sahildeki çay bahçeye gittim, çaya zam yapmışlar 40 TL idi 50 yapmış, değişen hiçbir maliyetin yok niye dedim ? dedi ki, şimdi yılbaşı nasıl olsa zam yapacaktık, bi ay önceden yaptım ki, yılbaşında hemen zam mı yaptın demesinler.. pre-emptive

evde küçük bi tadilat vardı, fiyat aldım yan sokakta devam eden inşaattaki ustalardan, dediler 130 bin.. üst mahallede iyi bi usta dediler, tokgözlü dediler, onu çağırdım 72 bin fiyat verdi.. ümraniyeden tanıdığım bi ustayı getirdim 20 bine yaptı

bi zamozingo aldım ümraniyeden 12 tanesi 100 TL.. 2 tane daha lazım oldu üst mahalle nalbura gittim 2 tanesi için 80 TL istedi

kendi yaşadığım bu örneklerde yola çıkarak- tcmb faizi bu fiyatlamaların neresinde, reel faiz neresinde, enflasyon beklentileri neresinde, bütçe disiplini bu işlerin neresinde ?? değişik bi milletiz, TR enflasyonunu öyle faizle para politikasıyla sıkı maliye politikasıyla çözemediğimiz ortada.. tek yol var- kapsamlı fiyat denetimleri, devletin yaygın ve sürekli fiyat denetimi yapması, caydırıcı cezalar koyması, devlet demir yumruğunu indirmek zorunda, başka yolu yok