Sayfa 72/236 İlkİlk ... 2262707172737482122172 ... SonSon
Arama sonucu : 1888 madde; 569 - 576 arası.

Konu: Xu030 endeks

1. https://www.theguardian.com/world/20...rgentina-milei

arjantinde yoksuulk sınırı altında yaşayanların oranı %53 seviyesine yükseldi, derin yoksulluk içinde olanlar ise halkın %20 kısmını teşkil ediyor.. millei iktidara geldikten sonra emekli maaşlarını dondurdu, yüzbinlerce kamu çalışanını işten attı, enerji ve ulaştırmaya sağlanan teşvikleri kaldırdı, sokak aşevlerine yapılan fonlamayı durdurdu, bütün kamu projelerini iptal etti vs vs.. halkın alımm gücü diye bi şey kalmadı, ortalama bi arjantilinin önündeki seçenek ya yiyecek bi şeyler alacak yada ilaç alacak, ikisine birden parası yetmiyor

piyasalar ise sevdi olup biteni, enflasyon düştü aylık %20'den %4'e düştü, bütçe açığı azaldı, ekonomik büyüme -5%, çok sevdi piyasalar gelişmeyi ama halk kesinlikle aynı fikirde değil

2. Acı reçete. Bence başka yolu da yoktu, Arjantin ve Milei doğrusunu yapmış
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

3.  Alıntı Originally Posted by Ozan Erol Yazıyı Oku
    yukarı denerse 11.100- 11.200 aralığı hedef olur, oralarda taktik satış yapılabilir (30-endeks)
    uzun zaman sonra satış yaptım, portföyü büyük ölçüde temizledim.. biraz bekleyip görelim neler olacak

daha da alırsa artık ne diyelim, alan da kazansın

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Acı reçete. Bence başka yolu da yoktu, Arjantin ve Milei doğrusunu yapmış
    kim adına doğru ?? malı mülkü parası olan %10 için iyi, arjantin kağıtlarına yatırım yapan yabancı fonlar için çok iyi, ama halkın %90 kısmı için cehennem

benim ekonomiden anladığım, halk çoğunluğunun refahıdır, neo-liberal ezberler değil

5. bakalım açılış gapi kapanacak mı ??
    dünkü yüksek 10.987, şu ana kadar en düşük 11.023

6. sahildeki çay bahçeye gittim, çaya zam yapmışlar 40 TL idi 50 yapmış, değişen hiçbir maliyetin yok niye dedim ? dedi ki, şimdi yılbaşı nasıl olsa zam yapacaktık, bi ay önceden yaptım ki, yılbaşında hemen zam mı yaptın demesinler.. pre-emptive

evde küçük bi tadilat vardı, fiyat aldım yan sokakta devam eden inşaattaki ustalardan, dediler 130 bin.. üst mahallede iyi bi usta dediler, tokgözlü dediler, onu çağırdım 72 bin fiyat verdi.. ümraniyeden tanıdığım bi ustayı getirdim 20 bine yaptı

bi zamozingo aldım ümraniyeden 12 tanesi 100 TL.. 2 tane daha lazım oldu üst mahalle nalbura gittim 2 tanesi için 80 TL istedi

kendi yaşadığım bu örneklerde yola çıkarak- tcmb faizi bu fiyatlamaların neresinde, reel faiz neresinde, enflasyon beklentileri neresinde, bütçe disiplini bu işlerin neresinde ?? değişik bi milletiz, TR enflasyonunu öyle faizle para politikasıyla sıkı maliye politikasıyla çözemediğimiz ortada.. tek yol var- kapsamlı fiyat denetimleri, devletin yaygın ve sürekli fiyat denetimi yapması, caydırıcı cezalar koyması, devlet demir yumruğunu indirmek zorunda, başka yolu yok

7. vadelide aracı kurum dağılımı enteresan, garanti satmış işyat almış, daha doğrusu garanti long kapatmış, iş short kapatmış çünkü açık poz değişimi -22 bin.. garanti bu pozisyonu salı günü açmıştı, kötü enflasyon rakamından hemen sonra yarım saatte kaptı-kaçtı şeklinde yapılan alım, açık popz değişimi ise önemsiz bi rakamdı, bu hesaba göre salı günü garanti yeni long açarken satış tarafındakiler long kapatanlarmış

nasıl yorumlamak lazım ?? teoriye göre boğa piyasası sona yaklaştı yada sonlandı diyebiliriz, zira zarardaki shortçular havlu atmış.. ama diyebiliriz ki, daha havlu atmaya manke çok shortçu var, o yüzden fazla emin olmamak lazım

Trump “Suriye’deki savaş bizim savaşımız değil. Bırakın ne olacaksa olsun. Asla bu olaylara karışmayın” diyerek Biden yönetimini uyarmış....

Bakalım, koltuğa oturunca pkk/ypg’ye “Bizden bu kadar. Artık başınızın çaresine bakın” der mi?

Sayfa 72/236 İlkİlk ... 2262707172737482122172 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •