Sayfa 114/179 İlkİlk ... 1464104112113114115116124164 ... SonSon
Arama sonucu : 1427 madde; 905 - 912 arası.

Konu: Xu030 endeks

1. partinin içi karışık biraz, didişmeye bayılıyorlar hizipleşme had safha.. seçimi bunlar kazanmış olsa şimdi ülkeyi bunlar yönetiyor olsa, nasıl yönetiyor olurlardı acaba ?? seçimde hepi topu %2 oy kaymış olsaydı başkan kemal olacaktı.. dersimli alevi bay kemal suriye-esad-htş düzleminde nasıl tavır alacaktı mesela ?? altılılar kazanmış olsaydı türkiye nasıl bi dış politika izlerdi bu son 20 ayda- rusya ilişkisi, ab ve abd ile ilişkiler nasıl seyrederdi, trumpla nasıl bi ilişki kurmayı denerdi başkan kemal ?? seçimden evvel bu devlet işlerine dair bi sufle vermemeye özen göstermişlerdi, tek bildiğimiz ab üyelik sürecine tekrar baş koyacakları nato'nun lafından çıkamayacakları

içeride ekonomiyi düzeltmek için ne yapmış olacaklarını merak etmiyorum, çünkü seçim öncesi cehape nasıl bi ekonomik program vadettiyse o program uygulanıyor 20 aydır.. merkez bankası yönetimi- hafize, karahan, cevdet vd- yine benzer isimlerden oluşacak yine aynı politikalar uygulanacaktı, şimşek yerine babacan veya daron olacaktı, biraz daha çokbaşlı çalışacağı için daha verimsiz olacaktı muhtemelen, yani ekonomik durum da finansal göstergeler faiz-borsa- döviz de farklı bi senaryo izlemeyecekti.. çünkü 20 aydır uygulanan ekonomik politika muhalefetin seçim öncesi önerdiği ekonomik politikanın bire bir aynısı

Alıntı Originally Posted by Ozan Erol Yazıyı Oku
    partinin içi karışık biraz, didişmeye bayılıyorlar hizipleşme had safha.. seçimi bunlar kazanmış olsa şimdi ülkeyi bunlar yönetiyor olsa, nasıl yönetiyor olurlardı acaba ?? seçimde hepi topu %2 oy kaymış olsaydı başkan kemal olacaktı.. dersimli alevi bay kemal suriye-esad-htş düzleminde nasıl tavır alacaktı mesela ?? altılılar kazanmış olsaydı türkiye nasıl bi dış politika izlerdi bu son 20 ayda- rusya ilişkisi, ab ve abd ile ilişkiler nasıl seyrederdi, trumpla nasıl bi ilişki kurmayı denerdi başkan kemal ?? seçimden evvel bu devlet işlerine dair bi sufle vermemeye özen göstermişlerdi, tek bildiğimiz ab üyelik sürecine tekrar baş koyacakları nato'nun lafından çıkamayacakları

içeride ekonomiyi düzeltmek için ne yapmış olacaklarını merak etmiyorum, çünkü seçim öncesi cehape nasıl bi ekonomik program vadettiyse o program uygulanıyor 20 aydır.. merkez bankası yönetimi- hafize, karahan, cevdet vd- yine benzer isimlerden oluşacak yine aynı politikalar uygulanacaktı, şimşek yerine babacan veya daron olacaktı, biraz daha çokbaşlı çalışacağı için daha verimsiz olacaktı muhtemelen, yani ekonomik durum da finansal göstergeler faiz-borsa- döviz de farklı bi senaryo izlemeyecekti.. çünkü 20 aydır uygulanan ekonomik politika muhalefetin seçim öncesi önerdiği ekonomik politikanın bire bir aynısı
    burada 3 kasım 2002'den sonra Türkiye'nin nasıl battığının grafiği var

ekonomiyi CHP'mi batırdı da, onlar düzeltecekmiş ?

batıran AKEPE düzeltsin, düzeltebiliyorsa...

3.  Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    burada 3 kasım 2002'den sonra Türkiye'nin nasıl battığının grafiği var

ekonomiyi CHP'mi batırdı da, onlar düzeltecekmiş ?

batıran AKEPE düzeltsin, düzeltebiliyorsa...
    Güzel grafik, çok net anatıyor her şeyi. Bir de bu grafiği kamu-özel ayrımında veren grafik koysan keşke, yani %62 nin 2001 de ne kadarı kamuya aitti, 2025'de ne kadarı kamuya ait.

Bu arada akp yi sevmem...15 yıldır aktif olarak muhalefet ederim. Ama iş ahlakım her şeyin önündedir, muhalefet yapacağım diye rakamları işime geldiği gibi yorumlamam.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Güzel grafik, çok net anatıyor her şeyi. Bir de bu grafiği kamu-özel ayrımında veren grafik koysan keşke, yani %62 nin 2001 de ne kadarı kamuya aitti, 2025'de ne kadarı kamuya ait.

Bu arada akp yi sevmem...15 yıldır aktif olarak muhalefet ederim. Ama iş ahlakım her şeyin önündedir, muhalefet yapacağım diye rakamları işime geldiği gibi yorumlamam.
    ben o kadar araştırmacı birisi değilim (bu grafiğide birisi paylaşmıştı oradan aşırdım )

kamu/özel ayrımını bilmem, ama bu grafikte birşeylerin kötü gittiği açıkça görülüyor.

şimdi birisi(!)meydanlara çıkıp herşeyi YALAN söylerken, ithalatı söylemeden, ihracaatı bağırırken, ''chp teröristlerle ortaklık yapıyor ''deyip seçimi kazandıktan sonra, kendi AKEPE'li heyetleri onlarla görüşürken, enflasyon rakamlarını düşük çıkartıp, emekçinin cebinden çalarken (ki hemen bu ay gördük, zammı az vermek için aralığı düşük gösterip, ocakta enflasyon patlamasını )hiç uçak inmeyen yerlere havaalanı yapıp, devletin 250 milyon euro'larını yandaşların cebine hortumlarken... daha saymıyorum..

ez cümle söylediği herşey yalan iken

doğrucu davutluk bana mı kaldı ?

O yalan ile herkese bel altı vuruyorsa, bende kendimi ona karşı korumak için bel altı vurmam lazım.

o sizin dediğinizi de AKEPELİLER bulsun paylaşsın.

buyrun
    ben bu hesaplardan anlamam, ama anlayanlar ne demiş ?

Alıntı Originally Posted by ALPER Yazıyı Oku
    Millete zamları 21 e göre yaptırdılar. O iş nolacak?
     Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    Gönderi

Yeni gönderileri gör
    Sohbet
    İris Cibre ��
    @iriscibre
    İlk toplantıdan 2025 enflasyon beklentisini 21%den 24%'e yükselttiler

Üst bant 29%

Daha 3 enflasyon raporu toplantısı var

Bu yılı 30% altı bitirmek zor. Ama, en baştan yakalanabilir bir rakam belirleselerdi hem "bu ulaşılamaz" dedirtip beklentileri bozmaz hem de kredibilite açığı yaratılmazdı
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    yani resmi beklentide bile 1 ayda memurun emeklinin asgari ücretlinin %3 ünü peşin çaldıklarını itiraf ettiler
    her dakika halktan çalıp, hırsızların cebine hortumlayacaklar

vay efendim bende, kalkacam

İKTİDAR'ın iyi olan milyonda 1 hamlesini araştıracam... var mı öyle birşey

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku

başkasının başlığı, çok meşgul etmek istemiyorum ama siz sorduğunuz için onların izni ile son bir cevap hakkımı kullanıp kapatıyorum konuyu

KAMU ayrımını buldum, buyrun

bu iktidar aylık bağlama oranlarını ne yaptı ? 2 sefer düşürerek % 80'den % 45'e mi ne çekti

(beni bilirsiniz, bunların 1 rakamı için bile google'ı açıp sormaya tenezzül bile etmem, dengim değiller çünkü... benim vurduğum adamın gönü para etmeli, bunların kanı kaç kuruşki karşıma almaya tenezzül edecem... rakamlar üç aşağı beş yukarı öyle çıkar, küçük hesap bilmem )

işte bu % 45'e düşürme, kamu borcunun geldiği seviyenin açıklamasıdır.

kasada, EMEKLİ'ye verecek kuruşumuz bile kalmadı demektir.

biz ZIÇTIK, bez yetiştirin demektir.

160 km/saat hızındaki milli elektrikli hızlı trenden sonra 225 km/saat hıza ulaşacak milli elektrikli hızlı tren seti üretimine başlanılmış. Yeni milli hızlı tren setinde hem hız hem de yolcu kapasitesi artırılmış…
    https://www.dunya.com/gundem/saatte-...-haberi-763752

Yıllara göre Türkiye’nin “Kamu borcu/GSYİH” oranı;
    https://tr.tradingeconomics.com/turk...nt-debt-to-gdp

MAX sekmesine tıklayınca 2001’den günümüze görülebiliyor.

Sayfa 114/179 İlkİlk ... 1464104112113114115116124164 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •