Sayfa 135/1006 İlkİlk ... 3585125133134135136137145185235635 ... SonSon
Arama sonucu : 8046 madde; 1,073 - 1,080 arası.

Konu: Viop LXII

1.  Alıntı Originally Posted by Culpable Yazıyı Oku
    ben karar veremedim 11.360 mi yoksa 11.450 yimi beklemek lazim

Mert Abey senin shortlarin maliyeti ne idi ona gore aksam seansinda uj bej short acayim

beyaz çizgi bizim oyundan çıkma bölgemiz kar al yapıcak çocuklar 11362 denk geliyor büyük ihtimal buralardan kapatıcaklar geri kalan pozisyonları ABD yukarı sürdükçe bunlarda sürüyor maceraya gerek yok .
    FORMASYON AVCISI 53
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.

2.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    o mRNA aşısını olmayın diye çok söyledim burada..

gerçi kendi aileme anlatamadım. çünkü yola çıkamadılar köye.. zorunluydu

bilimin b sinden haberi olan en azından olmazdı.

Bende zorunlu oldum, kod okutmadan avm ye bile sokmuyorlardı, şehirlerarası yolculukta imkansızdı malesef bile bile lades oldum, aldım vucuda virüsü vurdum kırbacı vurdum kırbacı minakoyu
    Hamdım Piştim Yandım

3.  Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    Ahmet Hakan bizim çıkarttığımız petrolleri kokluyordu.
    Demek ki zebil gibi petrol var bizde. Kavanoz kavanoz gezdiriyoruz
    O yüzden petrol fiyatlarının yükselmesi ekonomimiz için iyi olmalı..
    basura iyi geldiğini duymamış yoksa canlı yayında kara bir ghöt görebilirdik, beyazını görüyoruz da ne oluyor diyebilirsiniz tabii ki..

4.  Alıntı Originally Posted by Culpable Yazıyı Oku
    Ustad grafiklerden pandemi oncesini kaldirmak lazim yoska terse dusme olasiligi yukseliyor
    banka hisselerive diger birkac hissede oyle degil kendin cal kendin oyna var
    sanayi hisseleri %1 ekside adam akbanki %3 arti yapiyor yanina 2-3 diger hisseyi aliyor bakmissin u100 yemyesil
    Sanayi hisselerinin cogunda ky cogunlukta ve zarardalar
    testere piyasasinda sanayi hisseleri bu yuzden daha fazla yara aliyor
    sanayi hisselerinde son gapi kapatmayan varmi? bir cogu gap fiyatinin altina geldi ama bankalar daha gap kapatmadilar
    Sanayi hisselerinin grafiklerine bakinca fis cekilmis . Karadumanin konfetileri hazirlamaya baslamasi gerekiyor
    ama banka ve diger 3 5 hisse surekli direkten donuyor yada kirip geri yukari aliyor
    bir gun direkten donmez ise o zaman sanayi hisseleri ralli yerine yeni diplerini goruruz ama ne zaman direkten donmez orasini bilemeyiz
    Haklısınız maalesef.

Siyah - beyaz kadar ayrışmış iki alana dönüştü.
    İlk aklıma gelen 3 başlığı sıralayayım:

1-Sanayi tarafı:

Sanayi tarafında işlerin neden iyi gitmediğini sektör temsilcilerinin mesajlarından anlayabiliriz aslında.

1a-Kur politikası ihracatı baltalıyor.
    Buna alt başlıklar açabiliriz, devletin zorunlu karşılık vb. politikası ile ihracatçının dövizine çökmesi vb. gibi...
    1b-Finansmana erişimin zorlaşması ve aşırı pahalı olması üretim araçları ithalatı başta yatırımı imkansıza yakın bir seviyeye çıkardı.
    Doğrudan yabancı yatırım yok, ucuz kredi erişim yok... Ki bizim sanayimiz de zayıf ve bağımlı...

2-Banka tarafı:
    Bankaların biri birleri ile bile rekabeti sınırlı. Uluslararası rekabet diye bir şey zaten yok.
    "Ayrıca uslu bir sermaye grubuna aitseniz" vergiden bile kaçınabilirsiniz.
    Öte yandan da MB eliyle çeşitli nimetlerden de yararlanabilirsiniz.
    Tabii FED faizleri ve ülkenin CDS'i uçmadan önce bulabildiğiniz kadar kolay sendikasyon vb. bulmazsınız.
    Ama zaten ülkedeki mevcut müşteriyi aranızda paylaştıysanız tamamdır.

3-Endeks mühendisliği...
    Zor durumdaki sanayi şirketleri üzerinden bu iş zaten yürümezdi. TVF elindekileri hariç tutuyorum.
    Geriye bankalar kalıyor. Ehh onların da zaten yukarıda yazdığım gibi tuzu kuru.

Sonuç olarak yabancı yatırımcı meselesi burada bir kez daha öne çıkıyor.
    EM için risk iştahı düşük, çünkü FED başta güvenli limanların faizi tatmin edici.
    Yani bu koşullarda hele de bu kurla, gideyim de Türkiye'de risk alayım demez akl-ı selim bir gavur.

Haa bir gün Türkiye cazip hale gelecekse yabancı için...
    Yine önceki mesajda söz ettiğim döngü oluşacaktır.

Türkiye'ye ucuz kredi sağlayacak adam;
    önce kur garantisi isteyecek(yani kur öyle bir seviyeye getirilmiş olacak ki, adam çıkarken bir de oradan zarar yazmasın).

Ve önce parayı teslim edeceği bankaların senetlerini alacaktır yine.
    O para ucuz finansman olarak şirketlere, piyasaya dağılana kadar yine bankalar kral olacaktır.
    Ne zaman ucuz finansman sanayi şirketlerine ulaşır... O zaman bilançolar döner, ancak sanayi şirketleri alınır.

Uzattım.. Ancak sözünü etmek istediği şuydu özetle:
    Pandemi dönemi dediğiniz gibi istisnai bir sonuca yol açtı.
    Hem Merkez Bankalarınca basılan aşırı miktarda para mevcuttu ortamda, hem de hiper enflasyon arifesi idi.
    Bu nedenle uçuk rakamlardan satıldı bir sürü şirket.
    O iş bir daha olmaz. En iyi ihtimal yine sözünü ettiğimiz döngü ile bir bahar gelir gelecekse.

O da pek yakın gibi gözükmüyor bence.
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

Ben şortçuları içinden şort geçirenleri uyardım aşamınan 324 iken..ücretsiz hem de..
    Ne içindeyim zamanın ne de büsbütün dışında; yekpare geniş bir anın,parçalanmaz akışında bir garip rüya rengiyle uyuşmuş gibi her şekil,rüzgarda uçan tüy bile benim kadar hafif değil..

6.  Alıntı Originally Posted by katırcı_bedri Yazıyı Oku
    Ben şortçuları içinden şort geçirenleri uyardım aşamınan 324 iken..ücretsiz hem de..
    Bende dün mertabim şort olunca dediydim ayular geçmiş olsun deye
    Hamdım Piştim Yandım

7. Sen gec dalgani 11.250 den degil 11.180 den kapatsak guzel kar vardi
    ona ragmen 3 aylik makarna parasi cikti bugun
    aksam seansinda yanina geldim biraz kenara kay patron gibi oturma [11.360.50]

08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

Sayfa 135/1006 İlkİlk ... 3585125133134135136137145185235635 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •