Allah kitabı eksik etmeyelim, aman!şimdilik şirketi tekrardan aradım...yatırımcı ilişkilerindeki bey efendi bayağı cana yakın ve ky ya yardımcı olmaya çalışan biri olarak gördüm...kendisine kimyasal tanklarınızın durumu nedir diye sordum..bana hala sözleşmeleri devam eden müşterilerimizin olduğunu ,tank çiftliğinin kaldırılarak liman sahasına eklenmesinin zaman zaman gündemlerine geldiğini söylediler...bu kararları verirken tank çiftliği mi yoksa liman saha olarak değerlendirmek mi daha karlı olurun fizibiletesinin yapıldığını söylediler...(edindiğim izlenim , şu anda kullanılan tankların sözleşmeleri bittiğinde o alanın liman alanına ekleneceğidir )
vinçleri sordum yeni gelen vinçin olmadığını yeni sipariş verilen vinçlerin daha özelikli ve büyük olduklarını söylediler...
iskele uzatmanın yıllar önce alınan bir karar olduğunu ama bu güne kadar onay çıkmadığını söylediler...liman uzadığında kapasiteyi doldurabilecek misin diye sordum..bana aliağanın konteynır eleçlemesinin arttığını dolayısı ile ekonomilerin canlanması ile birlikte bunun mümkün olabileceğini söylediler...iskelenin 400 metreye uzaması ile mega gemilerin yüklerinin de eleçlenebileceğini dolayısı ile eleçleme kapasitelerinin çok artacağını söylediler....
arsanın sit alanından çıkması ile yeninden değerleme yapacak mısınız diye sordum bana bu işin tamamen yönetimin insiyatifinde olduğunu bu tür taleplerin yatırımcılar tarafından çok sık dile getirildiğini ,kendisinin de bu talepleri yönetim kuruluna ileteceğini söyledi...
limanınızın yatırımları bittiğinde otomobil ihracatına uygun hale gelebilir mi diye sordum...tabiki dediler..sonuçta burası bir liman her türlü ürün ihraç edilebilir dediler...
byd ile bir anlaşmanız olur mu diye sordum...bana öncelikle byd nin manisaya yatırımını yaptığını görmemiz gerekiyor ardından anlaşma konusunda ileride görüşmelerin olması gerekiyor dediler...(bunu söylerken keyifli bir şekilde söylediğini hissettim...buda bana olumlu duygular verdi )
arazinizin sit alanından çıkması ile şirket değerinizin çok düşük kaldığını söyledim...doğrudur dediler...yatırımcılar yıllardır çile çekiyor sizin şirkette tek umudumuz önce ALLAH sonra da sizlersiniz dedim...inşALLAH dediler...
görüşmemiz bu şekilde sonlandı arkadaşlar...
emtia rallisi, megmt berkosan noldu kekocan unuttun hepsini
Yer İmleri