Sayfa 204/998 İlkİlk ... 104154194202203204205206214254304704 ... SonSon
Arama sonucu : 7979 madde; 1,625 - 1,632 arası.

Konu: Viop LIX

VİOP30 günlük, İs BofA ve HSBC short artırmış, TEB long kapamış,İş Yatırımın longcu batırma ısrarı devam ediyor!

VİOP30 toplam, İş Yatırım 130 bin yapmış, diğer kısım 92 bin olmuş,

3.  Alıntı Originally Posted by berkimcans Yazıyı Oku
    VİOP30 günlük, İs BofA ve HSBC short artırmış, TEB long kapamış,İş Yatırımın longcu batırma ısrarı devam ediyor!
    berkim kurumsal sıkıntı sezinliyormusun,

özellike 02/05 te longta yakalanalar kurumsal bazda varmı, vars şimdi ne haldeler,..
    yeni vade ye geçişte ne yapmışlar,..nasıl davranmışlar,...
    burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
    yatırım tavsiyesi değildir,...

Abd borsaları bankalar da çöküş var şu dakikalarda... özellikle jp Morgan bank yüzde 8 düşüş var...
    Bugün sat. 17.00 da Almanya ile ilgili bazı otomobil firmaları tuhaf kararlar ile fabrika kapatma kararları var...bu haber sonrası sert düşüşler başladı bizim borsa da .,

Alıntı Originally Posted by the_economist Yazıyı Oku
    Bazı arkadaşlar hayatınızda ilk defa mı ayı gördünüz vs diye yazmış. İlk hisse senedi alım işlemini 2005 yılında gerçekleştirdim. 2008de ilk viop işlemini yaptım. Herhalde o tarihten bu zamana baya bir ayı piyasası görmüşümdür(?)

Endeks ikinci kez 10bini aşağı kırdığında uzun süre toparlayamayacağını ben de sizler kadar ön görüyordum arkadaşlar Buraların tozunu yutmuş çoğu insan da ön görür zaten. Peki bu kadar üst üste eksi yazması normal mi bir bakalım oyuna?

- Covid dönemiyle beraber hayatımıza giren endeks limitörleri var. Yüzde 5’te devre kesiyor bu borsa. O yüzden eskisi gibi yüzde 100 giden hisseleri pek göremiyorsak yüzde 100 düşen hisseleri de pek göremezsiniz.

- Açığa satış, kredili satış yasak. Etrafından dolanmanın oldukça zor olduğu derece de yasak.

- Kaldıraçlı işlemlerde yüzde 100 teminat tamamlama zorunluluğu var. Yani başlangıç teminatının 1 lira altına inse tamamla diye çağırıyor. 1’e 10 ile başlayan kaldıraç macerası 1’e 6ya düşmüş durumda. Güçlü para girişinin olduğu bir gün az para ile endeksi kızartamazsın.

- Algo trading’in oranı dünyanın en düşük borsalarından bir tanesi.

Üzerine enflasyon, kur etkisi derken long katalizörleri de var. Bu borsa’da tüm oyun long üzerine kurulmuş durumda. Günlerdir sıfır hacimle ekside kapatmasını mı normal bulacağım pardon? 3-5 tane enflasyon düzeltmesi garabeti ile kötü gelmiş bilanço yüzünden mi düştüğüne inanıyorsunuz?

Ekonomi ve siyaset kötü diye düşüyor diyenleri ciddiye almıyorum Covid döneminde başka bir ekonomi ve siyaset mi vardı?

Var mı bir tane doğru düzgün temel analiz koyabilen bu durum için? Teknikçi arkadaşlar kendi kürelerini paylaşıyorlar zaten sağolsunlar.
    var
    temel bizim işimiz abi

1-01.01.2024 bist açılış 7500... mayıs 2024 tepe 11088... % 48
    4,5 ayda bir şirket nasıl % 48 değerlenir ?
    varmı böyle birşey ? YOK
    bisti, şirketleri ederi olmayan yerlere götürdüler, şimdide gerçek ederlerine geliyor

2- ekonomi kötü

bizim rakamlar farklı ama deniz43 abinin rakamları ile yazalım
    resmi 450 milyar dolar borcumuz varmış.
    en düşük emekli maaşı 10000 lira... şuan benim ev kiram 20000 lira, evi olmayan bir emekli olsaydım ne olacaktı ?

devlet emeklisine zam veremiyor zam... EKONOMİ BATIK olduğu için

iyimi ekonomi ?

3- alacaklılar deseki ''450 milyar dolar borcunuzu, 2025 te ödeyin... yenileme yapmıyacaaz ''

bu devletin 450 milyar doları ödeme gücü varmı ?

neyimiz var ? ne satıp ödeyeceez ?

sadece TOPRAK satabilirsin... mısıır'ın yaptığı gibi

6.  Alıntı Originally Posted by bahriyeli Yazıyı Oku
    mesele bugünkü düşüş değil
    22 temmuzdan buyana sopalıyor herif
    Mesele o değil bu değil, mesele ne dayu
    Pandemiden sonra hisseler yüzde 900 primlenmiş dedim bugün bi dövmediğin kaldı sen demiyormusun kimse o kadar süre mal tutmaz, pozda durmaz deye

Eee düşerken niye mal tutuyor, pozda duruyor.
    Bi gariplik yok mu bu işte
    Hamdım Piştim Yandım

7.  Alıntı Originally Posted by mert45 Yazıyı Oku
    https://www.hisse.net/topluluk/showt...51#post6887451

Ben zamanında ,lastikçi Aycan ın yanındaki et lokantasında rezerve et dedim ve sen o zaman ; abi il dışındayım dedin ..yazılar duruyor haa halen git bak ..

Şindi kim yan yattı kim çamura battı
    Güzel abim il dışında olmasam öyle fırsatı hiç kaçırır mıyım? Ben catalcaya iki haftada bir cuma akşamı gidip pazar akşamı dönen bir ademdim. Artık o da kalmadı.
    Neyse bir et borcun olsun elbet denk geliriz

Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    var
    bir 4. sü

çok merak ediyorum

altınlarımızı çıkarıyoruz diye, tüm altın madenleri amerikalı kanadalı şirketlere verildi.

diyelimki bir maden sahasından 500 ton altın çıktı.

bunun kaç tonu şirkete, kaç tonu devlete kaldı ?

CİMER'e bi soran olsada öğrensek

benim tahminim % 95 ini şirket aldı götürdü amerikaya, % 5'ini biz aldık... babayı aldık yani

Sayfa 204/998 İlkİlk ... 104154194202203204205206214254304704 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •