Sayfa 55/350 İlkİlk ... 545535455565765105155 ... SonSon
Arama sonucu : 2794 madde; 433 - 440 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by TOKATYILDIZI470 Yazıyı Oku
    gümüş ons için kısa vadeli düşüncenizi alabilir miyim.......
    Gümüş ilgilendiğim bir emtia değil. Sadece fiyatını not eder geçerim. Son yıllarda uzun süre boyunca onsu 15 dolar civarında süründü. 13 sene kadar önce gördüğü 50 dolar zirvesinden %70 kadar düşmüştü hatta bir ara onsu 11 dolara kadar indi. O zaman altın 1100 dolara düşmüştü. Altın / Gümüş fiyat rasyosu son zamanlarda bayağı yükselmiş ve gümüş ucuz kalmıştı, bu son gümüş hareketi ile aradaki köpük bir nebze alındı. Peki bunun arkası gelir mi? Zor. Trumpın politikaları enflasyonu artıracak, bu da altın için olumsuz Altın için olumsuz olan bir senaryo gümüş için de dolaylı yönden olumsuzdur. Bir ihtimal gümüş 50 dolara yönekebilir yani eski zirvesine çünkü altın yeni zirve yapıp bayağı marj açtı ama bunun olasılığı yüksek değil.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

2. Yüksek enflasyon altın için neden olumsuz TH ?

3.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Yüksek enflasyon altın için neden olumsuz TH ?
    Altın enflasyona karşı bir hedge görevi görüyor bu doğru Mathias. Ancak altın getirisi olmayan bir yatırımdır. Temel işlevi getiri değil, varlığı korumaktır yani bildiğin hedge. Batı standartlarında yüksek enflasyon, hiper değil yüksek, altın için olumlu olmuyor çünkü faiz getirisi, getirisi olmayan altına yaramıyor.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Aman öyle deme hocam sistem artık kaldırmıyor. Her 1 emekliye 1.5 çalışan düşüyor ve bu durumda zaten batmış demektir. Bunu ayağa kaldırmak için de 65 yaş ve 35 yıl hizmet şartlarının getirilmesi gerekiyor hem de acilen. Ben İngiltereden emekli olmak için 67 yaş ve 45 yıl hizmet şartlarına tabiyim. TR 20 sene erken emekli ediyor vatandaşlarını.
    Sn. TH;
    45 yıl dolana kadar insanın ömrü biter gibi ....
    Bir de, İngiltere'de sağlık sigorta sistemi nasıl çalışmakta?
    Diyelim, dişiniz çürüdü, diyelim diyabetiniz çıktı.
    Aile hekimi sistemi mi var?
    Devlete ait Hastahane uygulaması nasıl?

Biraz bilgi verebilir misiniz?
    Teşekkürler.

5. Bir test yapayım. Benim tezim şöyle:

Bana göre EREGL 25 TL de pahalıdır ve alıma uygun değildir. Bu hisse ne zaman 30 TL yi aşarsa işte o zaman ucuz hale gelip alıma da uygun olur.

Bu tezin altında yatan mantığı kavrayaabiliyor musunuz? Yoksa, 25 TL de pahalı olan bir menkul kıymet 30 TL ye çıktığında ucuz hale nasıl gelir yahu? TH boş konuşuyor mu diyorsunuz?

Boş konuştuğumu düşünenler borsayı henüz kavrayamamış demektir. Gidip kendilerini eğitsinler, biraz daha tecrübe kazansınlar, ondan sonra borsaya soyunsunlar.

6.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Altın enflasyona karşı bir hedge görevi görüyor bu doğru Mathias. Ancak altın getirisi olmayan bir yatırımdır. Temel işlevi getiri değil, varlığı korumaktır yani bildiğin hedge. Batı standartlarında yüksek enflasyon, hiper değil yüksek, altın için olumlu olmuyor çünkü faiz getirisi, getirisi olmayan altına yaramıyor.
    Para - Mal

Enflasyon paranın değerini faiz ise maliyetini belirler derim ben. Yüksek enflasyon değersiz para , yani değerli mal demektir. İkinci bir neden de yüksek enflasyon altın çıkarma maliyetlerini yukarı süren bir etken.
    ABD de eğer dediğin gibi enflasyon yükselecek ise altın ı da eli mahkum sürükler diye düşünüyorum ben.

Birde BRICS falan DOLAR againts GOLD dünyada altın toplayan ülkeler de eklenince . Sade HEDGE olarak bakmak bence basit bir bakış açısı.

Tabi ben ABD de enflasyonun tekrardan 2021 2022 deki gibi 9 lara geleceğini düşünmüyorum. Yüksek enflasyon değersiz dolardır ABD de FED de bunu istemez. Bu DOLAR ve bununla birlikte dünyada hükümranlıkları için çok olumsuz bir durum .

Bu arada. Kimse sormuyor sanırım da.
    Mesela ÇİN den falan ABD ye giren 1000 dolarlık bir üründe ortalama kaç dolar gümrük vergisi alınıyor ? Benim bildiğim bir çok teknoloji markası uzak doğuda üretim yapıyor. APPLE de dahil. Oysa APPLE bir ABD markası. Nasıl olacak bu iş.?

7.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Sn. TH;
    45 yıl dolana kadar insanın ömrü biter gibi ....
    Bir de, İngiltere'de sağlık sigorta sistemi nasıl çalışmakta?
    Diyelim, dişiniz çürüdü, diyelim diyabetiniz çıktı.
    Aile hekimi sistemi mi var?
    Devlete ait Hastahane uygulaması nasıl?

Biraz bilgi verebilir misiniz?
    Teşekkürler.
    Özel hastane sayısı çok çok az, hatta hiç yok denilebilir. Sadece zengin kesime hitap eden klinikler var. Diş, kamu sağlık hizmeti dışında, herkes özel dişçiye gidip parasıyla hizmet alıyor.. İlaçların parasını devlet ödemiyor, hastalar kendi cebinden ödüyor. Aile hekimliği sistemi var, nadiren spesiyalist doktora (hastaneye) gidiyorsunuz, o da aile hekimi onaylarsa. Hastanelerin %99 u kamunun.

Öte yandan özel okullar da yok gibi. Sadece zenginlere hitap eden özel kolejler var, Eton, Harrıow gibi. Zaten okula gitme zorunluluğu da yok, aileniz size okul eğitimini evde verebilir. Bütün mesele okul bitirme sınavlarını geçmekte.

8. Mathias, reel bazda bakarsan altın uzun vadede hiç getiri sağlamadı. Ayrıca altın piyasası dünya merkez bankaları tarafından manipüle ediliyor çünkü mevcut FIAT para sisteminin düşmanı altındır. Ayrıca altın çıkarma maliyeti uzun yıllardır yatay gidiyor hem de doların değer kaybetmesine rağmen. Demek ki verimlilik artışı söz konusu.

Sayfa 55/350 İlkİlk ... 545535455565765105155 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •