Sayfa 571/582 İlkİlk ... 71471521561569570571572573581 ... SonSon
Arama sonucu : 4649 madde; 4,561 - 4,568 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Yine buralar sessizleşmiş
    inceleme aşamasındayım. bir miktar aldım. Benim fikrime göre isdemir ereğli den daha iyi,
    bilançolara bakıldığında isdemir net 7.1 milyar, ereğli 9.9 milyar kar elde etmiş.
    ilk bakışta ereğlinin isdemire Fark attığını düşünebilirsiniz ama işin aslı öyle değil. ereğli isdemirin karının üstüne sadece 2.8 milyar koyabilmiş. toplamda öyle 9.9 ediyor.
    yani burada asıl üstün olan isdemir.
    esas faaliyet karı isdemir 7.6 milyar, ereğli 13.3 milyar.
    Burada da yine isdemir üstün.... ereğlinin kendi esas faaliyet karı 5.7 milyar.. isdemirin 7.6 sını üstüne ekleyerek 13.3 e ulaşıyor.

üretim miktarına bakalım.
    isdemir 2,6 milyon ton demir üretmiş.çoğu HRC
    ereğli 3,5 milyon ton üretmiş. içinde isdemirin payı var. onu çıkarırsanız kendi ürettiği demir 0.9 milyon ton.
    ez cümle
    isdemir olmadan ereğli koca bir hiçtir. Ereğlinin büyüklüğü isdemirden geliyor.
    2.9 milyar dolar gibi komik bir PD ne düştü ki. 2016 daki halka arz fiyatına yakındır. O tarihten beri oraya dünyanın yatırımını yaptı.
    34 lira gibi fiyat çok düşük buluyorum.
    dolar 34 lira- İsdemir 34 lira bakalım 1 yıl içinde dolara dayak atacak mı? yoksa dolardan dayak mı yiyecek.
    Son düzenleme : ahsen2; 12-09-2024 saat: 15:18.
    yatırım tavsiyesi değildir.

2. yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,152
     Alıntı Originally Posted by ahsen2 Yazıyı Oku
    inceleme aşamasındayım. bir miktar aldım. Benim fikrime göre isdemir ereğli den daha iyi,
    bilançolara bakıldığında isdemir net 7.1 milyar, ereğli 9.9 milyar kar elde etmiş.
    ilk bakışta ereğlinin isdemire Fark attığını düşünebilirsiniz ama işin aslı öyle değil. ereğli isdemirin karının üstüne sadece 2.8 milyar koyabilmiş. toplamda öyle 9.9 ediyor.
    yani burada asıl üstün olan isdemir.
    esas faaliyet karı isdemir 7.6 milyar, ereğli 13.3 milyar.
    Burada da yine isdemir üstün.... ereğlinin kendi esas faaliyet karı 5.7 milyar.. isdemirin 7.6 sını üstüne ekleyerek 13.3 e ulaşıyor.

üretim miktarına bakalım.
    isdemir 2,6 milyon ton demir üretmiş.çoğu HRC
    ereğli 3,5 milyon ton üretmiş. içinde isdemirin payı var. onu çıkarırsanız kendi ürettiği demir 0.9 milyon ton.
    ez cümle
    isdemir olmadan ereğli koca bir hiçtir. Ereğlinin büyüklüğü isdemirden geliyor.
    2.9 milyar dolar gibi komik bir PD ne düştü ki. 2016 daki halka arz fiyatına yakındır. O tarihten beri oraya dünyanın yatırımını yaptı.
    34 lira gibi fiyat çok düşük buluyorum.
    dolar 34 lira- İsdemir 34 lira bakalım 1 yıl içinde dolara dayak atacak mı? yoksa dolardan dayak mı yiyecek.
    Altına imzamı atarım, aynen öyle..
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

4. Dünyada demir-çelik şirketleri bu durumda.son hali,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,152
    Dünyada demir-çelik şirketleri bu durumda.son hali,
    Fed faiz indirimi ile hrc fiyatlarının yukarı çıkmasını bekliyorum

6. adamın birisi 224 bin lot almaya kalkınca kısa süreliğine tavan oldu. 39,5 liradan verdiler. Alan tabi ki Bank of.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,152
    adamın birisi 224 bin lot almaya kalkınca kısa süreliğine tavan oldu. 39,5 liradan verdiler. Alan tabi ki Bank of.
    Tombul parmaktır... Sıkıntı yok... Zamanı olan için iyi kağıt.

8. Yarın sabahtan itibaren her gün tavana yazıcam

Sayfa 571/582 İlkİlk ... 71471521561569570571572573581 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •