Sayfa 357/406 İlkİlk ... 257307347355356357358359367 ... SonSon
Arama sonucu : 3243 madde; 2,849 - 2,856 arası.

Konu: GSRAY - Galatasaray Sportif

1. GSRAY da alım yapmam için ön şartım, bu bedelli arifesinde piyasa değerinin 150 milyon doların altına inmesidir. Bu 150 milyon dolarlık PD, şirketin geçmişte indiği dipleri temsil ediyor. Haliyle spotun %60 ı kadar bir bedel talep ediliyorsa ben de bu dip noktaya inilmesini beklerim. Şu anki spot fiyat 6.80. İstediğim fiyata gelmesi için 2 TL lik düşüş gerekiyor. Eğer gelirse alım yapmayı düşünürüm, aksi halde yolun açık olsun der geçerim.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    GSRAY da alım yapmam için ön şartım, bu bedelli arifesinde piyasa değerinin 150 milyon doların altına inmesidir. Bu 150 milyon dolarlık PD, şirketin geçmişte indiği dipleri temsil ediyor. Haliyle spotun %60 ı kadar bir bedel talep ediliyorsa ben de bu dip noktaya inilmesini beklerim. Şu anki spot fiyat 6.80. İstediğim fiyata gelmesi için 2 TL lik düşüş gerekiyor. Eğer gelirse alım yapmayı düşünürüm, aksi halde yolun açık olsun der geçerim.
    Üstad, atladığın bir nokta var. Hisse hali hazırda hak ettiği fiyatın çok altında. Bedelli parasını da ekleyince iş şuna dönüyor: 10,8 liraya GS hissesi alır mıydım ? Bu değer, yaklaşık olarak Fener ile GS nin piyasa değerinin eşitleyen değer. Ayrıca, bedelli sonrası bankalar birliğinden çıkış açıklanacak, üstüne Florya avansı gelecek ve muhtemel çin sponsoru da yolda. Senin dediğin gibi 150 milyon dolara düşmesi demek, hissenin 5 lere gelmesi anlamına geliyor. kağıdını buralardan verip bedelli sonrası toplamak isteyen spek nerelerden malı toplayacak? iyimser tahminle: ortalama 6 liradan boşaltsa... dediğin gibi 5 liradan bölünse, bölünme sonrası fiyatı 1,8 lira olur. Bankalar birliği anlaşması ve Florya ihalesi ile %100 primlense , fiyatı 3,6 . bu iki haber bölünmeden 1-2 hafta sonra gelecektir. bölünme öncesi fiyatının 14 e denk geliyor. Zaten yıllardadır beklenen atak için bu rakam az bile. Satıp, 6 lirayı cebine koyan pek , bedelliye girmeyerek cebinde tuttuğu 4 lirayı da üstüne eklese, 10 liraya kaç lot alabilecek? ortalama olarak %50 primlenmiş halinden toplasa : 10/2,7 =3,7 lot mal alır. bedelliye girse 5 lotu olacaktı. %25 zarar eder ki bu en iyimser hesap. belki 1 haftada 3-4 tavan yapacak ve çok daha yukarı gidecek. Ayrıca, GS uzundur kimeye para kazandırmadı, zaten kağıda yapılan baskı ortada. Ekstra yeni bir baskı tahtada rolleri değiştirir. Şunu da atlama, GS nin ligi ilk 2 bitirme ihtimali %90 üstünde görünüyor ( bence %99,9) , seneye ŞL direkt katılım olmasa bile eleme cepte.

3. Bölündükten sonra 3.6 TL olacak diyorsun. Hesabımızı yapalım, böyle olursa piyasa değeri kaç olur.

3.6x5 4 milyar lot = 19.5 milyar TL eder, bu da 560 milyon dolar eder. GSRAY hayatında bu değere ulaşmadı, hatta yakınına bile gelmedi.

Hisse 6.8 TL iken hisse başına 4 TL bedelli parası ödemeyi kafaya koyanlarn önünde saygıyla eğiliyorum ve onlara bol şans diliyorum. Ama benim kriterim belli, bölünme arifesi 4.80 e inerse almayı düşünürüm, gelmez ise uzak dururum yolun açık olsun der geçerim.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4. Yukarıda yazdım, 2018 deki FENER bedellisinde spotun %30 u kadar bir bedel talep edilmiş ve akabinde hisse %80 düşmüştü. Şimdi GSRAY spotun %60 ı kadar bedel talep ediyor., %30 un 2 katı. Hisse düşerse bu oran daha da yükselecek. Bu şartlar altında GSRAY dik durur ve düşmez ise şapkamı çıkarıp saygı duruşunda bulunurum. Şaka yapmıyorum.

5. %400 Bedelliden şirkete 4.32 milyar TL para girecek. Bunun 2.6 milyarını dernek koyacak, 1.72 milyarını ise borsadaki hissedarlar. Acaba dernek bu 2.6 milyar TL yi nereden bulacak? Mevcut şartları göz önünde bulundurursak anormal derecede yüksek meblağlar bunlar. Zorla dayatılan bir halka arz oluyor bu. Bu şartlarda hisse dik durursa müthiş bir başarı olur çünkü bunun emsali yok.

6. FENER in şu anki bedellisinden kasaya 903 milyon TL girecek. BJKAS ın 6 ay önceki %400 bedellisinden kasaya 960 milyon TL girdi. Gelgelelim GSRAY ınkinden kasaya 4.32 milyar TL girecek. Arada muazzam fark var, FENER ve BJKAS ının hemen hemen 5 katına yakın bir bedelliye gidiyor GSRAY. Hiç acımamışlar.

7. Mayıs 2024 te derneğin net borcu 10 milyar TL ye yakın idi. 21 Kasımda ise 14.24 milyar olarak açıklandı (toplam yükümlülükler yaklaşık 30 milyar). Bu kadar net borcu olan dernek bir de bedelli için 2.6 milyar TL nakit koyacak. Bu para nereden gelecek?

Öte yandan borsadaki yatırımcılar 1.72 milyar TL koyacak, onlar zaten para içinde yüzüyor, başüstüne deyip ödeyecekler. Bu arada hisse de dimdik ayakta duracak. GSRAY aşkı işte böyle bir şey, gözlerim doldu.

8. Dernek bu 2.6 milyar TL yi şöyle halleder.:
    1 aylığına köprü kredisi ayarlayıp bedelliye katılırlar. Bedelli akabinde A.Ş. nin kasasında 4.32 milyar TL nakit olacak. A.Ş. derneğe 2.6 milyar TL borç verir, ki bilançoya ilişkili taraftan alacak olarak kaydolunur, sonra dernek bununla 2.6 milyarlık köprü kredisini kapatır. Böylece tüm fatura borsadaki hissedarlara çıkmış olur. Finansman sorunu dernek için böylece basitçe çözülür. Sadece 1 aylık bir faiz yükü biner o kadar.

Sayfa 357/406 İlkİlk ... 257307347355356357358359367 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •