-
Avrupa'nýn kýrmýzý çizgisi mülteci ve mülteci politikasý dedik,bu politikada iktidar ile hemfikirler.Abd dediðimiz oluþumun ise kýrmýzý çizgisi Kürtler ve Kürt siyaseti,kendi adýma ben burada da iktidar ile hemfikir olduðunu düþünüyorum.Ýktidar açýsýndan dýþarda sorun yok.Ýktidar açýsýndan içerde ise muhalefet çok sorun teþkil etmiyor, çünkü muhalefet çok parçalý ve çok handikaplarý var.Benzetme yaparsak çok parçalý pazýl gibi.Tüm pazýl parçalarýný bir araya getirmekte yetmiyor,araya baþka pazýllara ait parçalarda giriyor ve bunlarý ayýrt etmek imkansýz .Ýktidar için en düzeltilmesi zor yada imkansýz þey ekonomi.Burada da iktidarý kurtaran þey ülkenin kayýt dýþý zenginliðinin muazzam olmasý.Yani uzun lafýn kýsasý iktidar hala avantajlý,bu avantajýn bir sebebi de 25 yýla uzanan bir iktidar süreci.25 yýl süren bir iktidar bir 25 yýl daha sürebilir. Muhalefete ve muhaliflere çatýþmadan uzak durma ve sakinlik öneriyorum.Fay hatlarýný germeye gerek yok, ortalýk sarsýlýrsa pazýlýn her parçasý bir yere daðýlýr.Ýktidar tarafý tutkalla yapýþtýrýlý.Yani muhalefet için doðru aday ve karþý tarafa iktidar deðiþimi halinde rövanþ olmayacaðý garantisi ve duygusunu verme tek reçete bu....( Yazýya dökebilecegim kýsýmlar böyle,dökemeyecegim ise yüzde 99 'a tekabül ediyor, yanlýzca bu yazýya mahsus deðil tüm yazdýklarým dahil)
Gönderi Kurallarý
- Yeni konu açamazsýnýz
- Konulara cevap yazamazsýnýz
- Yazýlara ek gönderemezsiniz
- Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer Ýmleri