Sayfa 2/59 İlkİlk 12341252 ... SonSon
Arama sonucu : 470 madde; 9 - 16 arası.

Konu: PNSUT - Pınar Süt

1. Hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum sevgiler

2. @güneysu
    Yoldaş Güneysu....
    Sn Acemşah ın paylaşımlarına itirazlarım var....
    Entellektüel zeminde, temel analiz bazında tartışmak istiyorum kendisi ile
    Sn Acemşah ın çok nazik bir beyefendi olduğunu biliyorum ,eleştiri ve itirazlarımı olgunlukla karşılayacağından eminim ancak yancılardan hakaret ve küfür edecekler illa ki çıkacaktır...
    Hem tartışmanın hem de benim saygınlığımı korumnızı rica ediyorum sizden...
    Belli bir yaşdan sonra küfür/hakaret işitmek ağır geliyor insana...
    Sık sık başlığa girip asayiş ber kemal mi diye kontrol ederseniz sevinirim...

Saygılar/Başarılar.....
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

3. Öncelikle Sn Acemşah ın veya herhengi birinin piyasa değeri,hedef fiyatına ASLA İTİRAZIM O-LA-MAZ.....
    Spek/tahta yapıcının canı isterse ,canının istediği fiyatlara götürebileceğini bilebilecek kadar borsa geçmişim var...
    Önce şu konuda mutabık kalalım;Sn Acemşah ın hedef fiyatına itiraz etmiyorum,bunu gerekçilendirme nedenlerine itirazım...
    X Şahıs:Pnsüt 1-2-5 yıl içinde 100-200-500 tll olacak derse asla itirazım olamaz,çünkü gönlünden geçeni paylaşmışdır....
    Ancak buna gerekçe olarak desteksiz veriler/gerekçeler sunmuşsa ona itiraz ederim....

Bu durumda Pnsüt yarın bir gün 20-30-40-100 tl olursa bana çemkirmeyin çünkü ben olmaz demiyorum....

Saygılar/Başarılar....

4. Peki tengir han hocam pnsüt kısada yorumlayabilir misiniz nasıl bir hareket bekliyorsunuz tşk

5.  Alıntı Originally Posted by acemşah Yazıyı Oku
    Ümraniye Merter Maslak arsalarının toplamı bile milyar dolar ederken borsadaki 100 milyon dolar deger ancak sizin sabredip bedavaya toplamanız için bir fırsattır ... Sabreden zengin olur gibi duruyor

https://www.arkiv.com.tr/proje/pinar...t-projesi/2702
    Sn Acemşah
    İstanbul da mı yaşıyorsunuz bilmiyorum ancak Yaşar Holdingin İstanbul da 1 milyar dolar edecek arazisi yok...
    500 milyon dolar edecek de arazisi yok....
    300 milyon dolar edecek de arazisi de yok....
    Varsa buyrun bizimle paylaşın....

Sahibinden.com a girdim.(https://www.sahibinden.com/ilan/emla...25056330/detay)
    Ümraniye de en pahalı villa nın fiyatı 85.000.000 tl
    Brüt 375 m2
    20 dönümde bunlardan 57 tane yapsanız(site içi yol-otopark-ortak kullanım alanları yokmuş sayalım) bunu da müteahitle %50-50 paylaşsanız 69 milyon dolar gelir elde edersiniz...
    Hepsini 85 milyon tl den satabildiniz kabuluyle...

1 milyar doları sanki fındık fıstık parası imiş gibi paylaşmışınız...
    Ciddi paralar bunlar...

Extra Not:Ümraniye de 2,2 milyon dolara villa alan da ne biliyim.....

Saygılar/Başarılar....

6. Pnsut Petun piyasaya göre coook geri kaldilar amma velakin soför yok gibi, bilanco sütte les gibi oldugu icin , iyi bilanco kokusu cikmadan götürmezler ama lolipop parasina inmis bir süt var maalesef

7.  Alıntı Originally Posted by acemşah Yazıyı Oku
    Son 5 yılda dolar bazında borsa ederinden fazla yatırım yapmış.
    Sn Acemşah son 5 yılda borsa ederi (yani 100 milyon dolardan) fazla yatırım yapmış iddianızı bilançodan rakamlarla desteklermisiniz?

Konuya yabancı arkadaşlar için bir kaç ön bilgi vereyim;

Yatırımlar genelde Maddi Duran Varlık Alımı ve/veya Maddi Olmayan Duran Varlık Alımı şeklinde olur...
    Maddi Olmayan Varlık Alımları/Satışları;Patent,know how,imtiyaz hakkı gibi olabilir,ancak ülkemizde maddi olmayan varlık alımları iştiraklerden pay/hisse alımı,avans alımı,borç verme şeklinde olmaktadır

Yatırımlar kalemini iki yerden takip ediyoruz

1)Bilanço da nakit akışları tablosu,yatırımlardan nakit çıkışları/girişleri
    2)Faaliyet Raporu/Yapılan Yatırımlar başlığı...

1)2020 yıllık Bilançosunda Nakit Akış tablosunda Maddi Duran Varlık Alımları için 47 milyon tl harcanmış
    47/7 (o yılki ekim ayı dolar kuru)=7 milyon dolar
    2)2021 yıllık Bilançosunda Nakit Akış Tablosunda Maddi Duran Varlık Alımları için çıkan nakit 51 milyon tl
    51/13 (o yılki ekim ayı dolar kuru)=4 milyon dolar
    3)2022 yılllık Bilançosunda Nakit Akış Tablosunda Maddi Duran Varlık Alımı için çıkan nakit 77 milyon tl
    77/18=4,2 milyon dolar
    4)2023 yıllık Bilançosunda Nakit Akış Tablosunda Maddi Duran Varlık Alımı için çıkan nakit 119 milyon tl
    119/29=4 milyon dolar
    5)2024 yılı açıklamadı ama 9 aylığa uçuk bir rakam ekleyelim 200 milyon tl diyelim
    200/35=6 milyon dolar

Toplam da 25 milyon dolar buldum....
    Sn Acemşah siz nasıl 100 milyon dolar buldunuz bizimle paylaşırmısınız?

Ekstra Bilgi;Amortisman ile yatırım farklı şeylerdir....
    Amortisman yıpranan malzemenin yenilenmesi için ayrılan paradır,yatırım değildir...

Saygılar/Başarılar.....

8.  Alıntı Originally Posted by acemşah Yazıyı Oku
    Fabrikalar kapasite artışları, yapay zeka, inivason ve pazarlama bu yatırımların temelini oluşturuyor.
    Sn Acemşah
    1)Fabrika Kapasite Artışları olduğunu bunu da olumlu olarak paylaşıyorsunuz;Ben iddialı olmamakla beraber tam aksini savunuyorum...
    Maraş fabrikasının ölü doğmuş/çöpe atılmış bir yatrım olarak görüyorum....
    Buna gerekçe olarak da daha önceki sayfalarda paylaştığım satış tonajlarını gösteriyorum....
    Şirketin satış tonajları ile ileri gitmek bir yana yıllar yılı geriye gitti...
    Ya benim önceki sayflardaki satış tonajları grafiğime yada faaliyet raporlarına göz atmanızı öneririm size...

2)Yapay Zekaya ne yatırım yaptı ben bilmiyorum
    3)İnavasyondan kastınız yeni ürün çıkarmaksa satış tonajlarına yansımadığı görülüyor...
    4)Pazarlama ile ilgili ne yatırım yapmış acaba?
    Pnsüt zarar etti mi genelde iştiraki olan pazarlama şirketi de zarar ediyor...

Feyz alacağım cevaplarınızı merakla bekliyorum....

Saygılar/Başarılar....

Sayfa 2/59 İlkİlk 12341252 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •