TH Abi, aracı kurumlardan birinde hesabım var, bu kurum borsada kullanılan uygulamaları müşterilerine dönemlik kiraya veriyor. Uygulamanın kullanıcılara bazı lisanslar ile kullanım hakkı var, her lisans için ayrı ücretlendirmesi var. Uygulama içinden C# programlama dili ile yazılmış kodlar ile verilere erişip ihtiyacın olan işleri yapıyorsun. Özel gösterge oluşturup grafik çiziyorsun, bu grafiğe bir al-sat yordamı ekliyorsun, istersen de bu grafikteki al-sat noktalarına göre de robot çalıştırıyorsun. Yani emir gönderimi işlerini manuel yapmıyorsun. Tabi kod yazarak sınırsız varyasyon oluşturulabildiği için bu robot işi her kullanıcıda farklı bir yönteme sahip olabiliyor.
Ben robot kodlarını çok detaylı yazdım, uygulamanın (iDeal) ; daha önceden de yazmıştım; tepside sunduğu hiç bir özelliğini kullanmıyorum. Klasik yaklaşımları; iyi kötü bilirim de; çok çok iyi bilmesem de kendi mantık süzgecime göre kodladım robotu.

Her bir hissenin geçmiş dönem hareketlerinden hesaplayıp oluşturduğum rasyoları var. Bu rasyoları kullanıyorum.
AEFES için senin bahsettiğin oran 120 dk için %1 seviyesinde.. ama o oranı direk kullanmıyorum, çok yani.. kafama göre takıldığım metotlar var.. sadece siyahtan beyaz dönüş veya tersi değil uyguladığım yöntem.. hep win win yapamıyor tabi. Ama senin de yazdığın gibi kazanımlar için zamana ihtiyaç var. İyi geceler.