Alıntı Originally Posted by INVENTOR Yazıyı Oku
Bugün TRob dayağı yedi oturdu..

TH Abi benim ultra karışık grafik sistemine az çok göz aşinalığın var
Sistem geliştirme aşamasında çok uğraştım bunlarla. Epeydir kullanmıyordum.

XBANK için uptrend derin dişli metal testeresi kıvamında devam ediyor.. buralar testerenin diş dibi.. yukarı dönmezse nanay.. gibi..
INVENTOR Senin TRob 2 saatlik barlar üzerine kurulu ve volatilite ile betayı hesaba katmıyor. Bu durum senin için ciddi whipsaw riski doğuruyor yani gereksiz yere pozisyonlara girip çıkma durumu ortaya çıkıyor. Volatilite çok önemlidir. Senin özelinde 2 saatlik volatilite söz konusu. Mesela AEFES in yıllık volatilitesi ~%50, günlük volatilitesi ise 50 : (250**1/2)= %3.1 ve 2 saatlik volatilitesi ise 3.1 : (4**1/2)= %1.6 yani 160x0.016=2.60 TL (26 kademe). Stoplarını bununla uyumlu kurman lazım. Senin sistemin hissenin betasını hesaba katmaması da bir dezavantaj. Optimizasyon aşamasında 2 saatlik volatilite ile betayı programına dahil etmende fayda var derim. Whipsaw riskini minimize etmek lazım.

Sen şimdi bu sistem ile pozisyon açıp kapıyorsun. Pozisyon açma kapama işi otomatik mi yoksa senin emir vermek için devreye girmen mi gerekiyor? Whipsaw etkisine sık sık maruz kalıyor musun yani güniçi dalgalanmalar seni gereksiz yere pozisyona sokup çıkartıyor mu?

XBANK dediğin gibi kötü duruyor. İSCTR ile YKBNK bankacılık endeksinin belini doğrultmasına engel oluyor.