Sayfa 354/475 İlkİlk ... 254304344352353354355356364404454 ... SonSon
Arama sonucu : 3795 madde; 2,825 - 2,832 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,894
    yıllara sari halının altına süpürülen meseleler halledilmeye başlamışken şu RİVA ve Antalya ile Sarıyer arazilerini de ele alsalar ... bu tip hareketler oyalama mı yoksa kabuk değiştirirken püsür kalmasın mı diyorlar acep... daha zaman içinde tarım şirketlerinin birleşmesi de gündeme gelecektir...

2.  Alıntı Originally Posted by pelerin Yazıyı Oku
    Kaymak yiyorsunuz çağırmıyorsunuz. Bu hisse şu an 2 sene önceki değerinde. Kaymak değil de başka bir şey yiyor olabilir misiniz.
    Sen olayı kişiselleştirme yaptığın için yazdım.

Bak Pelerin;

Buffet USD cinsinden 55 yıllık bileşik getirisi %20, son 10 yılı daha da az. Sp500 un ise %10 ise civarı.

Senin yazdıklarından Buffet deyimiyle temperament behavior sahibi değilsin bu yüzden servet sahibi olamayacağını düşünüyorum.

Peter lynch tabiriyle Yatırımcıliktan ziyade manik depresif trader kafali görünüyorsun.

Burda 0101 ve tövbekar gibi dirayetli 2 muhafız var bereket, eğer alarktan beklentin yoksa burda olumsuz olumsuz yazmakla eline bir şey geçmez.

Evet son 2 yıla yakın sadece bu kağıtta bekleyenler kazanmamış olabilir. Kaldı ki ben USD cinsinden çok şükür yeterince getiri elde ettiğimi düşünüyorum. Benim için yıllık USD cinsinden %30 mükemmel bir başarı.

Para sadece yukarı yönlü kazanılmaz, fiyatın sabit veya aşağı yönlü olacağını on görüyorsan o zamanda kazanırsın, ör; nakite geçersin ve yukarı artışa geçeceği zaman tekrar o malı yerine koyarsın. Tabi bu rotasyonu tecrübeli olmayanlar yapamaz, yaparsa da negatif getirisi olur.

Bu arada alarktan bu sene bu oranı da elde ettim. Şimdi diyeceksin nasıl fiyat değişmedi ki, bak sana onu da anlatayım. Gazze meselesi çıkınca geçen sene Yahudi sahipleri olan şirketlere çok kızdım ve elimdeki alark ve vakkolari sattım ve faizlerde tr de yüksekti, ptf ler de hep aşağı yönlü gidiyordu. Ben de alark i 3.5 - 4 USD ile elden çıkarttım ve o nakitle de Kuveyt den klu ppf yaptım TL olarak da %35 e yakın getirisi oldu son 8 ayda . Şimdi bu seviyelerden alark geri alsam 2.8$ dan ne kadar kazanılmış olur. Bu matematiği de sana ev ödevi veriyorum. Affedersiniz ama burda ...
    yaristirmiyoruz ama ukalalarada sessiz kalmayı buradaki lere olan saygım ve kendime de yedirmem.

Mütevazi getiriye kanaat etmeyen mizaclar temperament behavior olmayanlardir onlarda sağlık ve servetlerini kendi eliyle en kötüsünu yapar. Unutma: İnsana en büyük zulmü başkası değil kendi yapar.

22101316UG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by pelerin Yazıyı Oku
    Kısada tuttuğum alarkoları sattım, uzunda 2030 10$ hedefim baki. 6 ay 1 yıl bi cacık olcağını düşünmüyorum. Bir senedir yedirmezler diyordum anlaşılan bu sene de yedirmeyecekler. Hisseye aşık olmayın, psikolojinizi bozmasına da izin vermeyin. 6 ay sonra görüşmek üzere. Sağlıcakla.
    Bu arada, bu mesajdaki katkın isabetli çıktı, tebrikler [emoji1376]. Foruma böyle katkılarını bekliyoruz. Yoksa susmak daha isabetli gibi.

4.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Çok teşekkürler sn. TH valu

Sektörü bilen arkadaşların arada sırada bizi bilgilendirmesi çok iyi....
    Lütfen bilgilerinizden bizi mahrum etmeyiniz....

Tuzla piyade okulu kavşağı arsası konut+avm imarlı..

Orası spor tesisi imarlı idi.... alarkonun orada 2 dönüme yakın bir arsası daha vardı... Orası belediyeye verildi... imar konut+avm oldu....
    Bu saatten sonra orada fabrika kurulmaz diye düşünüyorum...
    ALCAR ümraniyedeki fabrikasını sattı Eskişehir'e gitti.....
    Çankırıda gübre fabrikası kurulma sebebi teşvikler..
    Akü v.s. fabrikaları teşvik olan beldelerde kurarlar diye düşünmekteyim...

Saygılar, hayırlı işler....
    Sayın 0101,

evet doğru ticari imarlı bir yere fabrika kurulumu mantıksız. Muhtemelen OSB de sanayii imarlı olacaktır.

Malûm depolama için batarya yatırıminda Gotion %40 + ALTEK payı ise %60 olarak anlaşıldı.

Peki arsa satışını yapan Alarko Enerji A.Ş. ile ALTEK arasında nasıl bir ilişki var? Sonuçta 2 si de %100 iştirak şirket Enerji tarafında parayı o tarafa kaydırılamaz mı.

Screenshot_2024-12-28-01-45-23-454_com.android.chrome.jpg

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,894
     Alıntı Originally Posted by Threshold_Value Yazıyı Oku
    Sayın 0101,

evet doğru ticari imarlı bir yere fabrika kurulumu mantıksız. Muhtemelen OSB de sanayii imarlı olacaktır.

Malûm depolama için batarya yatırıminda Gotion %40 + ALTEK payı ise %60 olarak anlaşıldı.

Peki arsa satışını yapan Alarko Enerji A.Ş. ile ALTEK arasında nasıl bir ilişki var? Sonuçta 2 si de %100 iştirak şirket Enerji tarafında parayı o tarafa kaydırılamaz mı.

Screenshot_2024-12-28-01-45-23-454_com.android.chrome.jpg

aslında bunu eğer sn nowayoutu anan mesajda dile getirmiştim... arsanın satışa çıkış değeri 25 milyon dolardı. o zamanlar çok pahalı idi ama şimdi bu değer sıradan hale geldi. ve uzun yıllar mayalansın diye bir depoya atıldı...
    bu arsa ile ilgili sn nowayout bir şeyler yazmıştı. arsanın cemaziyelevveli ile ilgili. o zamanlar çok anlayamamıştım, anılardan falan söz ediyordu sanırım, ama haklı çıktı. arsayı satamadılar. sonuçta iyi bir yer ve artık carrier ile ilgili hesabı kapatmaları gerekiyordu. baksanıza 1998 protokolünden bahsediliyor. ekleyelim darısı RİVA ya

Alıntı Originally Posted by Threshold_Value Yazıyı Oku
    Sayın 0101,

i
    Her çeşit kullanırlar, aktarırlar. Yeter ki istesinler..
    Yavru şirketten ana şirkete , ana şirketten yavruya...
    Engelle karsilasirlarsa şirket birleştirir, bölerler..

Tuzla Piyade Okulu kavşağı arsası kupon bir arsa.
    Sn.tövbekârın da yazdığı gibi 25 milyon dolara yıllardır satılıktı.
    Bir türlü satamadılar.
    Şimdi belki de pürüz temizlemek için, Orhanlıda sattıkları arsanın parasından (o da başka bir yavru şirket) burayı aldılar.
    Neticede arsa bedelinin %15'i kadar kısmı alcar hiseedarlarina nakit çıkışı, geri kalan %85 sağ cepten sol cebe..

Saygılar
    Son düzenleme : 0101; 28-12-2024 saat: 17:23.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,894
    Bir faydası olack mı bilmem ama piyasa satın almadıktan sonra bir gün farkedilmeyi beklemek dışında çare yok. gene de bir takım bilgiler toplu olarak dursun forexten... bu arada bizim uçak dönüşüm işi deve mi olmakta ya da yavaşlatıldı mı?

"Alarko Holding’in Ortaköy’deki merkez yerleşkesi karbon nötr oluyor.

30/12/2024 10:05:54

Alarko Holding, 70. yılında sürdürülebilirlik yaklaşımını bir adım daha ileriye taşıyarak hem ulusal hem de uluslararası düzeyde örnek teşkil eden uygulamalarına bir yenisini ekledi. İstanbul’un sembol yapılarından biri olan Ortaköy’deki merkez yerleşkesinin doğrudan ve dolaylı karbon ayak izini, Uluslararası Yeşil Enerji (I-REC) Sertifikası ve rüzgâr enerjisi temelli Gold Karbon Kredisi satın alımı yoluyla dengelemeye başlayan Alarko Holding, bu adımıyla gezegen odaklı taahhütlerini daha da güçlendirdi.

Bu yıl 70. Kuruluş yıldönümünü kutlayan Alarko Şirketler Topluluğu, 2050 yılına kadar net sıfır emisyon hedefine ulaşmak için grup şirketleriyle birlikte eş zamanlı pek çok farklı proje yürütüyor. Tüm tesislerinde enerji ve kaynak verimliliği ile yenilenebilir enerji kullanımını önceliklendiren Alarko, düşük karbonlu ekonomiye geçiş yönündeki kararları adımlarına bir yenisi daha ekledi. Holding bundan böyle her yıl yenilenebilir enerjiye dayalı Gold Karbon ve Yeşil Enerji – IREC sertifikası yoluyla merkez yerleşkesinin karbon ayak izini dengelemeyi hedefliyor.

Alarko Holding, sürdürülebilir bir gezegen için sorumlu yatırımlara öncelik veriyor

Alarko Holding çevresel ve sosyal sorumluluğun güçlü bir ifadesi olarak tüm yeni yatırımlarını sürdürülebilirlik odağıyla gerçekleştiriyor. Mevcut faaliyet alanlarını ise ekonomi, insan, teknoloji ve gezegen eksenlerinde dönüştürmek için kararlı adımlar atan Holding, doğayla uyumu gözeten yenilikçi teknolojiler, Ar-Ge yatırımları ve döngüsel iş modelleriyle düşük karbonlu ekonomiye destek veriyor. Yakın zamanda Türkiye’de sorumlu iletişim politikasını yayınlayan ilk holding olan ve marka iletişimi süreçlerinde de çevresel ve sosyal etkileri dikkate alma sözü veren Alarko, bu yöndeki tüm adımlarını UN Global Compact ilkelerine, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına ve Kadının Güçlendirilmesi Prensiplerine (WEPs) etkin katkı sağlama hedefiyle planlıyor.

Alarko Tarım Grubu sürdürülebilirlik ve güvenilir gıda için modern seracılıkta dünyanın sayılı yatırımcılarından biri olmayı hedefliyor

Sağlıklı ve güvenilir gıda arzına katkı sunmak için 2023 yılında tarım sektörüne giriş yapan Alarko, modern seralarında jeotermal enerjinin sürdürülebilir gücünden yararlanıyor. Kullanılan jeotermal su, doğal döngüyü koruma prensibiyle yüzeyle temas etmeden re-enjeksiyon yöntemiyle yer altındaki rezervlere geri kazandırılıyor. Son teknolojiye sahip akıllı tarım uygulamalarıyla üretilen pestisitsiz ürünler hem iç pazarda satılıyor hem de dış pazarlara ihraç ediliyor.

Tarımda 360 derece yer alma hedefiyle ilerleyen Alarko Tarım Grubu’nun Çankırı’da hayata geçirdiği Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın ise en büyük hibrit mikro granül gübre fabrikasında %65 daha az enerji ve %70 daha az su kullanılırken, 1200 kWp kapasiteli güneş enerji sistemi enerji tüketiminin %35’ini karşılıyor.

Alarko, enerji depolama alanında ülkeye teknoloji transferi sağlıyor

Alarko Enerji Grubu, yenilenebilir enerji kaynaklarına ve enerji depolama sistemlerine yatırım yaparak düşük karbonlu ekonomiye geçişe maksimum katkıyı sağlamayı hedefliyor. Yenilenebilir enerji kapasitesini önümüzdeki 5 yıl içerisinde 3,5 kat artırarak mevcut 140 MW kurulu gücünü toplam 640 MW’a ulaştırmayı hedefliyor.

Bu yıl Türkiye'de enerji depolama sistemleri ve lityum-iyon batarya üretim hattı kurmak için dünyanın önde gelen teknoloji ve batarya üreticilerinden Gotion Group ile bir ortaklık kuran Alarko’nun bu yatırımı, teknoloji transferi, Türkiye’de bir AR-GE merkezi kurulması ve yurtdışına ihracat boyutlarını da içeriyor.

Alarko Carrier hayata geçirdiği uygulamalarla sektörüne ilham veriyor

Alarko Sanayi ve Ticaret Grubu üretim süreçlerinde sürdürülebilirliği temel bir strateji olarak benimsiyor. Alarko Carrier Eskişehir Fabrikası’nın çatısında yer alan güneş enerjisi sistemiyle yıllık 500.000 kWh elektrik üretilmesi hedefleniyor. Tesisin kombi üretim hattında kurulan geri döngülü su kullanım sistemi ile atıksu miktarı minimize ediliyor.

Alarko Sanayi ve Ticaret Grubu, 2023 yılının son çeyreğinde ürün yelpazesine dahil ettiği Alarko markalı fotovoltaik paneller ile iklim değişikliği ile mücadeleye önemli bir katkıda bulunuyor.

Fethiye Hillside Beach Club sürdürülebilir turizmde öncü bir rol üstleniyor

İleri düzeyde sürdürülebilirlik uygulamaları ile Haute Grandeur “Best Eco-Friendly Resort" kategorisinde Avrupa’nın en iyisi ödülüne sahip olan Hillside Beach Club, her yeni misafiri için bir ağaç tohumunu ekiyor. 2003 yılından bu yana 305.000’den fazla ağaç tohumunu toprakla buluşturan tesis, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi ve ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi sertifikalarına sahip. Sera gazı emisyonlarını ISO 14064 standardına göre doğrulatan Hillside, I-REC sertifikası ile yeşil enerji kullanımını destekliyor. Su kullanımını en aza indiren ve kaynaklarını etkin yöneten otellere verilen "Travelife Gold" sertifikasına da hak kazanan tesis, sıfır atık politikasıyla çalışıyor.

Hillside Beach Club ayrıca çevresindeki flora ve faunayı tespit etmek amacıyla kara ve deniz biyoçeşitlilik envanteri oluşturuyor. Yerel ürünleri ve tedarikçileri desteklemeye, kültürel etkinlikleri turizmle birleştirmeye özen gösteren Hillside, toplumsal ve ekolojik sürdürülebilirliği destekleyen hizmet felsefesiyle turizm sektöründe örnek teşkil ediyor. "

8. Çankırı'da kurulması planlanan Tarıma Dayalı Sera İhtisas OSB için ilk adım.

https://www.haberturk.com/cankiri-ha...ndirme-yapildi

70 adet x 12 dekar desek 840 dekar planlanıyor.
    Ancak ısıtmayı doğalgazla yapmayı düşünüyorlar.

Sayfa 354/475 İlkİlk ... 254304344352353354355356364404454 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •