Sayfa 3/301 İlkİlk 123451353103 ... SonSon
Arama sonucu : 2404 madde; 17 - 24 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. BİST'te bankalar ve holdingler öncülüğünde bir tepki rallisi muhtemelen start aldı. Trumpın kazanması katalizör olmuştur. Bu hareket tabii gelgitli ve çalkantılı olacak.. Nereye kadar devam eder bilemem. 100 endekste 8600 civarında dip oluşumu süreci yüksek ihtimalle tamamlandı. TCMB'nin faiz indirimine başlayacağı artık satın alınacak. Buna ilaveten S&P'den gelen not artışı CDS primini düşüreceğiz için bu tepkiye momentum kazandırır. Böyle bir tepkiye bankalarla holdinglerin öncülük etmesi gayet mantıklı olur zira faiz indirimleri ile not artışından en çok nemalanacak olan hisseler bunlar.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. An itibariyle ABD risksiz yatırım F/K= 100 : 4.3= 23

Riskli yatırım olan borsa son 12 ay F/K= 26
    Önümüzdeki 12 ay için F/K= 22 (beklenti)

Durum dengede gözüküyor.

Eğer UST10Y getirisi %5 e çıkarsa F/K sı o zaman 23 ten 20 ye düşer ve Riskli yatırım olan borsa pahalı hale gelir. Bu durumda %20 lik bir düşüş beklenmeli.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. Dünya finansal piyasalarının en önemli göstergesi olan ABD 10 yıllık devlet tahvillerinin (UST10Y) yıllık getirisidir. Bir iki ay önce %3.70 lere inmişken aniden yönünü yukarı çevirdi bu ve şu anda %4.3. Kritik seviye olan %4.5 e az kaldı. Eğer olur da bu seviye aşılııp %5 e çıkarsa dünya borsaları alt üst olur. VIX de zaten gerçekten de böyle bir risk olduğuna işaret ediyor. Çok uzun süre 13 lerde idi VIX ama artık çıkmış durumda. UST10Y deki gelişmeleri yakından takip etmek lazım. UST10Y Yıllık GETİRİSİ %4.5 i aşarsa sarı ışık yanar, %5 ve üzeri kırmızı ışık bölgesidir.

4. Dünyanın lokomotif ekonomisi ABD'dir. 2. ve 3. lokomotif ekonomiler olan AB ve Çin zaten havlu atmış durumda. Şu anda ABD'de ekonomik problem yok, enflasyon kontrol altında, istihdam güçlü, şirket karlılıkları güzel gidiyor, ekonomik büyüme ve diğer rasyolar fena değil. Ama eğer UST10Y yıllık getiri %5 e çıkıp bu duruma çomak sokarsa işler değişir.

5. Öte yandan 2Y v 10Y spreadi resesyona işaret etme açısından önemlidir ama tek başına 2Y getirisi bir şey ifade etmez. Dünyada herkes gösterge olarak UST10Y getirisini takip eder.

6. Dünyadaki tüm profesyoneller UST10Y getirisini takip eder ve 2 yıllıklarınki ile aradaki spreadi not eder. ABD borsalarının pahalı olup olmadığını anlamak için herkesin kabul ettiği en önemli gösterge 10 yıllıkların getirisidir. Eğer hesap "borsa pahalı" olarak çıkarsa ABD borsaları yeniden değerlemeye tabi tutulur ve aşağı yönde fair value revize edilir. ABD borsası paldır küldür aşağı inerse, pahalı olmayan borsalar bile bundan etkilenip düşecektir çünkü orası lokomotif.

7. Kuvantum fiziği kuralları geçerli borsada, Katılım unsurlarının birbirlerini etkilemesine ek olarak gözlem ortamının şartları da etkileşim üzerinde rol oynuyor. Bu iş çok zorlaştı artık çünkü işin içindeki faktörler aşırı çoğaldı. Elimizde 3 bilinmeyenli tek bir denklem var ve teorik olarak bu denklemin çözümü imkansız. Ekstra 2 bilinmeyen tahmin ile yerine konabilir, eğer tahmin yanlış çıkarsa, ki olasılığı yüksektir, elimizde patlar.

Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Hayırlı olsun, faydalı bir topik olacağına inanmaktayım ....
    Hayrlı olsun sn TRENDHOUND üstadım. Bir başlık açmakla iyi yapmışsınız.
    İyi geceler ve güzel bir haftasonu dilerim.

Saygılar
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

Sayfa 3/301 İlkİlk 123451353103 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •