Sayfa 442/464 İlkİlk ... 342392432440441442443444452 ... SonSon
Arama sonucu : 3711 madde; 3,529 - 3,536 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 3

1.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    PPF 1 yıllık bileşik net faiz: 58%
    TÜFE : 44%
    Konut : 29%

Bu arada dolar bazlı getiriden bahsetmek için YABANCI olmanız lazım. Yabancılar için ülkedeki enflasyon oranı önemli değil. Ama biz dolar bazlı kazandık dersek kendimizi kandırmış oluruz.
    Geçen sene ocakta bana dolar bu kadar az artacak deseniz inanmazdım. Benzer şekilde PPF’nin dolar bazlı bile bu kadar getiri getireceğini tahmin edemezdim. Buradan portföyü dağıtmanın önemi çıkıyor.
    Ben hesabı kitabı dolar bazlı tutuyorum. TL ile uzun vadeli hesap yapmak enflasyon faktörü nedeniyle yanıltıcı olabiliyor.
    Bu arada bileşik kaplar teorisine göre ppf’te biriken paranın bir yere akması gerekiyor. Eğer yurtdışına gitmeyecekse dönüp dolaşıp bu kadar çok parayı emebilecek yegane yere betona dönecek. Betondaki tek sorun kiraların enflasyondaki değişim yansıtmaması oda büyük ihtimal enflasyon doğru bir patikaya girerse yansıtmaya başlayacak.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku

Bu arada dolar bazlı getiriden bahsetmek için YABANCI olmanız lazım. Yabancılar için ülkedeki enflasyon oranı önemli değil. Ama biz dolar bazlı kazandık dersek kendimizi kandırmış oluruz.
    Evler dolar bazlı arttığı zaman tepki veren yerlilere de binali yıldırım gibi "dolardan bize ne, biz Türk lirası kullanıyoruz" demen gerek.

Ha öte yandan "evler ortalama şu kadar arttı" gibi bir ölçü zaten baştan yanlış.
    Vatandaş ilan sitesini açtığı zaman "dur kendime ortalama bir ev bakayım" demiyor.
    Bir bölgede fiyatlar balonken, diğer bölge yerinde sayabiliyor.
    Burada balon var denirken ben hep dedim "kendi semtimde fiyatlar enflasyon kadar arttı" diye.
    Aynı şekilde burada balon patladı denirken de "kendi semtimde fiyatlar enflasyon kadar arttı" demiştim.
    Ortalama dediğin zaman işin içine abuk subuk bir sürü ilan giriyor. Boğazdaki yalısından dağ başındaki bağ evine kadar, sıradan vatandaşı çok da ilgilendirmeyen her şey sepete atılıyor.
    Ondan sonra vay balon şişti, vay balon söndü, vay balon cortladı.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

3. Yatırım tavsiyesi değildir.

4. Prens ve prenseslere ev piyasasının yeterince düştüüğünü, artık beğendiğin evi alma zamanı geldiğini anlatamazsınız. Almak için yeteri kadar param yok diyeni de anlarım. Onlarda alabildikleri ucuz evleri alıp ilerisi için peşinat yapabilir

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Çok artsa kabahat, az artsa kabahat. Şimdi 2 yıldır konut fiyatları reel olarak gerçek enflasyondan az artıyor di mi? Fırsat işte, evi olmayan değerlendirsin, kiradan, ev sahibinden bıkan kurtulsun bu durumdan. Yok, daha da düşer, iyi ki almadım bu yıl, seneye de almayayım demek, borsada dip avcılığına benzer. Ha aldım, ha alıyorum, derken fırsatlar kaçar.

Neyse, az çok imkanı olanlardan bahsediyoruz tabi, yatırım için ev almayı zaten önermem. İlk evini alacaklar için iyi zamanlar olabilir.Kredi muslukları da açıldı biraz, zaten faizler düşerse yeniden yapılandırma imkanı da var.
    - Konut fiyatları enflasyonun üzerinde artarken balon var deyip,
    - Konut fiyatları enflasyonun altında artarken reel düşüş var, balon sönüyor

demek mi kabahat? yapmayın, bari siz yapmayın hocam.

Onun yerine konutçular gibi konut fiyatları reel olarak coşarken de , düşerken de konutta fırsat var, hemen alın mı diyelim?

Benim hesaplamalarıma göre fiyatlar hala şişkin, sadece 1 yıldır reel düşüş var.

Madem ki borsadan örnek verdiniz, ben de borsa tabiri ile yanıt vereyim: Düşen bıçak tutulmaz
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Evler dolar bazlı arttığı zaman tepki veren yerlilere de binali yıldırım gibi "dolardan bize ne, biz Türk lirası kullanıyoruz" demen gerek.

Ha öte yandan "evler ortalama şu kadar arttı" gibi bir ölçü zaten baştan yanlış.
    Vatandaş ilan sitesini açtığı zaman "dur kendime ortalama bir ev bakayım" demiyor.
    Bir bölgede fiyatlar balonken, diğer bölge yerinde sayabiliyor.
    Burada balon var denirken ben hep dedim "kendi semtimde fiyatlar enflasyon kadar arttı" diye.
    Aynı şekilde burada balon patladı denirken de "kendi semtimde fiyatlar enflasyon kadar arttı" demiştim.
    Ortalama dediğin zaman işin içine abuk subuk bir sürü ilan giriyor. Boğazdaki yalısından dağ başındaki bağ evine kadar, sıradan vatandaşı çok da ilgilendirmeyen her şey sepete atılıyor.
    Ondan sonra vay balon şişti, vay balon söndü, vay balon cortladı.
    Ekonominin kuralları mahalleden mahalleye değişmiyor. Hatta ülkeden ülkeye bile kurallar değişmiyor. Dünyanın hemen her ülkesinde konut fiyatlarındaki aşırı artış, konuta erişim güçlüğü konuşuluyor.

Bu durumda tabii ki istatistik ortalamaları dikkate alıcam. Yoksa benim evin fiyatı çok arttı, bizim amcaoğlunun eniştesi ev almış çok kâr etmiş vs örneklerle ilgilenmiyorum.
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku

Onun yerine konutçular gibi konut fiyatları reel olarak coşarken de , düşerken de konutta fırsat var, hemen alın mı diyelim?

Benim hesaplamalarıma göre fiyatlar hala şişkin, sadece 1 yıldır reel düşüş var.

Madem ki borsadan örnek verdiniz, ben de borsa tabiri ile yanıt vereyim: Düşen bıçak tutulmaz
    Konut piyasası ve düşen bıçak, üstelik borsadan örnek veriyorsun. Sen düşen bıçak görmedin sanırım

Tr piyasasında ev fiyatı düşmez, dolar ya da altın bazında geriler, tüfe bazında reel olarak düşebilir, ama hiç bir zaman kayda değer düşüş olmaz. Ben o kayda değer düşüşü, o da sadece o belirsizlik ortamında, 99-2002 arasında gördüm. Büyük bir deprem, yönetmelik belirsizliği, insanların istanbuldan kaçtığı, hasarlı evleri yok pahasına sattığı dönemler. Üstelik cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik ve siyasi krizlerinden birinin yaşandığı bir dönemdi.

Bir daha da öyle bir şey olmadı, büyük istanbul depremi olmadıkça da olmaz öyle bir şey..Felaket tellalları belki öyle bir şey bekliyor olabilir. İnş. olmaz tabi o büyük deprem, olursa hayatta kalanlar mı şanslı, ölenler mi o da tartışılır.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku

Düşen bıçak tutulmazdaki bıçak evse senin gerçekten emlaktan bi haber olduğunu görüyorum
    Geçen sene balon dediğiniz evler bile bu yıl en az %20 yukarıda
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 442/464 İlkİlk ... 342392432440441442443444452 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •