ABD hane halkının NET toplam SERVETİ 164 trilyon dolarla rekor seviyede. Bu rakama şirketler dahil değil sadece hane halkı. Bu hane halkının elindeki nakit ise yuvarlak 19 trilyon dolar ve bu rakama da şirketler dahil değil. Bu rakamlar trilyon dolar seviyesinde dikkatli okuyun. Bunlar tarihi rekor. Bu adamlar ne kendi ülkelerinde ne de diğer gelişmiş ülkelerde yatırım fırsatı artık bulamıyor, her şey tavan yapmış. Geriye tek bir opsiyon kalıyor.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
En azından FROTO ya göre daha avantajlı duruyor. Göreceli potansiyeli yüksek ereğlinin. Gelgelelim 3Ç ve 4Ç bilançoları beni tedirgin ediyor. Diğer yandan bugünkü kurdan yıllık 2.2 milyar TL lik ek bir faiz yükü de var artık. Planın umarım yolunda gider. Ama unutma, nothing goes to plan diye bir atasözü de var.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Planlar değişmek için vardır trend. Şimdilik düşüncem. Dediğim gibi oraya geldiği zaman bakacığızzzzz. Tahtadaki güce genel havaya falan bi koklamak lazım. Zaten ilk alımı da yüzde 10 15 ile yapacağım. Düşerse değerlendiririz yok kı.ına maytap sokulmuş gibi falan yükselirse de ne kar edersek artık.
Froto da geçen mayıs da senle konuşmuş idik. Uyandırma servisi oldun bana bir anda silkindim kendime geldim 33 34 dolardan yeni gelen arkadaşlara tut şunu 2 dk ya geliyoruz dedik . Büyük bir istek ile tuttular.![]()
TH Abi hoş geldin. Abim benim.
Teşekkürler iyiyim, siz de iyisiniz umarım.
Grafikler ile ilgili kodları kullandığım programdan; epey oldu; kaldırdım.
Piyasa üzüyor; yüklü zarardayım; EREGL hangi seviyede bakmadım son dönemde.
Robot kodları üzerinde çalışıyorum, bir müddet daha bu şekilde devam edeceğim.
Saygılar, selamlar.
PHP Code:
// Listedeki son kayıtlı işlem tipi : AL ya da SAT olan clsTradeAlSatİşlemi türünden bir sınıf döndürür
// Listedeki son kayıtlı işlem tipi : BEDELLİ, BEDELSİZ, NAKİT G/Ç, TEMETTÜ ise bu elemanları pas geçip
// AL ya da SAT olan son işlemi döndürür..
// var SonKayıtlıAlışYaDaSatışİşlemi = Enumerable.LastOrDefault(AlSatİşlemleri, x => predicate(x));
Predicate<clsTradeAlSatİşlemi> predicate = x => (x.Tipi == HisseAlSatİşlemiTipi.AL || x.Tipi == HisseAlSatİşlemiTipi.SAT);
public string PozisyonDurumu
{
get
{
try {
var SonKayıtlıAlışYaDaSatışİşlemi = Enumerable.Last(AlSatİşlemleri, x => predicate(x));
if (SonKayıtlıAlışYaDaSatışİşlemi != null)
{
return PortföydeYerAldı ? ( SonKayıtlıAlışYaDaSatışİşlemi.Tipi == HisseAlSatİşlemiTipi.AL ? HissePozisyonu.POZİSYONDA : HissePozisyonu.POZİSYON_YOK ) : HissePozisyonu.POZİSYON_YOK;
}
else
return HissePozisyonu.POZİSYON_YOK;
}
catch { Dosya.RunTimeErrorLog("0057 PozisyonDurumu " + oSembol); return HissePozisyonu.POZİSYON_YOK; }
}
}
INVENTOR kardeşim sağol kısa ve öz yanıt için. Zararda olman önemli değil, borsa toparlar er veya geç. Sağlam hissede isen, ihtiyacın olmayan para ile mal almışsan sorun değil. Ama senin gibi tecrübeli ve intelligent bir borsacının bu durumda olmasına şaşırdım. Borsaya rakip PPF gibi risksiz bir yatırım seçeneği varken ve bu yatırımın aylık net bileşik getirisi %5 ise borsa net olarak OFF demektir yani borsadan uzak duracaksın. Ben aylarca bunu dillendirdim burada. F/K sı 2 nin bile altında olan risksiz bir yatırım seçeneği var ise F/K sı bunun 10 katı olup ayrıca yüksek derecede risk taşıyan hisselere yatırım yapmanın hiç bir mantığı yoktur. Zaten böyle bir ortamda ne teknik ne de temel analiz çalışır. Maalesef sen bu gerçeği görememişsin. Pek çok kişi, özellikle KY lerin tümü bu hataya düştü senin gibi.
Yer İmleri