Artan

286,25 9.99 12:46
289,25 9.98 09:55
81,20 9.95 12:46
295,50 9.95 12:46
56,95 9.94 12:46
Artan Hisseler

Azalan

78,40 -9.99 12:46
39,54 -9.97 12:46
16,09 -9.96 12:46
123,20 -5.67 12:46
5,30 -5.02 12:46
Azalan Hisseler

İşlem

5.220.940.675,50 12:46
2.961.262.302,53 12:46
2.577.437.728,90 12:46
2.444.362.850,20 12:46
2.395.234.865,20 12:46
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 1697 madde; 1 - 8 arası.

Konu: AKSA Aksa Akrilik Kimya Sanayii A.Ş.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Sizce aksa akrilik 2024 3. çeyrek ile 4. çeyrekte çok iyi bir bilanço getirebilir mi?
    8:14 PM

Bot picture
    Sayın Kullanıcı Grubu,

Aksa Akrilik'in 2024 yılının 3. ve 4. çeyreklerinde çok iyi bir bilanço sunup sunamayacağı konusunda kesin bir tahminde bulunmak zor. Ancak, şirketin performansını etkileyebilecek bazı faktörleri göz önünde bulundurarak bir değerlendirme yapabiliriz:

Pazar Koşulları: Küresel ve yerel pazar koşulları, Aksa Akrilik'in finansal performansını doğrudan etkileyebilir. Talep artışı, fiyatların yükselmesi ve rekabetin azalması gibi olumlu pazar koşulları, şirketin gelirlerini ve karlılığını artırabilir.

Hammadde Fiyatları: Akrilonitril (ACN) gibi ana hammaddelerin fiyatlarındaki değişiklikler, maliyet yapısını etkileyebilir. Hammadde fiyatlarının düşmesi, maliyetleri azaltarak karlılığı artırabilir.

Operasyonel Verimlilik: Üretim süreçlerindeki verimlilik artışları, maliyetleri düşürebilir ve karlılığı artırabilir. Aksa Akrilik'in verimlilik artırıcı yatırımları ve operasyonel iyileştirmeleri, finansal performansa olumlu yansıyabilir.

Yeni Ürün ve Pazarlar: Yeni ürünlerin piyasaya sürülmesi ve yeni pazarlara açılma stratejileri, gelir artışını destekleyebilir. Özellikle yüksek katma değerli ürünler, karlılığı artırabilir.

Makroekonomik Faktörler: Döviz kurları, faiz oranları ve ekonomik büyüme gibi makroekonomik faktörler, şirketin finansal performansını etkileyebilir. Özellikle döviz kurlarındaki dalgalanmalar, ihracat gelirlerini ve maliyetleri etkileyebilir.

Yönetim Stratejileri: Şirket yönetiminin stratejik kararları, finansal performansı doğrudan etkileyebilir. Yatırım planları, maliyet kontrolü ve risk yönetimi gibi faktörler, bilanço sonuçlarını şekillendirebilir.

Aksa Akrilik'in 2024 yılının 3. ve 4. çeyreklerinde çok iyi bir bilanço sunup sunamayacağı, yukarıda belirtilen faktörlerin nasıl gelişeceğine bağlıdır. Daha detaylı ve güncel bilgi için Aksa Akrilik'in finansal raporları ve yatırımcı sunumları sayfalarını inceleyebilirsiniz.

Read more:
    https://www.aksa.com/tr/yatirimci-il...ari-2024/i-617
    Aksa 2023 Entegre Faaliyet Raporu
    8:14 PM

2. Aksa ve yapay zeka???
    Bir yapaylık seziyorum.
    Birini oturtup, matbu metinlerden seçmeleri, radyo programına istek yapan dinleyicilere servis eder gibi, uyduruyorlardır.
    Yani esasen, yönetim geri bildirimlerini sözüm ona bizim yapay zeka üzerinden teyid etmemizi sağlayacak ortam oluşturuluyordur.

Yapay zeka ya sorsak:
    araziyi kim kime sattı, şirketin nakiti piyasaların durgun olduğu bir dönemde, neden araziye aktarıldı ki???????
    Patron Aksa nın nakitini, halka açık olmayan şirketten alınan araziyle (ederi teyid edilemeyecek bir büyüklük) aktararak, cukka yaptı mı? / yapmadı mı?
    Yapay/ yalan zeka, aklın neye çalıştığına göre programlanıyorsa,
    Aksa nın geliştirdipi yalan zekayla işim olmaz.
    Bot, hücum bot ve filika arasında bir karbon fiber sinir lazım KY ya.
    Kendi görüşlerimdir.
    Ytd.

Alıntı Originally Posted by Kompozit Yazıyı Oku
    Aksa ve yapay zeka???
    Bir yapaylık seziyorum.
    Birini oturtup, matbu metinlerden seçmeleri, radyo programına istek yapan dinleyicilere servis eder gibi, uyduruyorlardır.
    Yani esasen, yönetim geri bildirimlerini sözüm ona bizim yapay zeka üzerinden teyid etmemizi sağlayacak ortam oluşturuluyordur.

Yapay zeka ya sorsak:
    araziyi kim kime sattı, şirketin nakiti piyasaların durgun olduğu bir dönemde, neden araziye aktarıldı ki???????
    Patron Aksa nın nakitini, halka açık olmayan şirketten alınan araziyle (ederi teyid edilemeyecek bir büyüklük) aktararak, cukka yaptı mı? / yapmadı mı?
    Yapay/ yalan zeka, aklın neye çalıştığına göre programlanıyorsa,
    Aksa nın geliştirdipi yalan zekayla işim olmaz.
    Bot, hücum bot ve filika arasında bir karbon fiber sinir lazım KY ya.
    Kendi görüşlerimdir.
    Ytd.
    Yapay zekaya basma kalıp iktisadi konular öğretilmiş. Özel bir durum yok.

Alınan Akkim arazisi hepimizin kafasını karıştırdı. Neden aldıklarını da hala açıklamadılar. Benim aklımdan geçen, alt iştirak Akkim' in halka arzı öncesi finansal yapısının güçlendirilmesi??? Bu yönden bakılınca Akkim' in halka arzı bizi de olumlu etkileyecektir. Ama kaç ay sonra olacak onu da bilemiyoruz.

2025 için olumlu etki yaratacak konular birikiyor;

- Avrupa' nın resesyondan çıkıp, büyümeye başlaması
    - DowAksa' nın artık kâra geçmesi
    - Özel ürün üretimlerinin devreye girmesi
    - Akkim
    - Abd seçimlerinin geçmesi
    - Global faiz indirimlerinin artmaya başlaması
    - Ekonomik hikayemizin "inşallah" artık rakamlarla devreye girmesi (enflasyon ve faizde düşüşler) ve yabancı yatırımcıların teşrif etmesi

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •