Sayfa 681/700 İlkİlk ... 181581631671679680681682683691 ... SonSon
Arama sonucu : 5598 madde; 5,441 - 5,448 arası.

Konu: HEKTS - Hektaş Ticaret

1. Ne yapmalı bu durumda, benim ilk girişim temmuz 2023 düştükçe aldım bu şekilde sürekli zararı arttırdım, şimdi ortalamam 6,90 ama enflasyon zararını da hesaplayınca ortalama neredeyse iki katına çıkıyor. Satıp başka hisseye mi geçeyim diye çok düşündüm bir türlü yapamadım. Lanet olsun diyerek satıp zararı kabul mu edeyim, düştükçe almaya devam mı edeyim yoksa hiç dokunmadan bekleyeyim mi ben de bilemedim. Şöyle bir hesaplıyorum da ilk aldığım gibi kalsa hiç ekleme yapmasam zararım 40 bin olacakken şimdi 10 katı olmuş.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    Ne yapmalı bu durumda, benim ilk girişim temmuz 2023 düştükçe aldım bu şekilde sürekli zararı arttırdım, şimdi ortalamam 6,90 ama enflasyon zararını da hesaplayınca ortalama neredeyse iki katına çıkıyor. Satıp başka hisseye mi geçeyim diye çok düşündüm bir türlü yapamadım. Lanet olsun diyerek satıp zararı kabul mu edeyim, düştükçe almaya devam mı edeyim yoksa hiç dokunmadan bekleyeyim mi ben de bilemedim. Şöyle bir hesaplıyorum da ilk aldığım gibi kalsa hiç ekleme yapmasam zararım 40 bin olacakken şimdi 10 katı olmuş.
    Malesef ki dusen bicagi tutmaya calismissin.
    Artik gecmis olsun.
    Kimse bir tavsiye veremez, vermemeli, verse bile dikkate alinmamali.
    Herkes kendi kararini verip arkasinda da durabilmeli.
    Hem yasli yapabilmeli, hem de genc bilmeli bu hayatta ama malesef olmuyor.
    Birinde bilgi var cesaret yok, digerinde cesaret var bilgi yok.
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

3.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Malesef ki dusen bicagi tutmaya calismissin.
    Artik gecmis olsun.
    Kimse bir tavsiye veremez, vermemeli, verse bile dikkate alinmamali.
    Herkes kendi kararini verip arkasinda da durabilmeli.
    Hem yasli yapabilmeli, hem de genc bilmeli bu hayatta ama malesef olmuyor.
    Birinde bilgi var cesaret yok, digerinde cesaret var bilgi yok.
    Her zaman düşen bıçak tutulmaz derlerdi de pek dikkate almazdım, bu kez bana pahalıya mal oldu, 24 yıldır borsa ile ilgilenirim hiç bu kadar zararım olmamıştı, bekleyeceğim ama hiç umut vermiyor şirketten olumlu açıklama gelmiyor, borçları hiç bitmiyor, satışları sürekli düşüyor. Ama benim için öyle bir yerdeki alsan alınmıyor satsan satılmıyor. Bu gidişle sonunda soğuk su içeceğiz herhalde.

Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    Her zaman düşen bıçak tutulmaz derlerdi de pek dikkate almazdım, bu kez bana pahalıya mal oldu, 24 yıldır borsa ile ilgilenirim hiç bu kadar zararım olmamıştı, bekleyeceğim ama hiç umut vermiyor şirketten olumlu açıklama gelmiyor, borçları hiç bitmiyor, satışları sürekli düşüyor. Ama benim için öyle bir yerdeki alsan alınmıyor satsan satılmıyor. Bu gidişle sonunda soğuk su içeceğiz herhalde.
    33 lira olursa kar ederim yaz tavana...

HEKTS - Hektaş Ticaret

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Bu hisse 3 centten 1 dolara kadar geldi yani 33 kat gibi dolar bazinda 100 kato da tl bazinda.
    1 dolardan 10 cente gelmesi hala cok primli oldugu gercegini degistirmiyor.
    Insallah basladigi yere gelmez.
    Basladigi yer 3 centtir yani yaklasik 1 TL.
    Başlangıç tarihi, 2017 ve 3 cent diyoruz. Mevcut fiyatı oraya düşerse bile başlangıç fiyatına dönmüş olmayacak bence….
    2017 yılında durup geriye baktığımızda son 10 yılda sanırım her yıl ve ortalama 8-10% temettü vermiş büyük güven veren bir firma var ve gelecek vizyonundan bahsediyor… buna herkes inanır ve yatırım yapar.
    Bugün dönüp geriye bakınca, manipülasyon, operasyon, yalan … gibi çok kötü sıfatlarla anılır oldu. Artık büyük yatırım yapmaz kimse.. sadece kısa vadeli patlamalar ve sönmeler yapar ve her seferinde de can yakar.

Ytd değildir, olamaz.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Yatırım tavsiyesi değildir, nasıl olsun ki, kelin ilacı olsa başına sürer.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Bist tarihinin en buyuk manipulasyonlarindan birisini yasadik.
    Vaktinde giren ve cikabilen hayatinin parasini kazandi, yapamayan ise hayatinin kaybini yasadi.
    Birilerinin kaybettigi para birilerinin kazancidir.
    Bu kural hic degismez.
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

7. Siz bu durumdaki bir sirketi 30 milyar tl verip alir miydiniz?
    Ya da satmaya kalksalar boyle bir degerleme alabilir mi?

Bunun cevabini veriyorsaniz kendi sorunuza da cevap vermis olursunuz.

8. yatırımları tamamlasa 1 milyar usd rahat eder
    son sermaye arttırımı 180 milyon usd
    yapılmakta olan yatırımlarda 300 milyon usd var
    sorun majlar kötü ve yatırım yıllardır tamamlanmamış
    ve tamamlanma en erken 2-3 sene sürecek
    sasa marjları kötü ama yatırımlar tamamlanıyor 2025 dip olacak ama marjlar normalleşince hisse hızlıca toparlar
    hektaşta bu görünmüyor hikaye yok
    olmaması gereken fiyatlara çıktı
    kötü yönetim neticesinde varlıkları satıldı
    çıkış yolu kalmayınca bedelli yapıldı
    ve hala kısa vadede çıkış yolu kapalı gibi

bist en kötü yönetilen büyük sanayi şirket sıralamam
    1-hektaş
    2-petkim
    3-şişe

petkim: socar atıl zarar eden şirketleri petkimde topladı liman vs borcu inanılmaz yüksek star rafineri %6 satmadı
    %48 halka açık olduğundan bilerek isteyerek şirketi yarı zombi haline getirdiler

şişe yanlış yatırım stratejisi eriyen avrupa oto pazarı yüksek yatırımla yakalandı hisse fiyatta 2 sene önceye döndü reel getiri olarak bakarsak şişe yatırımcısı %100 fazla değer kaybetti hissede manipilasyon olmadan

Sayfa 681/700 İlkİlk ... 181581631671679680681682683691 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •