Sayfa 171/298 İlkİlk ... 71121161169170171172173181221271 ... SonSon
Arama sonucu : 2383 madde; 1,361 - 1,368 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    BİST manipülatörler için bir cennet. Çünkü en aleni manipülasyonları bile yapsan alacağın ceza 6 ay işlem yasağı. Bunda caydırıcı hiç bir unsur yok, tam tersine manipülasyonu teşvik edici kıytırıktan bir ceza. Ali manipülasyondan 6 ay işlem yasağı alıyor onun yerine adamı Veli gelip ayni manipülasyonlara devam ediyor, Veli bir süre sonra 6 ay işlem yasağı alıyor onun yerine ayni stoktan başka biri geliyor. Ne ala. Böyle cennet bir ortamı dünyanın başka bir yerinde bulamazsın.
    Durum böyle olunca Ali, Veli ve onun gibiler SPK'daki her türlü reforma karşı çıkacaklar çünkü onlar çarpık düzenden ve manipülasyonlardan nemalanıyor ve Allah bereket versin diyorlar.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. AEFES'in kurum bazlı yabancı hissedar sayısı 500 e yakın. Bunlara bir göz gezdirdim. Akla hayale gelmeyecek kurumlar, emeklilik fonları, öğretmenlerin yatırım fonları vs vs yatırımcı durumunda. Kurum başına yatırım meblağı ortalama 1 milyon dolar. Çok enteresan bir şirket bu. %33 ü halka açık, %24 ü InBev'e ait, %43 ü Anadolu Holdingin. İşin en güzel tarafı da imtiyazlı hisse olmaması. Halka açık olan kısmın %20 si yerli emeklilik fonları ile yatırım fonlarına ait (kabaca 20 şer milyon hisse var her birinde).
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. Aefesle ilgili güzel bilgiler veriyorsunuz ama bunları pek çok hissede görebiliriz. Takas, temel, kısmen teknik fena değil diyelim. Marka değeri ve fiyata yansımamış gizli değerler var ama Putin ve borçlar negatif etkide. Globalde bira şirketleri pek parlak gözükmüyor. Geçen sene bazı iflas haberleri de geldi ama daha çok küçük kapasiteliler.
    Can alıcı bir nokta bulmak lazım, yakında hava fena bozabilir ve standart bir analizin gereklerini yerine getirmek yetmeyecek.

4.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    ... Can alıcı bir nokta bulmak lazım, yakında hava fena bozabilir ve standart bir analizin gereklerini yerine getirmek yetmeyecek.
    Bütün mesele zamanlamayı 3 aşağı 5 yukarı doğru belirlemeye yatıyor. Can alıcı noktayı kim kaybetmiş ki biz bulalım. Aşırı satış seviyesini doğru tespit edip negatif momentumun enerjisini yitirmeye başladığına kanaat getireceğiz. L şeklinde süregelen elbet U ya dönüşecek, bir ihtimal L nin yatay ayağının eğimi aşağı sarkabilir.

5. AEFES topiğinde benim mal pazarlamacı olduğumu söylüyorlar. Hisse 6 ay önce 300 lerdeyken,1 ay önce 240 lardayken mal pazarlamak aklıma gelmedi de 158 lere düştüğünde birden buna soyundum. Adamdaki mantığa bak.

6. Yakında KCHOL ü mercek altına alacağım. Biraz da onu konuşalım.

7. Tecrübeme istinaden konuşursam, satış dalgası başladıktan sonra tedavüldeki lotların kabaca 1.5 katının işlem gördüğü tarih genellikle dip bulma sürecinin başlangıcı oluyor. Mesela KCHOL de satış süreci Aralığın ilk haftası başladı. Tedavüldeki lot sayısı 700 milyon lot olduğuna göre Aralığın ilk haftasından itibaren 1.1 milyar lotluk işlem hacminin oluştuğu tarih dip çalışmasının başlangıç tarihi olacak.

8.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    ... Marka değeri ve fiyata yansımamış gizli değerler var ama....
    Hocam, siz tanıdığım en ultra muhafazakar yatırımcısınız, sıfır riskli bir hisse bulmadan pozisyon açmayanlardansınız. Sizin borsada pozisyon açtığınızı hayal bile edemiyorum. Risk hayatın ayrılmaz ve entegre bir parçasıdır, bundan kaçınılması imkansız. En az 5 standart sapmalık mesela nükleer bir savaşın çıkması, Marmara bölgesinde 8 şiddetinde bir deprem gibi bir olay olmadan yani borsayı iyice göçertecek bir gelişme olmadan sizin borsaya gireceğinize ihtimal vermiyorum. Tahminimce siz tipik ve de klasik bir mevduat adamsınız, borsa size hiç uygun bir yer değil.

Sayfa 171/298 İlkİlk ... 71121161169170171172173181221271 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •