Sayfa 435/660 İlkİlk ... 335385425433434435436437445485535 ... SonSon
Arama sonucu : 5275 madde; 3,473 - 3,480 arası.

Konu: FROTO - Ford Otosan

1. İçsel bilgi (havalı olsun diye ingilizcesini söyliyeyim : insider trading) olayının köklü, büyük şirketlerde olmadığını, olmayacağını düşünen bazı saf niyetli arkadaşların olduğu görüyorum

Bedelsiz sermaye artırımı gibi bir kararın alınabilmesi için Yönetim Kurulu (YK) kararı gerekir. Kaç kişi bu YK? Ta ta taaam ; 12 kişiler. Kaynak : tıkla

Bunlar bu kararı alınca, kararı daktiloda A4 kağıdında temize çekip (bkz. daktilo) YK üyelerine tek tek imzalatan sekreter veya zabıt katibi, bu kararı Fort'un hem Almanya merkezine hem de Amerika Genel Merkezine iletilmesiyle ordaki üst yönetimle daha piyasada kimse bilmezken karar alındıktan 20 dakika sonrasında en az 50 kişinin haberi oluyor ve bazı saf iyi niyetli arkadaşlar bu bilginin dışarıya sızdırlmayacağını, bu YK daki kişilerin bu %900 bedelsiz veya şirketin gidişatını çok büyük etkileyecek olumlu/olumsuz bir haberi en yakın eş, dost, akraba, arkadaş, portföyünde Fortoto Spor Toto hissesi tutan kişilere haber vermeyeceklerini sanıyorlar öyle mi?

Siz olsaydınız vermez miydiniz? Var mı etik, ahlak, prensip, şahsiyet cart curt deyip "Ben asla öyle bir şey yapmam, elinde 10k lot hisse olan öz gardaşıma bile haber vermem" diyebilecek bir vatandaş?

Burda önemli olan şirketin marka değeridir, Lort A.Ş. şirketi 1 milyar dolarlık iş almış haberini sızdırsalar bile hisse %2 belki yükselir çünkü şirketin sahiplerinin ne mal olduğunu piyasa biliyordur ama Froto, Tüpraş, Thy gibi şirketlerin aynı işi alması duru unda belki 2 tavan çeker ve yine orta ölçekli ama rüzgarı arkasına almış yeni palazlanan, yeni arz olmuş ve şimdilik patronu güven veren bir şirket ise 12 tavan çekebilir, demek ki nicelikten çok nitelik gerekir.

İçeriden bilgi her zaman olmuştur ve olacaktır. Benim kuzenim de şu anda borsaya kote bi şirketin üst düzey yönetiminde ama şirketin patronuna güvenmediğim için hiç sormadım bile ona şirketin durumuyla ilgili bi bilgi.

2.  Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    İçsel bilgi (havalı olsun diye ingilizcesini söyliyeyim : insider trading) olayının köklü, büyük şirketlerde olmadığını, olmayacağını düşünen bazı saf niyetli arkadaşların olduğu görüyorum

Bedelsiz sermaye artırımı gibi bir kararın alınabilmesi için Yönetim Kurulu (YK) kararı gerekir. Kaç kişi bu YK? Ta ta taaam ; 12 kişiler. Kaynak : tıkla

Bunlar bu kararı alınca, kararı daktiloda A4 kağıdında temize çekip (bkz. daktilo) YK üyelerine tek tek imzalatan sekreter veya zabıt katibi, bu kararı Fort'un hem Almanya merkezine hem de Amerika Genel Merkezine iletilmesiyle ordaki üst yönetimle daha piyasada kimse bilmezken karar alındıktan 20 dakika sonrasında en az 50 kişinin haberi oluyor ve bazı saf iyi niyetli arkadaşlar bu bilginin dışarıya sızdırlmayacağını, bu YK daki kişilerin bu %900 bedelsiz veya şirketin gidişatını çok büyük etkileyecek olumlu/olumsuz bir haberi en yakın eş, dost, akraba, arkadaş, portföyünde Fortoto Spor Toto hissesi tutan kişilere haber vermeyeceklerini sanıyorlar öyle mi?

Siz olsaydınız vermez miydiniz? Var mı etik, ahlak, prensip, şahsiyet cart curt deyip "Ben asla öyle bir şey yapmam, elinde 10k lot hisse olan öz gardaşıma bile haber vermem" diyebilecek bir vatandaş?

Burda önemli olan şirketin marka değeridir, Lort A.Ş. şirketi 1 milyar dolarlık iş almış haberini sızdırsalar bile hisse %2 belki yükselir çünkü şirketin sahiplerinin ne mal olduğunu piyasa biliyordur ama Froto, Tüpraş, Thy gibi şirketlerin aynı işi alması duru unda belki 2 tavan çeker ve yine orta ölçekli ama rüzgarı arkasına almış yeni palazlanan, yeni arz olmuş ve şimdilik patronu güven veren bir şirket ise 12 tavan çekebilir, demek ki nicelikten çok nitelik gerekir.

İçeriden bilgi her zaman olmuştur ve olacaktır. Benim kuzenim de şu anda borsaya kote bi şirketin üst düzey yönetiminde ama şirketin patronuna güvenmediğim için hiç sormadım bile ona şirketin durumuyla ilgili bi bilgi.
    Araya saf vs. laflar katıp insanları irite etmeden, onlara sataşmadan görüş yazmak zor burşey mi?
    Yazdıklarımın hiçbiri al-sat-tut önerisi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by koyay Yazıyı Oku
    Araya saf vs. laflar katıp insanları irite etmeden, onlara sataşmadan görüş yazmak zor burşey mi?
    Yazıda belirttim, saf, iyi niyetli, temiz kalpli demek. Bu yaşa gelip, borsada yıllardır olup da hâla şirketten bilgi sızdırılmamasını beklemek saflıktır. Saf = salak demek değildir.

Ayrıca "irite" ne demek bilmiyorum. Türkçesi yok sanırım ki gavurcasını yazmışsın koyay abim.

4. İçsel bilgi dışsal bilgi…
    Kişi yatırımına değer biçmeyi biliyorsa fiyat oynaklığından etkilenmez.
    Ytd

5.  Alıntı Originally Posted by uzunvade87 Yazıyı Oku
    İçsel bilgi dışsal bilgi…
    Kişi yatırımına değer biçmeyi biliyorsa fiyat oynaklığından etkilenmez.
    Ytd
    Resultante İmportante. Look at the tabela. Feliçita.

6.  Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    Resultante İmportante. Look at the tabela. Feliçita.
    Bol kazanç osman.
    Benim için bugünkü sonuç bir değer ifade etmiyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Aralik kasimdan ocak da araliktan daha iyi olacak.
    Yuzumuz gulecek.
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

8. Bugün Kasım ayının son seansı. Artık Aralık ayında bir ralli görmemiz lazım
    Yazılarımın tamamı şahsi görüşlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diğer ilgili maddeleri kapsamında görüş ve düşüncelerim asla yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...

Sayfa 435/660 İlkİlk ... 335385425433434435436437445485535 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •