Originally Posted by
Barkley
Benim normalde mart-nisan fener al agustos-eylul sat'tır mantelitem ama bu bedelli işi bir fırsat mı ya da uzun vadeli bi saplanma riski mi tam karar veremedim , alım yapmayı düşünüyorsan ya da kendin düşünmesen bile sence alım yapılabilecek fiyat aralağı ve zamanlama nedir TH ?
Barclay,
FENER'de eski fiyattan 80 in altı bence alım fırsatıdır ki bölünmüş fiyat bazında (80+9.16) : 2.5257= 35 TL ediyor. Yeni hisse fiyatı bazında 35 tl nin altı FENER'de alıma uygundur bence (rüçhan fiyatı olarak 44 tl ye tekabül ediyor). Bu 35 tl bölünmüş fiyat ayni zamanda 250 milyonluk yeni sermaye bazında bedelli sonrası 250 milyon dolarlık bir piyasa değerine eşittir ki bana göre FENER için ucuzluk sınırıdır. Bölünmüş fiyat bazında 43.08 tl den, rüçhan fiyatı bazında ise 56.60 tl den kapattı FENER bugün. Yeni hisse 35 in, rüçhan ise 44 ün altına gelir mi gelmez mi göreceğiz.
GSRAY için ucuzluk sınırı olarak bedelli öncesi 150 milyon dolarlık bir PD yi baz alıyorum. Bedelli sürecinde şirkete ciddi bir para girişi olacak (4.32 milyar TL=120 milyon dolar). Benim şahsi alım kriterim, şu an spot fiyatı 6.40 olan GSRAY için 4.75 in altıdır ki rüçhan fiyatı bazında 3 tl nin altına tekabül ediyor, bölünmüş fiyat bazında 1.75 tl eder. GSRAY YENİ için 1.75 TL bölünmüş fiyat, bedelli sonrası PD 1.75x5.4 : 35= 270 milyon dolarlık bir PD eder. Bu rakamdan 120 milyon dolar bedelli parasını düşersek 150 milyon dolarlık bedelli öncesi PD ye ulaşıyoruz ki benim belirlediğim 150 milyon dolarlık PD ile örtüşüyor.
26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.
Yer İmleri