Sayfa 645/735 İlkİlk ... 145545595635643644645646647655695 ... SonSon
Arama sonucu : 5878 madde; 5,153 - 5,160 arası.

Konu: Yatırım Fonları XI

1. Merhaba. Para piyasası fonu talimatları anlık olarak gerçekleşmiyor mu? Sizin deneyiminize göre, yaklaşık olarak ne kadar zaman alıyor? Örneğin İşbankası üzerinden İş Portföy'ün para piyasası fonu almak isteyince anında gerçekleşiyor. Fakat İşbankası üzerinden bir başka şirketin para piyasası fonunun alma talimatı verince, 2-3 saat beklettiği oluyor. Sizde de aynı mı bu durum?

Bu şekilde bir banka üzerinden bir başka banka veya portföy şirketinin fonunu aldığımızda, ekstra bir kesinti veya komisyon alınması söz konusu oluyor mu?

Bir de şu an komisyon oranı en düşük, getirisi diğerlerine göre yüksek ve en memnun olduğunuz para piyasası fonu hangisidir, sorumuşken onu da ekleyeyim dedim.

Şimdiden teşekkürler.
    y.t.d.

2.  Alıntı Originally Posted by hissedar Yazıyı Oku
    Merhaba. Para piyasası fonu talimatları anlık olarak gerçekleşmiyor mu? Sizin deneyiminize göre, yaklaşık olarak ne kadar zaman alıyor? Örneğin İşbankası üzerinden İş Portföy'ün para piyasası fonu almak isteyince anında gerçekleşiyor. Fakat İşbankası üzerinden bir başka şirketin para piyasası fonunun alma talimatı verince, 2-3 saat beklettiği oluyor. Sizde de aynı mı bu durum?

Bu şekilde bir banka üzerinden bir başka banka veya portföy şirketinin fonunu aldığımızda, ekstra bir kesinti veya komisyon alınması söz konusu oluyor mu?

Bir de şu an komisyon oranı en düşük, getirisi diğerlerine göre yüksek ve en memnun olduğunuz para piyasası fonu hangisidir, sorumuşken onu da ekleyeyim dedim.

Şimdiden teşekkürler.
    Baska bankanin fonunu aldiginizda saklama ucreti kesiliyor

3. 4,5 saat sonra gerçekleşmiş. Hangi oranlarda kesiliyor?

Alıntı Originally Posted by ottomand Yazıyı Oku
    Baska bankanin fonunu aldiginizda saklama ucreti kesiliyor
    y.t.d.

4.  Alıntı Originally Posted by hissedar Yazıyı Oku
    4,5 saat sonra gerçekleşmiş. Hangi oranlarda kesiliyor?
    Is bankasi bu sekilde
    https://www.isbank.com.tr/komisyon-oranlari

Bu bilgiye tefas sayfasinda fon karsilastirmada siz bakip kendi kararinizi vermelisiniz, kimse size tavsiyede bulunamaz yatirim tavsiye edilemez saygilarimla

Alıntı Originally Posted by hissedar Yazıyı Oku

Şimdiden teşekkürler.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Alıntı Originally Posted by sathyz Yazıyı Oku
    Yabancı forum listesi uzun. Zamanla paylaşırım.

Benim yaptığım forumlara google'da aramalarla girmek. Daha iyi.

Ne yaptığımı sormuşsunuz:

Ben borsacı değilim. Emlak GYO için yurtdışı borsalardayım. Borsa kumardır benim için. Borsayı emlak almak gibi kullanıyorum.

Emlak GYO için yaptığım şu:

P/D değeri çok düşük hisseler alıyorum. Emlak hissesi. Yani 5'te biri fiyata ev almak gibi. Piyasa defter değerinin yanı sıra Borç değerine de bakıyorum. Borcu az mı diye. Yani az borçlu konutu az fiyata almak gibi. Geçmiş yıllarda çok kar ettim. Geçen ay aldığım REIT hisseleri %15 arttı. Geçmişte parayı katladım.

Mantığım şu: Borsa iflas ederse ellerindek gayrimenkulleri satar kat be kat fazlasını karşılar.

Ben GYO alıyorum. Sadece kira veren. Bir tanesinin P/D'si 0,20 yani beşte bir fiyatına aldım. Temettüsü %11 ve her üç ayda bir ödüyor. Borcu düşük.

Örnek vermek gerekirse: Facebook hissesinin fiyatını neler belirliyor? Piyasa yapıcılar. Yok facebook'un geleceği var vesaire. Hayaller. Elde %10 gerçek değer var, ödediğinizin %90'ı balon. REIT hisselerinde taşı ile toprağı ile beşte biri fiyata alıyorsunuz. Emlağı ucuza almak gibi. Somut bir değer var.

Bu yöntemle iyi kazandım. Basit gelebilir ancak dedikleri gibi: KISS (Keep it simple stupid).

İkinci amiral gemim litigation funding. Düşük riskle yılda %20 - %40 kazanıyorsunuz. Ne borsa ile ilgili ne de forex piyasaları. Hukuk işi ve mükemmel. Çok bilinmiyor. Hiç bir piyasa ile alakası yok.

Son yatırımım: Forex'te bir açıktan faydalanan bir sistem. Correlation gibi ancak biraz daha farklı. 5 yıllık geçmişi canlı olarak yayınlanıyor. İncelemek için mql5.com sitesine girebilirsiniz. Yılda %50- %150 kazandırıyor. Düşük drawdown.

Fırsat olursa forum listesini copy paste yapar paylaşırım.

Bilgi vermek amacıyla söylüyorum, 30 yıldır uluslararası piyasalarda işlem yapıyorum. Türkiye ile fazla işim yok ve kat be kat iyi. Türkçe 1 kaynak varsa İngilizce 1.000 kaynak var. Ayrıca her türlü piyasa, işlem ve teknik var.

Teşekkürler!...
    Hocam merhaba, litigation funding işine bir fon aracılığı ile mi yatırım yapıyorsunuz ya da aracı bir kurum vasıtası ile mi? Cevabınız için şimdiden çok teşekkürler.

7.  Alıntı Originally Posted by msconfig Yazıyı Oku
    Hocam merhaba, litigation funding işine bir fon aracılığı ile mi yatırım yapıyorsunuz ya da aracı bir kurum vasıtası ile mi? Cevabınız için şimdiden çok teşekkürler.
    Merhaba. Bir firma sağlıyor servisi, İngiltere'de. İlk ödememi aldım. Yatırımdan 10-11 ay sonra. Üzerine ekleyeceğim.

Alıntı Originally Posted by sathyz Yazıyı Oku
    Merhaba. Bir firma sağlıyor servisi, İngiltere'de. İlk ödememi aldım. Yatırımdan 10-11 ay sonra. Üzerine ekleyeceğim.
    Daha önce hiç duymadığım bir yatırım alanı, oluşturduğunuz farkındalık ve cevabınız için teşekkürler.

Sayfa 645/735 İlkİlk ... 145545595635643644645646647655695 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •