Sayfa 438/660 İlkİlk ... 338388428436437438439440448488538 ... SonSon
Arama sonucu : 5275 madde; 3,497 - 3,504 arası.

Konu: FROTO - Ford Otosan

1. işletme faaliyetlerinden nakit akış kalemindeki rakamın,
    hemen altındaki dönem karı/zararı kalemindeki rakamdan büyük yada en kötü eşit olması beklenir.
    son 2 çeyrek ve öncesi...
    anlamı: şirket kar da gibi gözükse de aslında epey zorlanıyor ve sıkıntılı..

2.  Alıntı Originally Posted by gürselbb Yazıyı Oku

işletme faaliyetlerinden nakit akış kalemindeki rakamın,
    hemen altındaki dönem karı/zararı kalemindeki rakamdan büyük yada en kötü eşit olması beklenir.
    son 2 çeyrek ve öncesi...
    anlamı: şirket kar da gibi gözükse de aslında epey zorlanıyor ve sıkıntılı..
    kağıt üzerinde karda ama serbest nakit akışı bu karı ve nominal işlem fiyatını desteklemiyor,

BU capex yüzünden serbest nakit akışımız kötü yatırımlar meyvesini verse de artıya geçsek yaptığı yatırımLARI karşılamakta nakit bulmakta zorlanıyor elindeki nakit yatırmlarına yetmiyor üstüne temettü veriyor.... temettü vermesi de geleneği devam ettirmek adına da olsa şirketi zorluyor... yatırım ve temmettü için nakit bulması gerek ya gerçek anlamda karlılığı arttıracak ya da yeni borçlanma yapacak, yeni borçlanma ekstra faiz yükü demek... zincirleme reaksiyon.... duran varlıkalrını arttırmasının sonucunda yaptığı yatırımın meyvelerini alıncaya kadar biraz sıkışacak, geçici zorlu bir dönem (karlılığı arttırması erken kağıt üstünde değil gerçek anlamda karlılık demek nakitlerinde arttırmasına bağlı yani gerçek anlamda nakitleri de arttıran yüksek kardan bahsediyorum)

Serbest nakit akışı verimi her 1 tl hisse fiyatı için -9 kuruş ya da yüzde eksi - 9.....
    serbst nakit akışı / Hisse fiyatı = Serbest nakit akışı verimi... mesala Serbest nakit akışı hem artı hem yüksek olsaydı o zman şirketteki nakit hisse nominal fiyatına destek olurdu öyle sert aşağı hareketleri kolay yapamazdı fakat naktimiz yani Serbest nakit akışı ekisde ve hisse fiyatını desteklemediğinden testereye devam ediyor Allahtan katakulli şirket değilde duran varlıkalra yatırım yaptığını biliyor ve eksi nakit akışının geçici olduğunu vsayarak sineye çekiyoruz... elbette serbet nakit akışının > net kardan büyük olduğu zamnlarda gelir ne diyelim.
    Tüm mesajlarım kendi subjektif ve kişisel görüşlerimi içerir ve asla yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    Yazıda belirttim, saf, iyi niyetli, temiz kalpli demek. Bu yaşa gelip, borsada yıllardır olup da hâla şirketten bilgi sızdırılmamasını beklemek saflıktır. Saf = salak demek değildir.

Ayrıca "irite" ne demek bilmiyorum. Türkçesi yok sanırım ki gavurcasını yazmışsın koyay abim.
    uzak ol, uzaktan saçmala
    Yazdıklarımın hiçbiri al-sat-tut önerisi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    YKB parasi ile TCELL alacak diyollar...
    buna ne diyeceksin?

https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1361568

5. tımarhanede hepinize başarılar, bir tane katkı sağlayacak paylaşım yok, safi sataşma-kavga vs., gerçek hayatta höt dedi mi altına salacak adamlar burada asıyor, kesiyor, atar veriyor, buffet takiliyor....

6. Investing Models
    555 -- 1,184 RANGE
    avg 923,01

Investing Models
    5Y DCF EBITDA Exit
    731.83
    5Y DCF Growth Exit
    766.85
    DDM Stable Growth
    554.81
    EV / Revenue Multiples
    1,094
    EV / EBITDA Multiples
    786.49
    EV / EBIT Multiples
    878.80
    P/E Multiples
    1,077
    Price / Sales Multiples
    1,178
    Price / Book Multiples
    1,184
    5Y DCF Revenue Exit
    1,105
    10Y DCF Revenue Exit
    1,042
    10Y DCF Growth Exit
    670.37
    10Y DCF EBITDA Exit
    929.88

investing değerleme modelelrinde te piyasaya uyuyor :D değerleme modelllerinde indirgenmiş temettü (DDM Growth) MODELİ en dipte temettü şirketi için hoş değil, vay be 1300 ler ortalama olduğu zmanlar vardı şu an 923

iş gibi 1510 hedef verip sonra tahtada satış yazacak değiller ya sonuçta sadece bir veri şirketi tabi ehr modellemeyi kaale almamak gerek piyasa çarpnalrıyla olanalrda da multiples yaparken investing algoritması sektör şirketlerini baz alıp dip medyan ve tepe piaysa çarpanalrını algoritmik olarak birbirne çok yakın belirliyor ve normalleştirmeye çalışıyro benim kullandığım bir yöntem değil bana pek te sağlıklı gelmiyor bu yöntem.... tarihsel verilerle sektör verleri piyasa çarpanalrını harmanlarken kullandığı algoritma hoşuma gitmedi bence ağırlıkalndırmayı normalleştireyim derken çarpıtıyor gibi en azından yüzde 50 50 ağırlık al değil mi? neyse herkese iyi akşamalr
    Tüm mesajlarım kendi subjektif ve kişisel görüşlerimi içerir ve asla yatırım tavsiyesi değildir.

7. Türkiye deki borsa maalesef uzun vade ye müsait değil.
    Orta vadeye müsait. O da maharet ve para ister.
    Bir ayağı ortağı vs si dışarıda olan şirketler hariç.
    O da bir elin parmağını geçmez.
    Hiç birbirinizi kırmayın.
    Nasip kısmet işi.
    Emlak inşaat işini tasfiye ettikten sonra -sadece arsaları tutuyoruz- inşaat emlak sektörü zora girdi.
    Kar devam eder mi sektörde evet takep olur mu evet döngüsel mi evet ama eskisi gibi inşaat yapmak veya ticaret yapmak çok çok zor.
    İş hayatında güven fevkalede sarsıldı.Herkes itibarını 3 paraya harcar konuma geldi.
    Koç lar yarın her şeyi satıyoruz derse de şaşırmam satıp batarya işine teknoloji işine girerlerse de şaşırmam otel sağlık işini yurt dısına büyütüp halka arz ederlerse de şaşırmam.
    Yabancı ortak alırlarsa bankaya ona da şaşırmam.
    Geçmiş 100 yılda örneğini görmediğimiz bir noktaya evriliyoruz iş yapış şeklinde.
    Benim uzak bakış açım da bu.
    Temettüleri birkaç şirkete pozisyon açtım.
    Bist macerası bu şekilde yola devam.
    Çok kafam bozulursa abd ye taşır endeks fonlarından sepet yapar.Gerisine bakmam.
    (O en son ihtimal.)

Ytd.

8.  Alıntı Originally Posted by koyay Yazıyı Oku
    uzak ol, uzaktan saçmala
    Senin gibi saftirik tiplere zaten uzağım ben, git ötede ağla Froto da insider var diye. Engelle tuşuna bas ve okuma beni.

Sayfa 438/660 İlkİlk ... 338388428436437438439440448488538 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •