Sayfa 860/895 İlkİlk ... 360760810850858859860861862870 ... SonSon
Arama sonucu : 7153 madde; 6,873 - 6,880 arası.

Konu: SASA - Sasa Polyester

1. Katılım endeksinden çıktı
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

2. Türkiye'nin en zengin 10 iş İnsanı (Forbes /2024)

Murat Ülker, en yakın rakibine 2 milyar dolarlık fark attı

Geçen yıl Türkiye'nin en zengin iş insanı unvanını kazanan İbrahim Erdemoğlu, 10. sıraya geriledi.

1) Murat Ülker (5.1 milyar dolar) #Ulker
    2) İpek Kıraç (3.2 milyar dolar) #Karsn
    3) Semahat Sevim Arsel (3.1 milyar dolar) #Kchol
    4) Şaban Cemil Kazancı (3.1 milyar dolar) #Aksen
    5) Mustafa Rahmi Koç (2.8 milyar dolar) #Kchol
    6) Erman Ilıcak (2.6 milyar dolar) #Rygas
    7) Hamdi Ulukaya (2.5 milyar dolar) #Chobani
    8) Mehmet Sinan Tara (2.4 milyar dolar) #Enkai
    9) Ferit Faik Şahenk (2.2 milyar dolar) #Doas
    10) İbrahim Erdemoğlu (2.2 milyar dolar) #Sasa
    Yatırım tavsiyesi değildir.

3. 2 hafta ya acilir pta fabrikasi , sasa sirketi icin 2 tane hayati onem tasiyan tesis acilisi var , birincisi pta fabrikasi , ikincisi 2025 de temeli atilacak olan rafineri insaati .... bu iki tesisden biri olan pta fabrikasinin acilis zamani geldi artik , cocuk dogmak uzere yani , bu ani toplu alimlarin hacimli alimlarin sebebi bu yani, ama gunluk te sinirli kalmamasi lazim , devami gelirse yukselis seriye baglar , tahminim kodamanlar bu 4 lu fiyatlardan mallanabildikleri kadar mallanacaklar , cunku sene sonu geldi artik , ve pta nin acilisi ile ilk ceyrekde bilancoya olan etkisi ortaya cikacak , sasa su anda bedavanin bedavasi fiyatlarda ,ustelik pta nin acilisi gerceklestikten sonra pta defteri kapanacak ve rafineri acilisina odaklanacak sirket .... bi kiyaslama yapin ; petkim var tupras var , ikiside rafineri ama tuprasi petkim ile kiyaslamazsiniz arada ciddi bi fark var , sasanin kuracagi rafineriyide asla tupras ile kiyaslamayacaksiniz , tupras sasanin acacagi rafinerinin yaninda devede kulak kalacak , sasanin kuracagi rafineri cok daha ciddi buyuklukte bi rafineri olacak .... bugun sasanin yaptigi bi kar var , yarin bu kar ikiye katlayacak kari ikiyle carpin cunku pta nin etkisi bu sekilde olacak , sonra rafineri devreye girdigi zaman bi hayal gucunuzu kullanin , bugun tupras neyse , tuprasdan daha ciddi bi rafineriye sahip olacak bi sasa hissesinin nerelere gelebilecegini dusunun , ustelik bu gunku sasa pta dan kaynakli yaptigi kar ikiye katlamis ken birde rafinerinin karini uzerine ekleyin , sasanin ne kadar buyuyecegini ve yapacagi kar ile bilancolarinin aciklayacagi kari bi hayal edin , sasanin bu iki senede herkesi ne kadar yiprattigini herkes biliyor ama ne kadar buyuk geri cekilme olursa ileriye yapacagi atilim da o kadar buyuk olur bunuda bilin !! simdi sadece pta ve rafinerinin sasaya kazandiracagi etkinin haricinde sasanin acacagi birinci ceyrek ve ikinci ceyrekde iki fabrika daha uretime baslayacak , bunlarin haricinde acilmasi planlanan bi 7 fabrika daha var , bu 7 fabrikanin tabiki bilancoya katkilari olacak , ileride kurulacak liman isletmeside cabasi , her tesisin sasaya katma deger etkisi olacak , TC nin en buyuk sirketine ortaksiniz su anda , zaman su gibi gecer , 2030 yilinin gelmesi cok uzun surmez , bu hisseyi alacaksin atacaksin kenara unutacaksin , zaten her sene bedelsiz bolunerek hisse sayiniz cogaliyor , tum projeler tamamlandiginda devasa kar yazan bi sirketin yuzbinlerce yada milyonlarca lotuna sahip oldugunuzu dusunun , 10 yil sonra herkes kendini zengin olarak dusunebilir , omur yeterde saglik sorununuz olmazsa bu isin kaymagini o zaman fazlasiyla yersiniz , projeler tamamlaninca hisse fiyatinin nerelere gelecegini bi dusunun birde o zamanlar artik bedelsiz bolunme olmayacak artik o saatten sonra temettu olarak alacaksiniz tum sirket karini , hisse fiyatina bakmazsiniz o zamanlar sadece hesplayacaginiz sey bu yil ne kadar yillik temettu alirimda o temettu ile krallar gibi yasarim yada maldivlerde uzak doguda tatil yaparim olacak ... ufkunuz genis olsun , kucuk dusunmeyin buyuk dusunun buyuk pencereyi gorun , burasi borsa , hisse fiyati inerde cikarda , ama gecde olsa bi gun ederini mutlaka bulur , yeri gelir surundurur yeri gelir sizi ucurur , sabirla bekleyen zamani gelince gecde olsa hakkini alir , yeterki ulkemiz sag salim devam etsin , bu zor gunler gececek merak etmeyin , tek diyecegim hissenizin kiymetini bilin , bu fiyatlardanda bi daha boyle bi hisseye sahip olabilme sansi cok zor gelir diye dusunuyorum , bu fiyatlardan mallanabildigim kadar hisse alimina devam ediyorum her ay , ne alsam kardir diye dusunuyorum , hissenin bu fiyatlara dusmesi mallanmak isteyenler icin aslinda bulunmaz firsat , benim gibi uzunvadeci olan kisler icin aslinda hisse fiyatinin dusmesi piyango gibi bisey , cunku bu fiyatlardan hisse alimi gerceklestirebiliyorum , yuksekten almak varken dusuk fiyatlardan sahip olabiliyorum her ay hisseye , herkesin bakis acisi farklidir hissede kisa vadeci olanlar hissenin dusmesinden sikayet edebilir ama ben uzuncu oldugumdan benim isime geliyor hisse fiyatinin dusmesi ... sasanin su anki fiyatiyla ilgilenmedigimden sadece 2030 a odaklanmis durumdayim , sadece o tarihte tum projeler tamamlandiginda hissenin fiyati nereye gelmis diye bakarim yani ,herkese bol kazanclar dilerim , ytd

4. 4.70 uzerinde kalmasi lazim , ciddi direnc ve hissenin kirilma noktasi burasi , buranin uzerinde 3 gun kapanis yapmaliki 5 lira uzerine atabilsin , yoksa gider gelir buralarda , yonunu yukari cevirdiginin isareti bu seviyenin uzerine atarsa olur ...ytd

5.  Alıntı Originally Posted by hep kazan Yazıyı Oku
    2 hafta ya acilir pta fabrikasi , sasa sirketi icin 2 tane hayati onem tasiyan tesis acilisi var , birincisi pta fabrikasi , ikincisi 2025 de temeli atilacak olan rafineri insaati .... bu iki tesisden biri olan pta fabrikasinin acilis zamani geldi artik , cocuk dogmak uzere yani , bu ani toplu alimlarin hacimli alimlarin sebebi bu yani, ama gunluk te sinirli kalmamasi lazim , devami gelirse yukselis seriye baglar , tahminim kodamanlar bu 4 lu fiyatlardan mallanabildikleri kadar mallanacaklar , cunku sene sonu geldi artik , ve pta nin acilisi ile ilk ceyrekde bilancoya olan etkisi ortaya cikacak , sasa su anda bedavanin bedavasi fiyatlarda ,ustelik pta nin acilisi gerceklestikten sonra pta defteri kapanacak ve rafineri acilisina odaklanacak sirket .... bi kiyaslama yapin ; petkim var tupras var , ikiside rafineri ama tuprasi petkim ile kiyaslamazsiniz arada ciddi bi fark var , sasanin kuracagi rafineriyide asla tupras ile kiyaslamayacaksiniz , tupras sasanin acacagi rafinerinin yaninda devede kulak kalacak , sasanin kuracagi rafineri cok daha ciddi buyuklukte bi rafineri olacak .... bugun sasanin yaptigi bi kar var , yarin bu kar ikiye katlayacak kari ikiyle carpin cunku pta nin etkisi bu sekilde olacak , sonra rafineri devreye girdigi zaman bi hayal gucunuzu kullanin , bugun tupras neyse , tuprasdan daha ciddi bi rafineriye sahip olacak bi sasa hissesinin nerelere gelebilecegini dusunun , ustelik bu gunku sasa pta dan kaynakli yaptigi kar ikiye katlamis ken birde rafinerinin karini uzerine ekleyin , sasanin ne kadar buyuyecegini ve yapacagi kar ile bilancolarinin aciklayacagi kari bi hayal edin , sasanin bu iki senede herkesi ne kadar yiprattigini herkes biliyor ama ne kadar buyuk geri cekilme olursa ileriye yapacagi atilim da o kadar buyuk olur bunuda bilin !! simdi sadece pta ve rafinerinin sasaya kazandiracagi etkinin haricinde sasanin acacagi birinci ceyrek ve ikinci ceyrekde iki fabrika daha uretime baslayacak , bunlarin haricinde acilmasi planlanan bi 7 fabrika daha var , bu 7 fabrikanin tabiki bilancoya katkilari olacak , ileride kurulacak liman isletmeside cabasi , her tesisin sasaya katma deger etkisi olacak , TC nin en buyuk sirketine ortaksiniz su anda , zaman su gibi gecer , 2030 yilinin gelmesi cok uzun surmez , bu hisseyi alacaksin atacaksin kenara unutacaksin , zaten her sene bedelsiz bolunerek hisse sayiniz cogaliyor , tum projeler tamamlandiginda devasa kar yazan bi sirketin yuzbinlerce yada milyonlarca lotuna sahip oldugunuzu dusunun , 10 yil sonra herkes kendini zengin olarak dusunebilir , omur yeterde saglik sorununuz olmazsa bu isin kaymagini o zaman fazlasiyla yersiniz , projeler tamamlaninca hisse fiyatinin nerelere gelecegini bi dusunun birde o zamanlar artik bedelsiz bolunme olmayacak artik o saatten sonra temettu olarak alacaksiniz tum sirket karini , hisse fiyatina bakmazsiniz o zamanlar sadece hesplayacaginiz sey bu yil ne kadar yillik temettu alirimda o temettu ile krallar gibi yasarim yada maldivlerde uzak doguda tatil yaparim olacak ... ufkunuz genis olsun , kucuk dusunmeyin buyuk dusunun buyuk pencereyi gorun , burasi borsa , hisse fiyati inerde cikarda , ama gecde olsa bi gun ederini mutlaka bulur , yeri gelir surundurur yeri gelir sizi ucurur , sabirla bekleyen zamani gelince gecde olsa hakkini alir , yeterki ulkemiz sag salim devam etsin , bu zor gunler gececek merak etmeyin , tek diyecegim hissenizin kiymetini bilin , bu fiyatlardanda bi daha boyle bi hisseye sahip olabilme sansi cok zor gelir diye dusunuyorum , bu fiyatlardan mallanabildigim kadar hisse alimina devam ediyorum her ay , ne alsam kardir diye dusunuyorum , hissenin bu fiyatlara dusmesi mallanmak isteyenler icin aslinda bulunmaz firsat , benim gibi uzunvadeci olan kisler icin aslinda hisse fiyatinin dusmesi piyango gibi bisey , cunku bu fiyatlardan hisse alimi gerceklestirebiliyorum , yuksekten almak varken dusuk fiyatlardan sahip olabiliyorum her ay hisseye , herkesin bakis acisi farklidir hissede kisa vadeci olanlar hissenin dusmesinden sikayet edebilir ama ben uzuncu oldugumdan benim isime geliyor hisse fiyatinin dusmesi ... sasanin su anki fiyatiyla ilgilenmedigimden sadece 2030 a odaklanmis durumdayim , sadece o tarihte tum projeler tamamlandiginda hissenin fiyati nereye gelmis diye bakarim yani ,herkese bol kazanclar dilerim , ytd
    Herkeze hürmetler selamlar. Hisse yükselsin veya batsın ancak nasıl bir pazarlama kabiliyetidir bu. Sn. Erdemoğlu bile sunumlarında müşterilerine böyle pazarlama sunumu yapamıyordur heralde. ( Şahsen ben acayip gaza geldim. ) pta açmak için bukadar debelenen...bahsedilen büyüklükte rafineriyi açmak için nasıl ve kaç sene debelenecek acaba. Galiba birazda satışlarda istenildiği gibi gitmiyo...Tabiki ümitlerimiz yükselmesi yönündedir.

SM-S918B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6.  Alıntı Originally Posted by 2763963 Yazıyı Oku
    Herkeze hürmetler selamlar. Hisse yükselsin veya batsın ancak nasıl bir pazarlama kabiliyetidir bu. Sn. Erdemoğlu bile sunumlarında müşterilerine böyle pazarlama sunumu yapamıyordur heralde. ( Şahsen ben acayip gaza geldim. ) pta açmak için bukadar debelenen...bahsedilen büyüklükte rafineriyi açmak için nasıl ve kaç sene debelenecek acaba. Galiba birazda satışlarda istenildiği gibi gitmiyo...Tabiki ümitlerimiz yükselmesi yönündedir.

pta acilmasinda gecikme yasandi ama soyle dusun , basit siradan bi fabrika acmiyor , normalde pta nin yaninda insasi devam eden 2 fabrikasi daha vardi , pta dan sonra acilisini yapacagi iki fabrika daha uretime baslayacak , yani 3 fabrika insaati ayni anda devam etti , ama tabiki pta diger fabrikalarla kiyaslanamaz , basit bi fabrika acilisi degil bu , ustelik gecikmeye sebeb olan sey nakit darbogazindan kaynaklanan bisey degildi , yasanan depremden kaynakli gecikme yasandi , mevcut fabrikalar muhakkak bu depremden zarar gordu ve bakim onarim yenileme tekrar devreye sokma islemleri derken bunlarla ugrasilirken pta da da gecikme yasandi , insa edilen yerlerin kontrolu bakimi etkilenen yerlerin tekrar elden gecirilmesi bunlar hep zaman surecini yani acilis surecini etkilemistir ,

pta acilisinin gecikmesi sadece deprem kaynakli, yoksa debelenmesi icin bi sebeb yoktu ,

satislarin iyi gidip gitmemesi konusuna gelirsek , tum dunyada jeopolitik riskler varken tum ulkeler hatta abd dahi finansal yonden sikinti yasarken ekonomik daralma tum avrupayi ve uzak doguyu etkilemesi normal , satislarimizi hem tc ye hem avrupa ve ortadogu ile afrikaya yaptigimizi dusunursek satislarin azalmasi haliyle kacinilmaz , cunku tum dunya dar bogazda , hatta 2025 de 2024 gibi sikintili gececegini tum finans uzmanlari simdiden soyluyor , 3. dunya savasi cikmasinin esigindeyken bu krizden hic bi avrupa ulkesi yada dunya ulkesi bu risklerden etkilenmeden varligina devam ettirmesi mumkun degil , tc yine iyi performans gosterdi 2024 de, bunada sukur, uretim son gaz devam ediyor , satislar azalirsa uretilen mal depolanir , bu sene olmazsa seneye dunya rahat nefes aldiginda pazarlar daha iyi calistiginda depolarda stoklanan mallar satilir tuketilir sikinti yok diye dusun ,

pazarlama isine gelince , ben ara ara boyle yaziyorum , bazen bazi kisiler bi anlikda olsa unutuveriyolar nasi bi hisseye ortak olduklarini , bazen ara ara yazip hafizalari update etmek gerekiyor , benim bu hissede uzun vadede beklentim var bu yuzdende uzun vade de yatirimci oldum , inanmasam zaten burada olmazdim , ben kazanacigima inaniyorum , insan istiyoki eger ben kazanacaksam herkes de benimle birlikte kazansin , bu son 2 yillik performansi cok dikkate almayin , acisini ileride muhakkak cikaracaktir , sadece sasa degil bu son 2 senede bi cok hatiri sayilir hisseler ciddi sirketler insanlari sasadan daha beter duruma soktular , sadece sasaya ozgu bisey degil bu yani endeks de var bu sikinti , endeks duserken hisselerin bundan etkilenmeyip eski performanslarini beklemek hayalcilik olur ,

1 yildir acilamayan geciken pta dahi kismetse 10 gun sonra acilacak , hic bi sorun sonsuza kadar surmez gunun birinde sorun cozulur , pta da aciliyor iste artik seneye yapacagi bilanco farkini beklemek kaliyor bize ,

arsa ve izinlerle ilgili gelismeler tamamlandiginda rafineri icin ilk kazma vuruldugu ile ilgili kap haberleri duser 2025 de , bunlar hep zamanla olacak seyler , olagan seyler ama benim icin asil onemli olan sirketin filanca tesis icin filanca ulkeden filanca sirket ile ortaklik anlasmasi yaptik haberinin kapta belirtilmesi , ben asil o haberin dusmesini dort gozle bekleyen biriyim , pta yapildi rafineride yapilir ama asil onemli olan su ortaklik haberinin dusmesi , o haber duserse iste corap sokugu gibi gelir diger tesisler icinde ( 4 tesis icin ortak alinmasi dusuncesinde olduklari haberleri yazilip cizilmisti daha evvelki zamanlarda ) ortak alma haberlerinin dusmesi beklentisine girerim , sasa fiyatini asil etkileyecek ucuracak olan haberler asil bu ortaklik haberleri olacaktir , sabirla bekledik bu zamana kadar , beklemeye devam edecegiz ...

3 ceyrek kari belli oldu , ben yaklasik olarak beklentim 20 milyar -22 milyar gibi bi yillik bilancoda kar bekliyorum ,
    eger 20 milyar kar yazarsa yillikda ,ortalama yuzde 50 gibi bi bedelsiz bolunme bekliyorum 2025 mayisda , yaklasik 9 bucuk milyar lot vardi ortalama olarak, bolunmeden sonra seneye 14 milayr lot dolasimda olur , bugun elinde 10 lotu olan yatirimcida seneye bolunmeyle 15 lotu olur basit hesap ile , herkes seneye ne kadar lotunun olacagini simdiden hesaplayabilir ..

herkese bol kazanclar dilerim , yatirim tavsiyesi degildir , sahsi goruslerim ve beklentilerimi paylastim arkadaslar

7. rafineri 2025 de insaati baslansa benim tahminim 5 yilda bitirirler buda 2029 yilini isaret ediyor , hadi diyelimki 2 yil gecikme yasandi olur sana 2031 , zaten benim beklentim tum projeler 2030-32 yillari arasinda tamamlanir diye dusunuyorum ,

hem pta ve diger 2 fabrika insaatiyla toplamda 3 tesisin insaati ayni anda nasil yurutulduyse simdiye kadar ,yapimi planlanan toplamda 7 fabrika tesisinin de rafineri insaati devam ederken bu 5-6 sene icerisinde birlikte insa edilebilecegini ve tamamlanacagini dusunuyorum ,

liman insaati ise zaten rafineri kurulurken liman insaati ve rafineri insaati birlikte yapilacaktirki rafineri kurulup uretim basladiginda uretilen urunlerin liman tarafindan dagitimi lojistigi gerceklestirilebilsin , rafineri bitmeden limanin tamamlanmasi gerekecektir yani ,

2030 kismetse , degilse 2032 de tum projeler biter tamamlanir diye dusunuyorum , o zamana kadar sasa yillik karini bedelsiz bolunme ile dagitmaya devam edecektir , projeler bittimi bedelsizi artik unutun , istesenizde bulamazsiniz , o saatten sonra yaptigi kari temettu olarak dagitacaktir ,5-6 yil daha mevcut hisse sayiniz bedelsiz bolunme ile her yil katlanarak artar ,2030 dan sonra katlanarak artan bu lot sayiniz size temettu olarak geri donecektir ,

bu yazdiklarim benim sahsi gorusum degil sirketin daha evvelki yillarda atmis oldugu kap haberlerinden edindigim bilgidir , yani o zamana kadar bedelsiz , projeler bittiginde temettu olarak kar payi verecegiz demisti ,

bu karar hem sirket hemde ortaklarin cikarina olan bi karardi , dogru bi karar yani ..

simdi birisi cikipta diyebilir 2030 a kadar kac milyar lot olacak , hisse basina dusen temettu miktarida azalir diyebilir , ama o tezinide curutebilirim , cunku o zamana kadar lot sayisi yukselsede , o zamana kadar acilacak olan yaklasik 9 tane tesis yani fabrika daha olacak , her sene acilacak olan bu fabrikalarin yillik karlari sasanin toplam yillik karini hep bir adim daha yukari cikartacak , lot sayisi arttigi kadar da sasa yillik bilanco karida o oranda artacak ...

daha evvelki uzun uzun yazdigim yorumlarimda bugun 10 bin lotu olan adamin her yil bedelsiz bolunme ile lot sayisinin 2030 a kadar nasil milyon lota ulasacagini aciklayarak yazmistim buradan , hatta bugun 10 bin lotu olan birisinin alacagi temettu miktarinin ne kadar olacagini normal sartlarda 2030 da ne kadar temettu alabilecegini kaba bi hesap ile hesaplamistim buradan ,

ama o kaba bi hesap idi , ince hesaba girersek pta nin yapacagi bilanco karina etkisinin ne kadar yuksek olacagini dusundugunuzde , rafinerinin yaptigi karin ne kadar fazla oldugunu dusundugunuzde diger fabrika karlari ile kiyaslanamayacak kadar fazla oldugunu dusundugunuzde alacaginiz temetu rakami cok ama cok daha yuksek rakamlar olacaktir diye dusunuyorum ...

benim asil amacim hisse fiyatinin ne kadar olacagi degil , benim asil amcim bu hisseden beklentim ne kadar lot basina temettu verecek olmasidir ,
    cunku ben 2030-2035 yillari geldiginde bu hisse fiyati cok yukseldi diyerek satmam elden cikarmam , amacim her yil dagitacagi yillik kardan kaynakli verdigi temettuyu 12 aya bolup her ay maas alir gibi alip yemek ,
    yatirimimin amaci bu , hisse fiyati inmis cikmis o tarihlerde beni cok irgalamaz , ben alacagim her yil nakit paraya bakarim , cunku o parayla gezip tozup hayat yasayacagim , o parayi mezara goturecek halim yok , dunyayi gezer tatil yaparim , iyi yasamaya bakarim , emekli maasimin yaninda temettu benim icin ekstra bir gelir olacak , ben fabrikaya ortak oldum , ortakligim olcusunde kar payi alirim , hayatima devam ederim, sizin hayaliniz sizi benim hayalim beni baglar , simdiden soyliyeyim ...ytd

8.  Alıntı Originally Posted by hep kazan Yazıyı Oku
    rafineri 2025 de insaati baslansa benim tahminim 5 yilda bitirirler buda 2029 yilini isaret ediyor , hadi diyelimki 2 yil gecikme yasandi olur sana 2031 , zaten benim beklentim tum projeler 2030-32 yillari arasinda tamamlanir diye dusunuyorum ,

hem pta ve diger 2 fabrika insaatiyla toplamda 3 tesisin insaati ayni anda nasil yurutulduyse simdiye kadar ,yapimi planlanan toplamda 7 fabrika tesisinin de rafineri insaati devam ederken bu 5-6 sene icerisinde birlikte insa edilebilecegini ve tamamlanacagini dusunuyorum ,

liman insaati ise zaten rafineri kurulurken liman insaati ve rafineri insaati birlikte yapilacaktirki rafineri kurulup uretim basladiginda uretilen urunlerin liman tarafindan dagitimi lojistigi gerceklestirilebilsin , rafineri bitmeden limanin tamamlanmasi gerekecektir yani ,

2030 kismetse , degilse 2032 de tum projeler biter tamamlanir diye dusunuyorum , o zamana kadar sasa yillik karini bedelsiz bolunme ile dagitmaya devam edecektir , projeler bittimi bedelsizi artik unutun , istesenizde bulamazsiniz , o saatten sonra yaptigi kari temettu olarak dagitacaktir ,5-6 yil daha mevcut hisse sayiniz bedelsiz bolunme ile her yil katlanarak artar ,2030 dan sonra katlanarak artan bu lot sayiniz size temettu olarak geri donecektir ,

bu yazdiklarim benim sahsi gorusum degil sirketin daha evvelki yillarda atmis oldugu kap haberlerinden edindigim bilgidir , yani o zamana kadar bedelsiz , projeler bittiginde temettu olarak kar payi verecegiz demisti ,

bu karar hem sirket hemde ortaklarin cikarina olan bi karardi , dogru bi karar yani ..

simdi birisi cikipta diyebilir 2030 a kadar kac milyar lot olacak , hisse basina dusen temettu miktarida azalir diyebilir , ama o tezinide curutebilirim , cunku o zamana kadar lot sayisi yukselsede , o zamana kadar acilacak olan yaklasik 9 tane tesis yani fabrika daha olacak , her sene acilacak olan bu fabrikalarin yillik karlari sasanin toplam yillik karini hep bir adim daha yukari cikartacak , lot sayisi arttigi kadar da sasa yillik bilanco karida o oranda artacak ...

daha evvelki uzun uzun yazdigim yorumlarimda bugun 10 bin lotu olan adamin her yil bedelsiz bolunme ile lot sayisinin 2030 a kadar nasil milyon lota ulasacagini aciklayarak yazmistim buradan , hatta bugun 10 bin lotu olan birisinin alacagi temettu miktarinin ne kadar olacagini normal sartlarda 2030 da ne kadar temettu alabilecegini kaba bi hesap ile hesaplamistim buradan ,

ama o kaba bi hesap idi , ince hesaba girersek pta nin yapacagi bilanco karina etkisinin ne kadar yuksek olacagini dusundugunuzde , rafinerinin yaptigi karin ne kadar fazla oldugunu dusundugunuzde diger fabrika karlari ile kiyaslanamayacak kadar fazla oldugunu dusundugunuzde alacaginiz temetu rakami cok ama cok daha yuksek rakamlar olacaktir diye dusunuyorum ...

benim asil amacim hisse fiyatinin ne kadar olacagi degil , benim asil amcim bu hisseden beklentim ne kadar lot basina temettu verecek olmasidir ,
    cunku ben 2030-2035 yillari geldiginde bu hisse fiyati cok yukseldi diyerek satmam elden cikarmam , amacim her yil dagitacagi yillik kardan kaynakli verdigi temettuyu 12 aya bolup her ay maas alir gibi alip yemek ,
    yatirimimin amaci bu , hisse fiyati inmis cikmis o tarihlerde beni cok irgalamaz , ben alacagim her yil nakit paraya bakarim , cunku o parayla gezip tozup hayat yasayacagim , o parayi mezara goturecek halim yok , dunyayi gezer tatil yaparim , iyi yasamaya bakarim , emekli maasimin yaninda temettu benim icin ekstra bir gelir olacak , ben fabrikaya ortak oldum , ortakligim olcusunde kar payi alirim , hayatima devam ederim, sizin hayaliniz sizi benim hayalim beni baglar , simdiden soyliyeyim ...ytd
    Ben okurken yoruldum siz yazarken yorulmamışsınız. Umutlarınızı ve hayellerinizi gerçekleştirmenizi canıgönülden dilerim.

Sayfa 860/895 İlkİlk ... 360760810850858859860861862870 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •