Aralık ta enflasyon %45 bekleniyor i zaman ocakta ki zamlar ile faiz indirimi biraz çok zorlama olur
Aralık ta enflasyon %45 bekleniyor i zaman ocakta ki zamlar ile faiz indirimi biraz çok zorlama olur
Tuncay Turşucu:
Anadolu Efes KAP'a yaptığı bildirim ile bugün akşamüstü çıkan haberi doğrulamış oldu. Açıklamayı ekte veriyorum. Putin Hükümeti AEFES 'in Rusyada %50 ortak olduğu şirkete geçici yönetim (kayyum olarak algılıyoruz) atadı. Nedenini bilmiyoruz. Önümüzdeki günlerde açıklamalar gelecektir diye tahmin ediyoruz.
İşin matematiğine gelirsek, geçen haftaki videoda AEFES'in Rusya operasyonları için çıkan farklı bir haber akış nedeni ile incelemiştik hatırlarsanız. 2024 yılı 9 Aylık bilanço verilerine göre Rusyadaki Bira operasyonları toplam cironun %38.8'ini, FAVÖK'ün %33'ünü oluşturuyor. Bunun içinde Ukrayna veriside var. Ancak 2022 öncesi raporlarda Rusya verilerinin Ukrayna verisinin yaklaşık 5 katı olduğunu görmüştük. Şirket 2022'den beri Ukrayna verisini ayrıca vermiyor.
Son bilanço verileri dikkate alındığında Rusya'da yaşanan bu olay (bir yıl sürerse) AEFES için yaklaşık yıllık %30 ciro kaybına yol açacak görünüyor. Bu AEFES için net olarak olumsuz bir gelişme. Hissedeki olumsuz seyrin bir süre daha devam etmesi beklenir.
Bu durumun ne kadar süreceği bilinmiyor. Açıklamalar ve gelişmeler önemli olacak. AEFES yatırımcıları için kötü bir Putin süprizi olmuş görünüyor. Umarım uzun sürmez ve neyse sorun çözülür. Sabırlar diliyorum.
Babasının morali bozuktur şimdi.(Ali Erbaş)
Bir Audi’yi çok gördüler" diyen Erbaş’ın bu kez tripleks villası konuşuluyor. Ankara’nın en pahalı semtlerinden Bilkent’te oturan Diyanet İşleri Başkanı, yaşadığı üç katlı villaya 975 TL kira ödüyordu, şimdi kira 1404 TL’ye çıkıyor.
Üniversite yıllarımda benim en çok yediğim yemek Barbunya idi. Yurtta en ucuz olan 4 tl.
Kyk bursu aldığım gün (1000 tl -30 tl kesinti olurdu)kendimi şımartır Kizilay'da kıymalı yumurta yerdim.7.50 tl
Koskoca ülkenin diyanet başkanı lüküs villada yaşayamayacaksa, en güzel arabalara binemeyecekse, en güzel yemekleri yiyip, en şugar içecekleri içemeyecekse olmaz..Olmamalı da...
Adam aç sefil Hindu din adamları gibi mi yaşasın? Ayakta terlik, yarı çıplak dolanıp mı dursun?
İlişmeyin başkanıma...
Yesin yutsun afiyet şeker olsun...
Ben vergimi verir lüküs yaşatırım...
---koyulaştırılmış kısım doğru mu?, kaynağı nedir, bilen var mı?
--tuncay turşucu biraz dikkatli bakması lazım...
--4 çeyrekte toplam ciro:179,536%38.8 ise 69,659 milyar ediyor ...bu da BİRA satışlarının toplam cirosunu oluşturuyor..
https://www.patronlardunyasi.com/put...e-kayyim-atadi
1 MİLYAR DOLAR CİRO
2023 yılında AB InBev Efes'in gelirleri yüzde 11,4 artarak 108,6 milyar rubleye yani bugünkü kurla yaklaşık 1 milyar dolara ulaşmış,
--2023 yılındaki ortalama dolar kuruna göre AEFES in cirosu 6.7 milyar; rusya cirosu da 1 milyar; yani %15 toplam bira cirosu 2.442 milyar; bira cirosunun %41 ine karşılık geliyor.
--
Son düzenleme : ft-2; 31-12-2024 saat: 02:07.
Aefes in 3 taban yeme hakkı var.
Borsa yönetimi seyrederse diğer ruslarla ilgili
Şirketlerde havaya uyar, düşüşü hızlandırır..
Yönetimi devralma ile şirkete el koyma farklı.
Anadolu grubunda 100bin kişi çalışıyor.
(AGHOL tabana gitmesi de ne alaka?. Cola, migros, asuzu, adel.. .taban mı?)
Herkes toplar benim eşşek dağ itiyor, bi geri alım açıklasa elektrik çarpmış ğibi olucam
Süriye ve Lübnan a önce elektrik lazım,karanlıkta çalışılmaz dediydim
yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643
Yer İmleri