Sayfa 949/1003 İlkİlk ... 449849899939947948949950951959999 ... SonSon
Arama sonucu : 8019 madde; 7,585 - 7,592 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri ( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IX

1. Barclays, TL'nin önümüzdeki çeyrekte daha yavaş bir hızda değer kaybetmeye devam etmesini bekliyor

Barclays, TL’nin yavaş değer kaybı ile özellikle EUR karşısında cazip bir yatırım aracı olmaya devam edeceğini öngörüyor.

TCMB'nin Aralık 2024’te faiz indirimi yapmasını bekleyen Barclays, ancak enflasyondaki artışın faizlerde sabit kalma ihtimalini artırabileceğini belirtti.

Barclays, Türkiye için "piyasa ağırlığı" tavsiyesine geçerken finans sektörü hisselerini şirketlere tercih ettiklerini ifade etti.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

2. CNBC-e'ye konuşa Deutsche Bank Global Makro Başkan Yardımcısı Ozan Tarman, Merkez Bankası'ndan ocak ayında faiz indirimi beklediklerini belirterek, "Aralık ile ocak arasında fark olacağını zannetmiyorum. İndirim olsa da şahin duruş devam edecek. Piyasalar da buna güveniyor" dedi.

Tarman, Trump rüzgarlarına rağmen gelişen ülkeler arasında Türkiye ve Brezilya'nın şu an için pozitif ayrıştığına dikkat çekti.

3. CNBC-e yayınına katılan JPMorgan Türkiye Ekonomisti Fatih Akçelik, küresel risk iştahından Türkiye'nin daha az etkilendiğini belirterek, "Önümüzdeki dönemde Türkiye'nin diğer gelişmekte olan ülkelerden pozitif olarak ayrışabileceğini düşünüyorum" dedi.

Akçelik, aylık enflasyon bakımından en kötünün geride kalmadığına dikkat çekti ve ocakta yüzde 4, şubatta yüzde 3 aylık enflasyon beklediklerini açıkladı.

Biz yabancıların hem TL long pozisyonuna girdiklerini hem de tahvilde alım yaptıklarını gözlemledik. Seçimde Trump kazandı. Gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı risk görünümünde bozulma beklenir ama Türkiye ayrışıyor.

Bizce Türkiye hala iç dinamiklerini belirlediği ve kendine özgü dezenflasyon hikayesinin olduğu bir pazar. Para politikasında sıkı duruş faiz indirimlerine rağmen sürerse bu hikayenin devam edeceğini düşünüyoruz.

Ekonomik aktivitenin ilk çeyrekte tekrar ivmeleneceği tahminini koruyoruz. Yabancılardan, hisse senedi yatırımcılarından yavaş yavaş görüşme talebi alıyorum Türkiye özelinde. İlk çeyreğin hisse senedi piyasası için olumlu olacağı fikrini koruyoruz. 2025 yabancının yeniden borsaya döndüğü yıl olabilir.

Dolar/TL'de yıl sonu tahmini 35, gelecek yıl sonu için 42. Kur tarafında Merkez Bankası'ının elinin üstün olduğunu düşünüyoruz. Dolarizasyon da beklemiyoruz.

4. Daha 1 hafta önce kemeraltında bir kuyumcuya 1,28 milyon ceza kesti maliye ateşle oynuyorlar. Yarın bir gün size de ceza gelebilir bu riske girilmez.

5.  Alıntı Originally Posted by iyimser Yazıyı Oku
    Daha 1 hafta önce kemeraltında bir kuyumcuya 1,28 milyon ceza kesti maliye ateşle oynuyorlar. Yarın bir gün size de ceza gelebilir bu riske girilmez.
    Bende almadım zaten İnternet üzerinden sipariş verdim ama kimsenin 7000 kuralını taktığı yok şimdilik

6.  Alıntı Originally Posted by iyimser Yazıyı Oku
    Daha 1 hafta önce kemeraltında bir kuyumcuya 1,28 milyon ceza kesti maliye ateşle oynuyorlar. Yarın bir gün size de ceza gelebilir bu riske girilmez.
    elden verdiğiniz nakitin tespitini nasıl yapacak maliye.?
    altın aldığında fatura kestirip adını veriyorsanız başka

7. Euro 35'e iner mi?

8.  Alıntı Originally Posted by Midichlorian Yazıyı Oku
    Euro 35'e iner mi?
    Trump dönemi her şey mümkün asla olmaz diyemeyiz

Sayfa 949/1003 İlkİlk ... 449849899939947948949950951959999 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz