Sayfa 2278/2460 İlkİlk ... 1278177821782228226822762277227822792280228823282378 ... SonSon
Arama sonucu : 19680 madde; 18,217 - 18,224 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

2024 yılı Ekim ayında geçen yılın aynı ayına göre; ihracat %3,6 oranında artışla 23 milyar 620 milyon
    dolar, ithalat %0,2 oranında azalışla 29 milyar 364 milyon dolar oldu.

-2024 yılı Ekim ayında Türkiyenin dış ticaret açığı 5.745 milyar dolar oldu.

-2024 yılı Ocak-Ekim döneminde ise;Türkiyenin dış ticaret açığı 65.619 milyar dolar oldu.

Yatırım (Sermaye)Malları ithalatı %9.2 ve Hammadde (Ara malları) ithalatı %0.2 azalırken,tüketim malları ithalatı %8.0 arttı.

Tahminim yılı 80-82 milyar dolar arasında dış ticaret açığı ile kapatacağımız şeklinde.

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    %44 olan TÜİK enflasyonu.İTO enflasyonu yıllık %59.1,ENAG enflasyonu %88.6;Hanehalkının yasadığını söylediği enflasyon ise yıllık %107(KONDA- Koç Üniversitesi)
    abi bilirsin ben 1'e 3 katıp anlatmayı severim..

Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    meali:

''bak biz kendi paramızın derdindeyiz... onun üçün notunuzu artırıyoruz,

ücretleri fazla artırıpta, bize uykusuz geceler yaşatmayın... bizim paramıza kesik atmayın

önce biz paralarımızı bi alıp kaçalım, sonra ne zikim yerseniz yiyin...''

ücretliler üzerine binen % 44, 2024 enflasyonunun karşılığını almadı

önce bu haklarını bi alsınlar... sonrasına sonra bakaruz
    ama bunu gerçekten merak ediyorum.

https://www.ekonomim.com/ekonomi/sp-...oogle_vignette

S&P, Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmesini açıkladı.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, Türkiye'nin uzun vadeli kredi notunun "B+"dan "BB-"ye yükseltildiği ve kredi notu görünümünün "durağan" olduğu bildirildi. Ülkenin "B" olan kısa vadeli kredi notunun da teyit edildiği kaydedildi.

S&P'nin açıklamasında, enflasyonun tek haneli seviyelere indirilmesi ve Türk lirasına ve daha geniş anlamda yerel sermaye piyasalarına olan uzun vadeli güvenin yeniden tesis edilmesi konusunda daha fazla ilerleme kaydedilmesi halinde notun yükseltilebileceği belirtildi.

Açıklamada, ücret belirlemede artış oranının, hükümetin 2025 yıl sonu enflasyon hedefi olan yüzde 17 yerine, yaklaşık yüzde 44 olan 2024 enflasyon oranına endekslenmesinin, enflasyonla mücadele programı için bir risk olduğuna işaret edildi.

Ücret anlaşmasının bu iki uç nokta arasında belirleneceğinin varsayıldığı aktarılan açıklamada, ancak yüzde 30'dan yüksek herhangi bir artış oranının enflasyonla mücadele sürecini uzatacağı kaydedildi.

https://pbs.twimg.com/media/GbVBRJQX...jpg&name=large

Böylece S&P'nin notu da ,Fitch gibi yatırım yapılabilir seviyenin 3 kademe altı oldu.Bu not Moody's de ise, yatırırım yapılabilir seviyenin 4 kademe altında.
    bu bütün yabancılar 2-3 aydır aynı şeyi tekrarlıyor

bizim ÜCRET ARTIŞLARI...

bu onlar için neden bu kadar önemli ?

bizim enflasyonun durumu ve seyri onlar için gerçekten ne kadar önemli ?

Çin miyiz biz ? ki...

bizim ekonomimizdeki değerler tüm dünyayı etkilesin, veya dünya ekonomisinde, bizim rakamlarımızın etkileme oranı nedir ?

https://www.bloomberght.com/piyasani...uruyor-3733623

Piyasanın kurdu artık rekor nakit üzerinde oturuyor
    Berkshire Hathaway'in patronu duayen yatırımcı Warren Buffett, hisselerden çıkışına devam etti. Buffett'ın şirketi son satışlarla birlikte 352,2 milyar dolarlık rekor nakit varlığa ulaştı.

Büyük sermayenin küresel ölçekte ,senkronize biçimde, tahvil piyasasından çıkması nakit ve altın pozisyonlarını artırması,küresel piyasalarda uzun sürebilecek,önemli bir dönüş sinyali gibi gözüküyor.

Berkshire Hathaway'in patronu duayen yatırımcı Warren Buffett, hisselerden çıkışına devam etti. Buffett'ın şirketi son satışlarla birlikte 352,2 milyar dolarlık rekor nakit varlığa ulaştı.

Büyük sermayenin küresel ölçekte ,senkronize biçimde, tahvil piyasasından çıkması nakit ve altın pozisyonlarını artırması,küresel piyasalarda uzun sürebilecek,önemli bir dönüş sinyali gibi gözüküyor.
    abi müsaden olursa müdahale etmek istedim.
    bizden öreneği verip, amerikaya bağlayacağım
    BİST'te 2020 sonrası:
    .

.

.
    yabancı satıyor ne var ne yok.. (1. grafikte görülüyor ) kaçtan ? 160 dolar

sonra 2023 temmuzunda ALIMA geçiyor.. 225 dolardan başlıyor... ortalama 275 dolar

neden böyle oldu ? hani bistte yabancı kuvvetli idi ? hani onlar yönlendirirdi borsayı ?

(dolar bazlısını yazdık ) yabancının % 35 mal sattığı 2020-temmuz 2023 arasında...

bist... 110.000'den 600.000 e yükseliyor. (konumuz bist olmadığı için , sebebini yazmayayım )

BUFFET'ın o 350 milyar doları...

hiç...hiç

pandemide FED ne kadar para saldı piyasalara ?

8 TRİLYON DOLAR...

bu paranın 5 trilyon doları KÜRESEL SERMAYE'ye gitti desek;

elinde SIFIR maliyetli 5 trilyon doların var, ne yaparsın ? (maliyet sıfır, fed dağıttı... kaptın )

grafik, teknik, temel bakarmısın ? bakmazsın

alınabilecek ne varsa alırsın

altın, bitcoin, hisse, tahvil...

ve KORKMAZSIN... neden ?

çünkü:
    hiçbir devlet (eskilerde olduğu gibi, ''KRİZ'e müdahale etmeyelim, çürükler temizlensin... sadeleşme olsun'' ) demiyor artık

FDJI
    % 5 düşşe... hemen FED FAİZ İNDİRSİN söylemleri başlıyor.
    yani:
    piyasalarda büyük düşüşler falan başlarsa;

FED'in bir 10 trilyon dolar daha basıp, ellerine tıkır tıkır, keş para sayacağını biliyorlar.

o yüzden endekisler düşecekmiş, AYU PİYASASINA girecekmiş... o zamanlar bitti

GO GO GO... her daim

BENCE yani

6.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku

Sn deniz bana 5 yıl önce avrupalılar rekabet edemediği için çinli araçlara vergi koyacaklar deseniz inanmazdım. Şimdi gelinen noktada çinliler fabrika kurmak için batıya doğrudan sermaye yatırımı yapıyor.
    Gulf stream akıntısının tersine dönmesi gibi bir şey yaşadığımız. Dolayısıyla esen soğuk rüzgarlar. Küresel şirketleri olumsuz etkileyecek. Bununda en güzel örneği apple.
    Eski inovatif ürünlerini özlüyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    abi müsaden olursa müdahale etmek istedim.
    bizden öreneği verip, amerikaya bağlayacağım
    BİST'te 2020 sonrası:
    .

.

.
    yabancı satıyor ne var ne yok.. (1. grafikte görülüyor ) kaçtan ? 160 dolar

sonra 2023 temmuzunda ALIMA geçiyor.. 225 dolardan başlıyor... ortalama 275 dolar

neden böyle oldu ? hani bistte yabancı kuvvetli idi ? hani onlar yönlendirirdi borsayı ?

(dolar bazlısını yazdık ) yabancının % 35 mal sattığı 2020-temmuz 2023 arasında...

bist... 110.000'den 600.000 e yükseliyor. (konumuz bist olmadığı için , sebebini yazmayayım )

BUFFET'ın o 350 milyar doları...

hiç...hiç

pandemide FED ne kadar para saldı piyasalara ?

8 TRİLYON DOLAR...

bu paranın 5 trilyon doları KÜRESEL SERMAYE'ye gitti desek;

elinde SIFIR maliyetli 5 trilyon doların var, ne yaparsın ? (maliyet sıfır, fed dağıttı... kaptın )

grafik, teknik, temel bakarmısın ? bakmazsın

alınabilecek ne varsa alırsın

altın, bitcoin, hisse, tahvil...

ve KORKMAZSIN... neden ?
    Konumuz bist 100 değil de brezilya ormanları mı?
    Çok güzel bir noktaya işaret etmişsiniz.

Yabancı 2019'dan bu yana kazık mı yemiş?
    Tabii, yabancının maliyeti ne acaba?
    Bunu belki çok daha önceki yıllarda bulmak mümkün olabilir.

Bist yatırımcısı yabancının hareketlerinin sebeplerini anlamak zorunda.

Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Konumuz bist 100 değil de brezilya ormanları mı?
    Çok güzel bir noktaya işaret etmişsiniz.

Yabancı 2019'dan bu yana kazık mı yemiş?
    Tabii, yabancının maliyeti ne acaba?
    Bunu belki çok daha önceki yıllarda bulmak mümkün olabilir.

Bist yatırımcısı yabancının hareketlerinin sebeplerini anlamak zorunda.
    öncelerden başlar isek, tabi iş uzar
    ben sadece bir örnekleme verdim.
    2020 sonrası bakar isek... ZARAR etmiş
    grafikler açık
    160 dolardan satıp, geri 275 dolardan almak... bence zarardır
    (borsa ne zaman başladı bilmiyorum ) o zamandan, ben hesap etmem
    zenginin malı züğürdün çenesini yorar

ben sadece artık o BUFFET maffıt... onların yüz milyar dolarlarının endeksi yönlendirecek gücü olmadığını anlatmak istemiştim

Sayfa 2278/2460 İlkİlk ... 1278177821782228226822762277227822792280228823282378 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •