Sayfa 670/699 İlkİlk ... 170570620660668669670671672680 ... SonSon
Arama sonucu : 5590 madde; 5,353 - 5,360 arası.

Konu: ALGYO - Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.

1. Normalde çoğu hisse için 62 haftalık üssel ortalama sağlam destek iken, bu neredeyse 200 haftalık Ağırlıklı ortalamaların ağırlıklı ortalamasına değdi. 200 hafta neredeyse 4 yıl demek. 62 haftalık Ema şu an 20,48 lira. 200 WMA (W) şu an 16,55 lira. 2024 bitti. 2025 de ikinci tatil köyü açılacak. 13 haftadır aralıksız düşüyor. Yuh artık.

Patronların artık holding pozisyonlarını azaltıp Algyo arttırması zamanı gelmedi mi. 2018 de 1 Alark= 1 Algyo ya kadar çıkan Algyo/Alark paritesi şu an 1 Alark= 5 Algyo. KY cıyı bıktıracağım diye çok ucuzlatmayın. Sonra birisinin iştahı kabarır. Tkfen ve Uşak Seramik' te olduğu gibi basar parayı, gönderir Kapı 5% 10% aldım diye.

Son düzenleme : Baybars; 24-10-2024 saat: 00:31.
    Söylediklerim, yazdıklarım sadece ve sadece kişisel görüşlerimdir. Asla yatırım tavsiyesi değildir.

2. GYO firması ilgili yıla ilişkin elde ettiği kazancın en az %50 oranında ortaklarına dağıtmaması durumunda kurum kazancı istisnasından yararlanamayacak olup elde ettiği kazanç üzerinden %30 oranında kurumlar vergisi ödeyecektir.

Yatırım fonu satıyor, hangisi bilmiyorum, ama yöneticilerin yukardaki düzenlemeden haberi olmaması mümkün değil, isgyo bile varlık satıyor, temettü ödeyebilmek için, bunun karı 300 milyon olsa değerleme hariç, 150milyon temettü verse, nerdeyse yüzde 7, her sene verecek, kira geliri eden gyolar cazip.

Yeterince ucuzladın , trend diplerindesin, toparla artık kendini YTD.
    Burada atıp tuttuğum yazıp çizdiğim hiç bir şey yatırım tavsiyesi değildir.
    Borsada öğrendiğim tek şey SAkının, SAkındırın...

4. Uzun zamandır ilk kez cuma ve bugün yarım gün, emekli, yatırım fonları satmadı, son 3 hafta çok verdiler, bence tepki verir buralardan.

5. Yatırım fonlarının elindeki malı kusturmadan götürmeyecekler gibi duruyor. 20-27 aralığından aldıklarını zarına satacaklar anlaşılan. Burada da bir örgüt olayı olabilir gibi geldi. Hastanelerde bebekleri para için öldüren zihniyet borsada neler yapabileceğinin bir sınırı olmaz. Eğer fon yöneticileri bu pis işlerin işindeyse her şey mümkün olabilir. 30 milyona yakın lotla zor yükselen hisse, satışsız dibin dibine girdi. Madem bir gelecek vardı. Bu fonla işler düze çıkarken ellerinin neden boşaltıyor. Kendi satışlarının hisseyi aşağıya çektiğinden haberlerimi yok. Ortada bir manipülasyon var ama suç duyurusunda bulanacak cesaretleri mi yok. Yada milleti parası diye kafalarına göre mi takılıyorlar. Şirket tarafının derin sessizliği ve vurdum duymazlığı diğer taraftan fonların saçma işleri hisseyi dibin dibine aldı. Para için bunları yapanların gözünü anca toprak doyurur. Başka türlü iflah olmazlar.
    Yazdıklarım kişisel görüşlerimdir. Kendi yatırımlarımı bağlar. Yatırım tavsiyesi içermesi mümkün değildir.

6. Maldiv otelini holding üzerinden mi yoksa GYO üzerinden mi alınacağı hakkında ne düşünüyorsunuz?
    Ümit bey birçok kez 'henüz net değil, hangisi için daha karlı olacaksa onun üzerinden alım yapılacak' dedi ve bu konu hep muammada kaldı. Ben bu konuda önümüzdeki yıl uygulanmaya başlanacak olan %50 temettü verme (vermezse devlet vergi istisnasını kaldırıp kendi alacak) durumu belirleyici olacak diye düşünüyorum.

Eğer GYO üzerinden alınırsa her yıl karın %50 si biz yatırımcılara gidecek yarısı da diğer pay sahiplerine
    Holding üzerinden alınırsa kar %100 olarak holdingte kalacak.

Gönül ister ki ayrı gayrı olmasın ve hepsi GYO üzerinden alınsın, ama yöneticilerin buna izin vereceğini şahsen düşünmüyorum. Benim yorumum bahsettiğim sebepten holding üzerinden alınacağı.

Kişisel görüşümdür, bu yoruma göre işlem yapmayınız.

7. thalesgroup.com/en

Sayfa 670/699 İlkİlk ... 170570620660668669670671672680 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •