Sayfa 43/298 İlkİlk ... 3341424344455393143 ... SonSon
Arama sonucu : 2383 madde; 337 - 344 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

  1. Anladığım kadarıyla ekonomiye, piyasalara ve tabi siyasete ilişkin genel kanı olumsuz.
    TH'nin bakış açısıyla borsa, Carry Trade'cilerin ve yerli traderların realiteyi dışlayan, günlük getiriye odaklanmış zihniyetleriyle gerçekleştirdikleri kısa vadeli işlemlerin momentumuyla ilerleyebilir. Trader bakış açısı ne kadar dar görüşlü olursa olsun mutlaka beklenen karlılıklara ilişkin olarak kafalarda soru işaretleri olacaktır zira alınan malların daha yukardan, yüksek hacimle devredilebilmesi için uygun ortam koşullarının oluşması gerektiğini biliyoruz. Zaten TH'de piyasa hacmini yakından izliyor.

    Trendin geleceğiyle ilgili en önemli beklenti şirket karlılıkları olduğuna göre faiz indirimlerine odaklanmak gerekiyor ki; piyasa da bunu yapıyor. Faizler şu anda şirket karlarının ana törpüleyicisi değil bence ama herkesin gözü merkez bankalarında ve merkez bankalarının 2 silahından en önemlisi faiz. Faiz için de enflasyona odaklanmak gerekiyor ki; zaten herkes böyle yapıyor. ABD dahil tüm merkez bankaları faiz indirimlerini deneyecek ama süreç çok şüpheli. Gene de, bir kaç aylık bir borsa yükselişi imkanı tanıyabileceğine inanmamak için sebep yok. Faiz indirimleri yükseliş hareketinin son aşaması için senaryonun önemli parçası denebilir.

    Gerçekte şirket gelirlerinin en önemli sorunu değerli TL ve bu sorun faiz indirimleriyle de ilişkili. Belirlenen politika faizi gereğinden yüksek olmalı ki; merkez bankası kasasında çok fazla para birikiyor ve cari fazla gereğinden fazla yükseliyor. Bu dengesizlik aslında bankalar dahil tüm şirketler için çok büyük bir risk kaynağı ki; siyah kuğu arayanların bakabilecekleri en önemli yer bu. Tüm şirketler aşırı yüklenmiş bir programın sonucunda tahmin ettiğimizden daha zor finansman koşullarıyla karşı karşıya. Unutmayın aynı şirketler ve bankalar bu program öncesinde aşırı düşük faiz politikasıyla zıt yönlü şoka maruz kalmıştı!. Şok kelimesi aslında aldatıcı iyimserlik anlamında kullanıldı. Aşırı düşük faizler bazılarını gereğinden fazla gevşek davranmaya teşvik edip ardından soğuk duşa sokulan ateşli hasta durumuna getirmiş olabilir. İzlenen bu programlar finansal gücü zayıf dev şirketler için büyük bir yıkım potansiyeli taşıyor ancak biz bununla ilgili zamanlama tahmini yapamayacağımızdan TH'nin planı kısa vadede daha uygulanabilir gözüküyor.

  2.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Borsada psikoloji ve basit matematik çok ama çok önemlidir...............
    Güzel mevzulara değinmişsin Mathias. Alım seviyesine oranla aşağı sarkma durumu ortaya çıktığında bunun telafisi mevzusu pek çok borsacıyı ciddi şekilde tedirgin etse de matematiksel oranlar gözden kaçıyor ve sonuç şok edici olabiliyor. Dediğin gibi, %33 aşağı gelen bir kağıt yön değiştirip %50 yukarı çıkmalı ki tekrar nominal alım maliyetine gelsin. Tabii ayrıca zaman yani elde tutma maliyeti ile komisyonlar da dikkate alınınca daha da fazla çıkması gerekiyor kağıdın. Öte yandan siz malda iken ve aldığınız mal düşüyorken kaçırdığınız fırsatlar da olabilir, bu da fırsat maliyeti kategorisine giriyor.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

  3.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Bu yukarıdaki örnekde bedelli hesaba katılmamıştır. Birde bütün bu yaşananlar üzerine yıllarca bekledikten sonra patron " pamuk eller cebe beyler " derse işte . 10x dolarlık yatırımının!!! 1x dolara düştüğünü görebilirsin.
    Son yıllarda HEKTS da yaşananlar bunun en güzel örneğidir.
    HEKTS tam anlamıyla ömür törpüsü olmuş. Bu da EREGL gibi süründürüyor. HEKTS 2020 nin sonunda 1 tl nin altında iken 2 yıl sonra Kasım 2022 itibariyle muazzam bir çıkış yapmış, tam anlamıyla roketlemiş. Böyle bir performansa borsada çok nadir rastlanır. GUBFB gibi müthiş bir çıkış yaşamış. Bu tür muazzam çıkışlar genellikle bir operasyon kapsamında gerçekleşir, buna da sıkıştırma operasyonu denir. Eh böyle bir çıkışın akabinde de olması gereken oldu ve kağıt tam anlamıyla göçtü. Son 2 yıldır da sürekli düşüyor. Her çıkışın bir inişi oluyor işte. Böyle aşırı spekülatif hareketlere maruz kalan kağıtlardan uzak durmak gerekir.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

  4.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    sn Mathias, dedikleriniz doğru o zaman ne yapmak gerek... sn trendhoundun da "Fiiliyatta BİST bir yatırım ortamı değildir, siz de yatırımcı değilsiniz, bunu unutmayın. İşin gerçeği budur. Siz kendinizi yatırımcı olarak görüyorsanız hala bu işte pişmemişsiniz, yeteri kadar tecrübe kazanamamışsınız demektir."...
    Gerilla taktiklerini uygulayıp sadece ve sadece şartlar sizin lehinize olduğu zaman pozisyon açacaksınız. Bu da sabır ve disiplin gerektirir. BİST'in bir yatırım ortamı olmadığını KYler hariç herkes biliyor. Böyle bir ortamda da vur-kaç taktiği en geçerli taktiktir. Sen bakma emeklilik fonları ile yatırım fonlarının mal aldığına, onlar yasal yönetmelikler ve tüzükleri sayesinde mal alır, her ne kadar yatırım yaptıklarını söyleseler de elde ettikleri getiri yaptıkları yatırımın rasyonel bir yatırım olmadığını ispat ediyor. Yılda bilemedin 10 kere pozisyon açmakta fayda var. Eğer bir robot veya bu işten ekmek yiyen bir profesyonel değilseniz öyle zırt pırt pozisyon açmak büyük zarar verir. Açılan pozisyonlarda en fazla 6 ay kalmayı hedeflemelisiniz. BİST daha uzun vadede pozisyon taşımaya uygun değil. Bir de stoploss mevzusu var ve bu önemli. Eğer alım seviyeniz özel bir seviye değil ise örneğin muhtemel dip seviyesi gibi, muhakkak stop koymak lazım hem de kovalayan türden bir stop.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

  5.  Alıntı Originally Posted by Barkley Yazıyı Oku
    ....biraz daha beklim de bari reelde para kazanim.............
    Barclay, FENER'i takibe al. En son yaptıkları 2018 bedellisinde (%250@5TL) kağıt hemen bedelli arifesindeki seviyesinden %80 den fazla düşmüştü. Yalnız arada şu fark var: O zamanki bedelli oranı spot fiyata göre çok yüksekti ve spot arifesindeki zirvenin %30 u gibiydi, şu anki (%152@6TL) ise sadece %9. Bu oran her ne kadar düşük olsa da bedelli sürecinde hisse aşağı yönde ciddi bir sarkma yaşayabilir ve bu da alım fırsatı doğurur. Takipte kal.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

  6.  Alıntı Originally Posted by Barkley Yazıyı Oku
    Hektaş'da mı üzdüler seni de bu kadar hırs yaptın.........
    Hektaş yatırımcısını çok üzdü, özellikle son 2 yılda alım yapanları. Allah kurtarsın diyelim.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

  7.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    TH doğru diyor bende aynı düşüncedeyim.......Bu arada BIST tek seçenek değildir 1 sene içinde ALTIN ve GÜMÜŞ çok ciddi dolar bazlı getiriler elde etmişlerdir. Özellikle GÜMÜS tarafında al sat yapan güzel paralar (dolar bazında ) kazanan kişiler biliyorum. Biraz daha teknik olacak ama opsiyon da yapıyorlar gümüşe.
    Gümüş yıllardır söylenip duruyor. 15 yıldır duyuyorum bunları. En son 2010 civarı onsu 50 dolara çıkıp rekor kırmıştı ama o tarihten bu yana yatırımcılarını süründürdü durdu. Onsu bir ara 11 dolara kadar düştü yani 2010 zirvesinden %80 düştü. Hep Altın ons/Gümüş ons rasyosuna bakarak konuşuyorlar. Yok efendim bu rasyo 70 i aşarsa gümüşe dalmak lazımmış falan filan. Son 15 yılda bu rasyo bırakın 70 limitini 100 ün bile çok üzerine çıkmış durumdaydı çoğu zaman. Altın ons en son 2000 doları kırdığı zaman gümüş el mahkum çıkmak zorunda kaldı.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

  8. TH hekts da yaşananlar üzme!! hadidesini de geçmiş durumda ne yazıkki. Üstüne birde bedelli. Tam manası ile "finish him" oldu.
    Fener in dolar grafiğine baktın mı ? Spor hisseleri aşırı manipülatif hisselerdir. Valla bence adını bile anarkan 2 kere düşün derim. Hele oradaki oyuncuları al-sat çıları falan duysa buradakiler . neyse. yıllar önce bir BJKAS operasyonu hatırlıyorum mesela.

    Gümüş (tabi altında) 22 dolarlardan başladığı yıl 33-34 dolarları gördü. Dolar bazlı yüzde 50 lik bir kazanç çok başarılı bir kazançtır. Emtia larda zaten uzun vade yatırım için uygun olmadığını düşünüyorum. Tovbekar arkadaş sormuş idi misal burada biraz yüzde 30 almış olsa idi dolar bazlı oldukça yeterli olurdu. Ve dediğin gibi KY zaten devamlı pozda olmamalı bence de. Yüzde 30 40 50 dolar bazlı kazançdan sonra belki bir 6 ay öyle kuzu kuzu fırsat beklenmesi gerekebilir. KY bunu yapamıyor. Oradan alıp öteki tarafta bırakıyor geçen zaman da yanına kar!! kalıyor.

    Dediğin gibi KY nin kazanması çok çok zordur. Ya çok güçlü bir trend de sende karambole atlayacaksın yada kriz de diplerde bir metaa bulacaksın. Yada tabi insider olacaksın

Sayfa 43/298 İlkİlk ... 3341424344455393143 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •