Sayfa 215/400 İlkİlk ... 115165205213214215216217225265315 ... SonSon
Arama sonucu : 3198 madde; 1,713 - 1,720 arası.

Konu: EREGL - Ereğli Demir Çelik

1.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Özellikle bankalar alım için cazip seviyeye geldi. 18 yıl önce 2006 yılında Citi %20 AKBNK hissesini 15.5 milyar dolar PD üzerinden almıştı. Aradan 18 yıl geçti ve AKBNK 2006 dolar bazlı PD sinin yarısından işlem görüyor.
    Akbank için rakamları çıkarmadım ama Sahol'ün amiral gemisi olduğu düşünülürse ona çalışmıştım.
    Tüm temettülerin hisse alımına yatırıldığı ve sermaye artırımları dikkate alındığında 2006 da yapılan yatırım USD bazında yerinde sayıyor.

Yatırım tavsiyesi olarak algılanmasın, geçmişte yapılmış yatırımın bugünkü değerinden ibaret...

2. Çin borsası son teşvik haberleriyle %25 çıktı bir kaç günde. Ortadoğuyu filan hiç tınmadı. Diğer borsalar da nemalandı bu gelişmeden ama BİST tamamen negatif ayrıştı. Yerli fonların satış kararı ve kredili pozisyonların tasfiyesi buradaki olası pozitif etkiyi nötirize etmeyi bırakın ciddi oranda negatife çevirdi.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. ABD California'daki partnerim The Bahnsen Group CEO'su ile geçenlerde konuşuyorken gelişmekte olan ülke borsalarının yatırım için kelepir olduğundan bahsetti.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Çin borsası son teşvik haberleriyle %25 çıktı bir kaç günde. Ortadoğuyu filan hiç tınmadı. Diğer borsalar da nemalandı bu gelişmeden ama BİST tamamen negatif ayrıştı. Yerli fonların satış kararı ve kredili pozisyonların tasfiyesi buradaki olası pozitif etkiyi nötirize etmeyi bırakın ciddi oranda negatife çevirdi.
    Yerli fonlar aşırı satıyorsa takibi mümkündür herhalde? Ben gözlemlemedim ancak hazine ihaleleri ve özel sektör tahvillerine ayrılan pay artıyor ve borsa için kaynak azalıyor zira fon yöneticisi olarak borsa size belli bir vadede getiri garantisi vermiyorsa neden işinizi riske atıp hisse biriktiresiniz?

Kredili pozisyonlar uzun süredir yoktur herhalde?

Uyguladıkları program işlevsiz kalınca panik başladı. Daha geçen hafta gene para aramaya çıktılar.

5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    ABD California'daki partnerim The Bahnsen Group CEO'su ile geçenlerde konuşuyorken gelişmekte olan ülke borsalarının yatırım için kelepir olduğundan bahsetti.
    Arkadaş CNN izlemiyor galiba

6.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Arkadaş CNN izlemiyor galiba
    Bu bir In House çalışma, David'in kendi hesaplaması. Mainstream media'da bu tür haberler söylenmez. Ancak pozisyon alındıktan sonra haber olur

7. O anlamda demedim hocam.
    Arkadaş en azından bizim bölgenin durumunu, savaş medyacılığıyla ünlü CNN'den görmüyor mu?
    Daha dün tepemizden roketler geçti, yarın ne olur allah bilir Biz normal algılıyoruz da uzaktaki adam korkar.

8.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku

Yeniden 1.40 mı yoksa kopacak mı. Ben 1.40 diyorum. Tutunursa da tepedeki boşlukdan salarlar aşağı . eregl boşluk kapatıp ters yönde dimdirek hareket etmeyi sever.

Diğer yandan hisse 3 dolarlardan tepetaklak yuvarlanırken önce yatay da tren oluşturacak sonrasına bakarız dediğim yatayda trend kutucuğu iyice belirginleşti.
    Yeniden 1.30 1.40 ları test etmeye kalkarsa bir kısım alım yapmayı düşünüyorum.
    1.45 kapanış.
    1.40 lara dönmesini beklediğimi söyledik idi. 200 e değdi geri geldi . 1.40 da boşluğu var 1.20 1.40 aralığında gücüne bakacağım. İlk parti alım için düşündüğüm nokta şu aşamada. O gün geldiğinde bir daha değerlendiririz.

Sayfa 215/400 İlkİlk ... 115165205213214215216217225265315 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •