyilik merhamet ve sevgi de o toplumu terk eder.
Ben Aksa da vurkaççılara gerek yok ağır sağlam yolunu alan bir gemi diye sabrediyorum / dum
Aksa da mış gibi yapıyormuş. Yani yöneticileri, delikanlı gibi y miş. Ama miş.
Zannetmesinler ki para son nefeslerine huzur getirir insanoğlunun.
Diyeceksiniz topik Aksa ne alaka.
Lord trick ve saz ekibi yönetim için yazıyorum
Gönül ferahlığı ve huzur, gönüller yapmış gönüllere, sabreden dervişlere uğrar.
Sağlam ve sürdürülebilir hisselere yönelenler de maalesef ülkede eser derecede kalan, namusuyla ve etik yollarla para kazanıp, yavrulayacak hisselerin temettülerine talip olanlar. Borsa nın ruhuyla hareket edenlerdi.
Bu hisse de dansöz oldu.
At sahibine göre kıvırtır.
Rauf beyin hatıratına ihanet edenlere hayır getirmeyecek bu çalıp çırpma numaraları ile KY nin malına göz dikmiş aç gözlü tahta kurularını Allah bildiği gibi yapsın.
İt ulur,
Su yolunu bulur.
Ytd.
Şahsi görüşlerimdir
Üstadım ben de onu söylüyorum. Bir kaç ay önce de bu olaylar vardı ve okuyamadığıma kızıyorum. Konunun Aksa ile ilgisi yok. Ben trader değilim, Bist30 harici hisse almam (Aksa' nın endeksten düşüşü hariç).
Önceki mesajım tamamen piyasaya/ekonomiye bakış açısıyla ilgili. Edindiğim tecrübeyi paylaştım. Olan olmuş zaten. Şu saatten sonra hisseyi satmanın bir anlamı yok ki zaten.
Mesajımın Aksa ile ilgisi yok. Genel olarak ekonomideki Faiz, Enflasyon, Döviz, Tüketimsel konjonktür....vs bakışımız hakkında bir yorum yaptım. Aksa iyi şirket evet. Zaten o yüzden aldım.
Ford' da iyi, Şişe' de iyi, Arçelik' te. Ama en nihayetinde tüketim kısılacaksa tekstil, beyaz eşya, otomotiv...vs sektörlerin etkileneceğini biliyorduk ama ne yaptık. Hissemizi satmamak için klasik bahanelere devam ettik. En basitinden mesela mevduat faizinin 6 aylık getirisi az çok belli, şirketin ederi de az çok belli.
Yer İmleri