Originally Posted by
yelpaze
Sadece şu rüçhan hesaplamaları ve fiyat hareketi tecrübesini, üzerine tomarla para verseniz bile öğrenebileceğiniz ikinci bir adres yok Türkiye'de. Ben TH'nin yerinde olsam halka açık mecrada bu bilgileri paylaşmazdım, kıymetini bilin. Kendi adıma teşekkür etmekle yetinebiliyorum. Boğa piyasasına ve İMECE usulü halka arz tekniğinin kullanıldığı döneme denk gelen milyonlarca yatırımcı borsa hakkında fazla pembe hayallere kapıldı ama bunların her ikisi, özellikle halka arz furyası rötarlı-geri tepmeli mekanizmalardır. Bir noktadan sonra para kazanmak zorlaştıkça böyle cambazlıklar gerekli olacak.
Yelpaze hocam sağolasın iltifat etmişsin. Bilmeyenler öğrensin diye bir şeyler karalıyoruz işte. Bugün FENER rüçhan tahtasında 2.5 milyon lotluk işlem hacmi oldu. Toplam rüçhan adedi 99 milyon. Rüçhan tahtası 10 işgünü açık kalacak. Bu 10 işgününde 25 milyon adet rüçhan işlem görecek gibi duruyor ki toplamın 4 te 1 idir. Demek ki elinde hissesi olanların kabaca %25 i bedelliye katılmayacak (3 aşağı 5 yukarı). Bu oran yüksek çünkü talep edilen rüçhan bedeli spotun sadece %8 i gibi idi. GSRAY'da ise bu oran spotun %60 ını aşıyor, o zaman rüçhanların yarısına yakını bedelliye katılmaz diye bir öngörüde bulunabiliriz FENER emsalini baz alarak. 432 milyon rüçhandan 200 küsür milyonu sığ rüçhan tahtasında satılacak demektir ve bu da muhtemelen çok avantajlı alım fırsatları doğuracaktır.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Yer İmleri