Bu arada sanalmarketi de uzun zamandır takip ediyorum....
yılbaşından bu yana günlük 500-600 bin aralığında sipariş alıyor...
tek başına market gibi sanal tarafta
Bu arada sanalmarketi de uzun zamandır takip ediyorum....
yılbaşından bu yana günlük 500-600 bin aralığında sipariş alıyor...
tek başına market gibi sanal tarafta
Söylediklerim kendi fikirlerim olup yatırımcı tavsiyesi kapsamında değildir.
Marketlerde en önemli şey özsermaye büyümesi. Özsermaye büyümesi varsa iyi yoksa kötüdür. Şu anda migros özsermayesi büyüyor.
Migros 20-30-50 lira olduğu dönemlerse özsemayesi sürekli küçülüyordu. Zarar yazıyordu. Onlar geride kaldı. Misal olsun diye söylüyorum. Carrefour defalar özsermayesini sıfırladı. Şirket bedelli sermayeye gitmek zorunda kaldı.
Bir ara neredeyse migro da sıfırlıyordu ki, varlık satışları ile borcunu kapatıp euro borcunu kapattı.
Sonra kara geçmeye başladı.
Migros için artık karada ölüm yok
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
yatırım tavsiyesi değildir.
Mağaza sayısı çok önemli değildir. Önemli olan mağazanın kapasitesi. Yani mahalle aralarında küçücük bir mağaza ile 4M, 3M, 5M mağazalar bir mi.
Bir 5M mağazası kaç tane şok marketi cebinden çıkarır.
Önemli olan ciro.
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
yatırım tavsiyesi değildir.
Migros fileye karşı müşteri kaybediyor. Migros içki satışı kurtarıyor. File mağazaları dolup taşıyor. Buradan migros yöneticilerine sesleniyorum biraz araştırma yapsınlar. Ben bu anlamda migrosun olağanüstü yönetildiğini düşünmüyorum. İçki satışı olmasa facia
Lokasyonunuz nerede bilmiyorum ama pek çok yerdeki mağazalarına baktığımda Migrosun oldukça profesyonel olduğunu söyleyebilirim.
mesela yeni bir konut projesi olduğunda çoğunda Migros oluyor. En güzel lokasyonları çoğu zaman Migros kapıyor.
Gross formatını öne sürdüler son zamanlarda yeni ve güzel ciro yapacak bir format bu...
ben sürekli pazar araştırması yapan biri olarak memnunum
Söylediklerim kendi fikirlerim olup yatırımcı tavsiyesi kapsamında değildir.
endeks yüzde 1 düşerken 2-3 düşüyor endeks 2,28 artıda 1,50 zor yapıyor. yabancı sata sata anasını ağlattı.
değerli arkadaşlarım, her daim aynı fikri söyleyeceğim, Migros temettü konusunda koç şirketleri kadar cömert ve istikrarlı olmadıkça hep el frenli yükselişler yaşar.
kötü şirket mi? asla.
yükselir mi? evet.
koç şirketlerini geçer mi? hiç sanmam.
üç kuruş temettüyle ne olur diyenlere hiç itibar etmiyorum, o temettü politikası hisse fiyatı düştüğünde psikolojik ve ekonomik temel dayanaktır. ayrıca ben de isterem diyor ky haklı olarak.
bu arada emekli62 abim sesin çıkmıyor. sesini özledik. emekli62 abimizden haberi olan sağlığı yerindedir bilgisini verse de olur.
herkese saygılar.
Elbette ki dediklerim yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri