Originally Posted by
Barkley
Demir çelikte çok büyük sıkıntı var , 2025 için öngörüler 2024'den de daha kötü olabileceği yönünde , eğer Ereğli bu sene de yerinde sayarsa allah bekleyenlere büyük sabır versin! ama ben altın tarafından ümitliyim guzel haberler geleceğini düşünüyorum tabi o haberler ne zaman gelir uzun sürer mi o kısmı bilemem! , dünkü Suriye piyangosu çıkış yapmak için büyük fırsat vermiş olabilir...
Barclay, altın bana hiç cazip gelmiyor. Fiks bir getirisi olmayan bir yatırım aracının neresi cazip olabilir ki? Hisse alırsın temettüden yararlanırsın. Tahvil de öyle, kuponu var, olmadı iskontolu alırsın. Gayrimenkul alıp kiraya verirsin. Altını ne yaparsın? Yastık altına koyarsın. Kıyamet kopmadığı sürece altından bi cacık olmaz. Dediğin gibi demir çelik kötü durumda. Bu durum küresel ekonominin yavaşlama moduna girebileceğinin de öncü bir sinyali olabilir. Çin dünyanın 1 nolu üreticisi ve yıllık 1.2 milyar tonluk devasa üretim kapasitesi ile piyasalara korku salmaya devam ediyor.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Yer İmleri