Sayfa 130/298 İlkİlk ... 3080120128129130131132140180230 ... SonSon
Arama sonucu : 2383 madde; 1,033 - 1,040 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    UST10Y yıllık getirisi %4.63 e çıktı, UST30Y %4.82, UST2Y %4.33 oldu. Getiriler 5 baz puanı gibi arttı bugün. Tehlikeli sularda yüzüyorlar. ABD borsalarının moralini bunlar bozdu.
    Akademisyenlerin yapmayacağı türden bir yorum yapayım müsadenizle;
    -Haziran 2004'te %1 olan FED gösterge faizini Greenspan kademeli olarak Haziran 2006'da 5,25 yaptığında piyasa türbülansa girmiş ama toparlamıştı.
    -1970've 80'lerin süper enflasyon ve faiz yıllarından önce gösterge oran min. %2 veya 2,5'u görmüş oradan %16'lara kadar çıkmıştı.

Şimdiyse %0 seviyesinden başlayan bir hareketle %5'lere geldik. 2 sene önce %0 veren mevduat hesapları vardı veya %0,5 ile kısa vadeli sermaye piyasası kredileri görüldü. Aslında mevcut seviye başlangıç noktasına göre çok yüksek ki; bunun olumsuz etkisini AB cephesinde net görüyoruz. Hisse senetleri piyasalarında da durum sadece tabelada iyi gözüküyor. Yatırımcı davranışı gereği pirimsiz ama sağlam hisse almak isterseniz orada fiyatlar hep aşağı gidiyor, para kazandıracak trend kağıt alacaksanız aşırı değerli hisse taşımaya razı olacaksınız. Endeksler ise ikinci duruma göre ayarlanıyor.

Uzun vadeli getirinin kısa vadeli getirinin altına düşmesi yani verim eğrisinin ters dönmesi bazen resesyona işareti olabilir ama bu artık herkesin bildiği bir konu.

2.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Tüm BİST için KCHOL'de 200-210 tl aralığı kritik. Borsada yukarı yönlü momentumun tesis edilmesi için lokomotif kağıtların direnç bölgelerinin yüksek hacim eşliğinde aşılması gerekiyor.
    Hocam Koç holdingin piyasa değeri 500 milyar, 9 aylık zarar 2 milyar ve yıl sonunda daha da kötüleşecek. 2025'de zarar yazmaya devam edebilir. Borsa primsiz olsa neyse diyecem ama... Temettü vermesi riske girmiş mi bilmiyorum? lokomotif segman istiyor gibi Uluslararası yatırımcı gidip 50 milyar$ piyasa değeriyle Ford almayı tercih edebilir, Koçun şu an en iyi işleyen kısmını almış olur. Ülke farkı bile yeter

3.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    ABD'deki krizlerin hiçbiri öngörülebilir olmadığı halde hep bunun aksi iddia edilir.... Bu gün bu rakamlar ne kadar komik biliyorsunuz ama kimse kriz beklemiyor.
    Perma bear denen kesim her daim varlığını sürdürüyor hocam. Bu kesime göre kriz çıkması bir an meselesi. PPT adını hiç duydunuz mu bilmiyorum. ABD'de 1988'de kuruldu bu birim. PPT'nin açılımı Plunge Protection Team yani "Çöküşe Karşı Koruma Ekibi". Buradaki çöküş finansal çöküş oluyor, finansaldan kasıt da genel anlamda piyasalar özelde ise borsalar. Adamlar borsa çökmesin diye PPT'yi kurdular 36 yıl önce. Olası bir finansal çöküşü daha meydana çıkmadan önlemek için Başkan ile koordineli bir şekilde çalışıyorlar. Çalkantılı piyasa dönemlerinde ABD Başkanına mali ve ekonomik tavsiyelerde bulunan bu grubun başkanlığını Hazine Bakanı yürütüyor; diğer üyeler arasında FED Başkanı, SEC Başkanı ve Vadeli İşlemler Komisyonu Başkanı yer alıyor.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Hocam senin yatırımcılığın da biraz tezat içeriyor. Aynı anda hem dünyanın en önemli piyasalarını hem de Bist sportifleri gibi çöp hisseleri, aynı ciddiyetle takip edebiliyorsun. BJKAS yatırımcısının çoğu muhtemelen süper lig cetveli ile analiz yapanlardır.
    Hocam ben yatırımcı filan değilim, bunu anlamış olmanız gerekirdi. Kumarbazın biriyim ben, piyasa ile karşılıklı poker oynuyorum. Çöp hisse diyorsun ya, bu tanımlama doğru. Ama şu da bir gerçek ki; birisine çöp olarak görünen şey başka biri için pekala hazine olabilir. Amcamın lafıdır bu, ben bu tür laf ve yönlendirmelerle büyüdüm. Amcam hurdacı idi, ortaokul çağında onun yanında çalışırdım, çıraklık yapardım. Altın ve gümüş hurdacısıydı. Ayrıca renkli fotoğrafların film sularını fotoğrafçılardan neredeyse bedavaya toplar, kimyasal işlemler sonucunda o sulardan altın çıkarıp satardı. Çok güzel paralar kazandı, adam hurdacılıktan zengin oldu. Ben onun öğrencisiyim. BİST gibi gelişmemiş bir borsada zaten yatırımcı gömleğini giymek mümkün değildir, el mahkum fırsatçı ve ölücü olacaksınız, kısa vadeye odaklanacaksınız. Fırsatların çoğu da çöp hisseler şeklinde gelir.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

5.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    ....Uzun vadeli getirinin kısa vadeli getirinin altına düşmesi yani verim eğrisinin ters dönmesi bazen resesyona işareti olabilir ama bu artık herkesin bildiği bir konu.
    Genelde de bu doğru çıkıyor ama arada bir gecikme söz konusu mesela verim eğrisi ters döndü ve resesyon sinyali verdi diyelim, aradan ancak 1-1.5 yıl geçtikten sonra resesyonda olunduğu resmen teyit ediliyor.

6.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Hocam Koç holdingin piyasa değeri 500 milyar, 9 aylık zarar 2 milyar ve yıl sonunda daha da kötüleşecek. 2025'de zarar yazmaya devam edebilir. Borsa primsiz olsa neyse diyecem ama... Temettü vermesi riske girmiş mi bilmiyorum? lokomotif segman istiyor gibi Uluslararası yatırımcı gidip 50 milyar$ piyasa değeriyle Ford almayı tercih edebilir, Koçun şu an en iyi işleyen kısmını almış olur. Ülke farkı bile yeter
    Hocam düz mantık ile bakarsak haklısın diyebiliriz. Ama borsada asla düz mantık çalışmaz. Burası 1+1 in her zaman 2 ettiği bir yer değildir, bazen 2 eder bazen 3 eder bazen de sıfır eder. Ne edeceğini Allah bilir. Borsa lineer değildir, burada denklik yoktur, mantığın işlemediği bir yerdir burası. Siz her şeyi siyah veya beyaz olarak görüyorsunuz ama aslında o gördüğünüz renk gridir ve her an bir değişime maruz kalabilir. Gelelim KCHOL'e. Defter değerinin 0.9 katından işlem görüyor, piyasa değeri 465 milyar tl (13 milyar dolar), defter değeri ise 510. Biraz daha derine inelim. YKBNK'nin %39 u halka açık, %61 i ise KCHOL'ün. Daha 6 ay önce First Abu Dhabi Bank YKBNK'nin %61 hissesi için 8 milyar dolar teklif etti ama Koç kabul etmedi. Toplam YKBNK PD için Koç 14 milyar dolarda diretti, First Abu Dhabi is 13 milyar dolarda kaldı. Bu yüzden satış olmadı. Düşünsene YKBNK'den KCHOL'e gelecek para 8 milyar dolar ve sadece bu meblağ KCHOL'ün piyasa değerinin 3 te 2 si ediyor. Bünyesindeki parçaların toplamı bütünün değerinin çok üzerinde çıkıyor. Al işte sana klasik holding yapısı. KCHOL'ün bünyesinde 70 e yakın şirket var. Tabii hepsi YKBNK ayarında değil ama sadece YKBNK payı KCHOL'ün piyasa değerinin yarıdan fazlasına tekabül ediyor.

7. GSRAY 6.30 dan kapattı. Pazartesi rüçhan tahtası açılacak. Bu fiyatı baz alırsak:
    Bölünmüş fiyat= (6.30+4.0) : 5 = 2.06 tl
    Rüçhan açılış fiyatı = 6.30 - 2.06 = 4.24 tl

Piyasada 432 milyon adet rüçhan olacak. Tahminimce bunun 4 te 1 i bedelliye katılmaz ve rüçhan tahtasında satılır. 110 milyon rüçhanın tahtada satışı kolay olmaz, %10 luk günlük limit burada uygulanmayacağı için çok yüksek marjlara tanık olmamız mümkün. Bu da fırsat yaratacaktır, tam da aradığımız türden.

8. Geçen Mayıs ayında çok ufak bir fark yüzünden YKBNK'nin First Abu Dhabi Bank'a satışı olmamıştı. Koç 14 milyar dolarlık toplam piyasa değeri üzerinde diretti ve %61.2 lik borsada işlem görmeyen KCHOL'ün bünyesindeki çoğunluk hisse için 8.5 milyar dolar talep etti. First Abu Dhabi ise %61.2 lik hisse için önceki 7.5 milyar dolarlık teklifini 8 milyar dolara çıkardı ve orada durdu, böylece YKBNK için 13.1 milyar dolar değer biçmiş oldu ki bugün bu rakam hisse başına 55 tl ye tekabül ediyor. Aradaki yarım milyar dolarlık fark yüzünden satış olmadı. Yoksa First Abu Dhabi 13.1 milyar dolarlık bir piyasa değerini YKBNK için makul buluyordu. An itibariyle YKBNK piyasa değeri 7.4 milyar dolar olup 13.1 milyar dolarlık teklifin neredeyse yarısı kadar.

Sayfa 130/298 İlkİlk ... 3080120128129130131132140180230 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •