Sayfa 193/1000 İlkİlk ... 93143183191192193194195203243293693 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 1,537 - 1,544 arası.

Konu: Viop LX

1.  Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    gelecek dönem iyi olabilir derseniz anlarım da, koskoca çeyrekte 1 milyar bile kar etmemiş. nasıl iyi bir bilançoymuş?

mesajım olumsuz algılanmasın. grafik maç ortada diyor.
    O kar bile yok aslında. eregl topiğini bir ziyeret edin derim.

Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    O kar bile yok aslında. eregl topiğini bir ziyeret edin derim.
    ordaki iş bankası 2 lira iken batacak, göçecek, hükümet el koymalı diyordu.

bir de ukala cahiller gibi bold bold yazmış. girdim hemen çıktım.
    audentes Fortuna iuvat

3.  Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    ordaki iş bankası 2 lira iken batacak, göçecek, hükümet el koymalı diyordu.

bir de ukala cahiller gibi bold bold yazmış. girdim hemen çıktım.
    Hesap doğru ama.

4.  Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    Ayde bağalım...

Premium Gold Diamond+ değil ama...
    Ben de nickimi koyuyorum ortaya...

1 yıl içinde , XU100 220-225 USD aralığına gelir en az...
    1 yıl içinde doların 50 lira olma ihtimaline göre, bu hesapla Xu100 hedefi 220 dolar yani 11.100...

Bugün kapanış 8.838 e göre takribi % 25 çıkış primi var.

5. sanayi firmalarından 2025 3.çeyreğe kadar karlılıklar iyi gelmeyecektir.Aradaki istisnaları iyi araştırmak gerekir.
    Enflasyon muhasebesine geçilirse gelecek yıl bankaların hepsi zararda olur.
    Şuan Bistin F/K sı 6.4 gibi ama bankalara enflasyon muhasebesi uygulansa 8 lere yükselir gibi. Bu da temel anlamda karlara bakarak bistin genelini pahalı yapıyor ama dediğim gibi şirket şirket detay çalışmak gerekir. Elbet işleri iyi olanlar vardır.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    sanayi firmalarından 2025 3.çeyreğe kadar karlılıklar iyi gelmeyecektir.Aradaki istisnaları iyi araştırmak gerekir.
    Enflasyon muhasebesine geçilirse gelecek yıl bankaların hepsi zararda olur.
    Şuan Bistin F/K sı 6.4 gibi ama bankalara enflasyon muhasebesi uygulansa 8 lere yükselir gibi. Bu da temel anlamda karlara bakarak bistin genelini pahalı yapıyor ama dediğim gibi şirket şirket detay çalışmak gerekir. Elbet işleri iyi olanlar vardır.
     Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Uzun zamandır aracı kurumların yaptıkları Fiyat/Kazanç hesaplamalarına bakmıyordum.Çünkü birincisi çok ciddiyetsiz yapıyorlardı ikincisi de yüksek enflasyon olan bir ülkede "enflasyon muhasebesiz hazırlanmış" bilançoların hiç bir değeri yoktur,çöptür.Nedeni yukarıdaki yazıda,tarihsel gelişimi ile birlikte anlatılmış ama "Enflasyon muhasebesinin birinci amacı şirketin finansal tablolarını düzelterek şirketin net varlıklarında azalış yaratan kâr dağıtımı ve vergi ödemelerini azaltarak şirketin net varlıklarını ya da özkaynaklarını korumaktır. Böylece sahiplerinden ayrı bir hukuksal varlığı olduğu kabul edilen şirketin reel net varlık değeri korunmak istenmektedir" özet olarak burada tekrar paylaşalım.

Borsa endeksinin fiyat/kazanç oranını nasıl hesaplamak gerekir

-fiyat/kazanç oranı 2 türlü hesaplanır.Birincisi geçmişe dönük olarak;son 12 ayın kar/zararı /şirketlerin piyasa değerlerine oranlanarak.İkinci yöntem ise geleceğe dönük olarak,son gelen bilanço yıllıklandırılarak yapılır.
    Şu anda geçmişe dönük bir f/k hesaplaması yapılamaz çünkü son 4 çeyrek bilançonun içinde ikisi enflasyon muhasebesi uygulanmamış bilançolar.Geleceğe dönük olarak da 2 türlü yapılabilir,birincisi 6 aylık bilançonun ikincisi son 3 aylık bilançonun yıllıklandırılarak yapılması.Orada da 31 Mart yerel seçimler tarihine kadar uygulanan politikalarla ,sonrasında uygulanan politikalar aynı olmadığından ve önümüzdeki çeyreklerde de ikinci çeyrekte uygulanan ekonomi politikalarının bilançolara yansımaları olacağından ,f/k hesabı yapılırken şirketlerin ikinci çeyrekte kar/zararları yıllıklandırılarak ve şirketlerin piyasa değerleriyle mukayese edilerek hesaplama yapılmalı.

-Diyelim ki bist 30'un endeks f/k'sı hesaplanacak.Maalesef bu gözler hesaplama için 30 şirketin f/k'sının aritmetik ortalamasını alacak kadar amatör olanları da gördü.Nasıl hesaplanmasını gerektiğini çok büyük çoğunluğunuz biliyorsunuz.Bist 30'daki 30 şirketin piyasa değerleri toplanır,bu rakam bist 30'daki 30 şirketin kar/zararları toplamına bölünerek endeksin f/k sı bulunur.

-Özel bir konu daha var.Bankalarda sadece akbank ve yapı kredi bankası ,sabancı holding ve koç holding konsolide bilançolarını enflasyon muhasebesi uygulanmış olarak verdiklerinden zorunlu olarak akbank ve yapı kredi bankalarının da enflasyon muhasebesi uygulanmış gerçek bilançoları yayınlanmış oldu ve büyük zarar yazmış olduklarını gördük .Muhtemelen endeksteki diğer bankalar için de aynı durum geçerli, fotoğrafı doğru görmek için,akbank ve yakı kredi bankasının özkaynaklara göre zarar oranının hesaplayıp,ortalamasını alıp,aynı oranı endeksteki diğer bankalara da uygulamak fotoğrafı gerçeğe en yakın görmemizi sağlayacaktır.
    Bir türlü zaman ayırıp hesaplayamadım ama çok daha yüksek F/K'nın çıkması beklenir.Sadece akbank ve yapı kredinin yılın ilk yarısında enflasyon muhasebesi uygulanmış bilançolarında 2 bankanın toplam zararı 22.162 milyar TL

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Bir şey demeyeyim diyorum ama ...

Bu gün notlarıma baktım.Tarih şubat-mart 2024

Devrim abimiz çıktığı tvde sürekli: ''dolar nisanda -mayısta en az 45-50 olacak ''diyor...

Hem de her programda ısrarla...

ve diyor ki efendim '' ABD de çıkan 8 krizin 4 tanesi ABD başkanlık seçiminde olmuştur...''

Bu ülkede hiç kimse ya bir şey bilmiyor ya da kötü niyetli..

Sonrada hiç bir şey olmamış gibi aynı DİK DURUŞLA hala tvde ler...SÜTÜNÜ DÖKEN KEDİ YERE BAKAR..o da yok.

Ky elbette kaybeder..Ne diyorlar '' UZMANLARA DANIŞIN....''

''Adam uzmanın kralı...Çünkü işin pri olmasa tvye çıkar mı-bu kadar kesin konuşur mu?'' algısı kaplar her yanınızı..

Bu ülkede BORSADA-DOLARDA tek başınayız.

8. Neden aldığı belli oldu palanın, nasıl olsa 3 çeyrekte enflasyon muhasebe siyok.
    yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643

Sayfa 193/1000 İlkİlk ... 93143183191192193194195203243293693 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •