Sayfa 90/1006 İlkİlk ... 40808889909192100140190590 ... SonSon
Arama sonucu : 8046 madde; 713 - 720 arası.

Konu: Viop LXII

1. Merak edip Sgk nın gelir gider tablolarına baktım..
    2002 de gelirin gidere oranı %71.5 iken 2024 de bu oran %99.5 e çıkmış..
    Yani giderleri, gelirleri ile geçmiş yıllara oranla çok daha rahat karşılanıyor...
    Gelir gider dengesi Performansı son 22 senenin en iyisi olan durumda bakan bey maaş ödemeye çalışıyoruz diyor...Neredeyse gelir ve gider aynı geçen sene ...
    Bakan bunlara halkın bakmayacağının çok iyi farkında olduğu için üfürmüş geçmiş...
    Adamlar emekliye verilen parayı azaltarak geçmişteki negatif farkı da dengelemiş..

2. Amerikan şirketlerinin.bilançolar gelmeye başladı...Etkili şirketlerin bilançoları o tarafı da yön olarak çizer.
    Bizde bilanço dönemi yanlış bilmiyorsam Ocak sonu Garanti ile başlayacak.

3.  Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    Merak edip Sgk nın gelir gider tablolarına baktım..
    2002 de gelirin gidere oranı %71.5 iken 2024 de bu oran %99.5 e çıkmış..
    Yani giderleri, gelirleri ile geçmiş yıllara oranla çok daha rahat karşılanıyor...
    Gelir gider dengesi Performansı son 22 senenin en iyisi olan durumda bakan bey maaş ödemeye çalışıyoruz diyor...Neredeyse gelir ve gider aynı geçen sene ...
    Bakan bunlara halkın bakmayacağının çok iyi farkında olduğu için üfürmüş geçmiş...
    SGK nin hasta basına ödediği A grubu en yüksek ödeme yaptığı hastaneye 252 TL ödüyor. Bu paket içinde tahlil tetkik ultrason röntgen EKG gibi bir sürü şey bunların hepsi dahil ödediği para bu. Özel hastaneler de en fazla %200 fark alabilir yani 500 TL daha fazla alırsa anlaşma iptal edilir kanunen böyle. Ama devlet ile özel hastaneler arasında yazılı olmayan bir anlaşma var. SGK diyor ki benim sana vereceğim para bu. Üstünü hastadan dilediğiniz miktarda alabilirsiniz. A Grubu 252 TL alıyor üniversite hastanesi kadar yeteneğe sahip hastane alıyor bunu. B C D grubu olan da var. D Grubu 150 TL ye geliyor değişmediyse. O paraya tiroid grubu tetkiklerini özel hastane yapıp mal edemez. Onun için gittiğinizde yola bildikleri kadar yoluyorlar. Devlet ve üniversite hastaneleri de eskisi gibi bol tetkikler yapmıyor. İlacı da bize ödetiyorlar eczaneden fark olarak. Medikal malzemeler de devletin ödediğini medikal sıfır gibi görüp sattığı ürünün parasını senden alıyor. Bildiğim bu. Çok aman aman bir fark yoktur yazdığım da

4. Ülkemizde özel ve kamu tıp fakültesi sayısı 128. Bunun en az yarısında 20 sene öncekinin kalitesinde hoca yoktur. Yeni uzmanlık alanları yrd doç yapıp ders verdiriyorlar. Bir nevi çin malı Dr yetişiyor. 6 sene önce Karabük diş hekimliği fakültesi vardı yeğenim kazandı. Fakültenin diş hekimliği hastanesi yoktu. Bu çocuk bir çok şeyi görmeden mezun olacak. Benim çalıştığım dönemde üniversitede asistanın canı çıkıyordu eğitim öğretimden. O kadar sıkı ve yoğundu. Bilmiyorsan mezun olamaz uzmanlığı anlamazdın. Doç prof öyle uyduruk yayınlardan değil harbiden yayın yapıyormuş bugüne göre. Benim arkadaşım vardı 2 yıllık yüksek okuldan beraberdik. Sonra bu AÖF den mezun oldu bir adamını buldu şuan bir üniversite de profesör. Eğer bunu yüzlerce binlerce kişi yapıyorsa ki yandık.

5. Bakalım.
    ...........

Beyaz Saray: Biden, Trump'ı Ukrayna'ya desteği sürdürmesi konusunda ikna etti

6. Poziyonunun tersine % 3-5-7 gidiyor normalde
    O short acti ise senin shortu kapatman saglikli olmus
    isctr long endeks short diyorum mert abi short olduguna gore biraz daha rahatladik endeksin gitmesi icin mecbur bankalari alicaklar
    2 gundur pek ekran takip etmedim
    bear abinin verdigi sistem 5 likleri cok iyi performans sergiliyordu son gunlerde bozuldu [suan zaten flat]
    diger sistemin son zamanlarda performansi cok iyi oda 22.45 itibari ile al vermis
    11.18x leri savunursak o zaman mert abinin pozisyon %3 5 7 terste kesin olur
    Saka bir yana hisseler ve endeks grafikleri ilginc bir hal aldi
    birisi kuzey diyor digeri guney oburu bati
    22.7x e eregli vermisler
    Mert abi shortlari kazancli kapatirsa o zaman hissede olanlara Allah Sabir versin demek lazim

Mehmet abinin slogani "vop yapmayin batarsiniz"
    10 15 gun bu slogani ekranin bir kosesine sabitlemek lazim

Alıntı Originally Posted by ALPER Yazıyı Oku
    Culpable abi bu mert abi short açınca ne yapıyorduk yahu. Kafam karıştı shortlari kapattım.
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

7. Sgk, ozel hastahane bunlari duyunca kufur edesim geliyor
    Aralik ayinda Kalp doktoru Seker ilaci yazdi . kendisinden yazmamasini rica ettim cunku onu kullanmak yerine gunde 45-60 dakika yuruyus yapmayi tercih edecegimi soyledim o ben yazayim sen almazsan alma dedi
    Hanim israr etti alalim dedi neyse eczaneye girdim aldim ilacin tum parasini odedim
    bu ilaci kalp doktoru yazdigi icin sgk karsilamiyormus
    Ocak 5 de ozel saglik sigortalari bitiyordu uzatirken bu yazdigi ilac yuzunden benim primleri %50 fazla odedim
    2024 de hanim ve cocuk hastahaneye adim atmadi ben ise 1 sene icerisinde 1 kere gittim kalp doktoru ve ekg baska bir sey yok
    bu sene odedigim rakam gecen senenin nerede ise 2.5 kati
    enflasyon %40 yersen
    ozel hastahanelerin durumu zaten icler acisi
    Ayak bilegini incit hastahaneye git doktor nerede ise beyin tomografisi isteyecek
    Su ulkede bitirmedikleri ne kaldi
    yazik bizlere ve gelecek nesillere
    artik marketten siradan bir urunu hizlica alamiyorsun acaba icinde ne var diye dusunuyorsun
    gecen sut diye satiiklarinda su cikmis icerisinde zararli madde degil su cikmis diye nerede ise seviniyoruz
    Disarida yemek yiyemiyorsun tek tirnakli kullanan kullanana
    pazardan meyve sebze alamiyorsun
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

8. Culpuble abi benim bir nöbetimde bir tanıdığım hasta geldi. Hastanın yanlışlıkla mi stres vs mi bir kez şekeri 300 civarında çıkmış. Belki hastaya serum verirken dextroz taktılar o koldan kan alıp tetkik ettiler bilmiyorum Dr hastaya insülin vermiş bu da pazarda bayılmış geldi şekeri 30 un altında hipoglisemi bu ölüm sebebi. Arabada olsa ölümlü kaza yapması içten değil.

Sayfa 90/1006 İlkİlk ... 40808889909192100140190590 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •