Alýntý Originally Posted by mavsar Yazýyý Oku
Soruyu nasýl sorduðunuz çok önemli. Bu çýktýlarý almak için ne sordunuz Kerem bey?
Önce kendisini tanýmlýyorsun.. (sen xu030 vadeli iþlem endeks kontratý al-sat yapan günlük tradersýn gibi..)
sonra 60 dakikalýk indikatörlerle iþlenmiþ grafiði yüklüyorsun.
Tersine mühendislikle bana kendisinin verdiði promptlarý kendisine yöneltiyorum.
Ayrýca web'te tüm aracý kurumlarýn sabah analizlerini,raporlarýný taramasýný ve incelemesi talimatýný ekliyorum..

Ýþte bu metinden tersine mühendislik yaparak oluþturduðum etkili prompt önerileri: (oluþturan ChatGPT-4o)
Genel Piyasa Yorumu Ýçin Prompt:
"Borsa Ýstanbul VIOP-30 Þubat vadeli endeks kontratýnýn gün içi performansýný özetleyen, destek ve direnç seviyelerini belirten, olasý yükseliþ ve düþüþ senaryolarýný açýklayan detaylý bir piyasa analizi hazýrla."
Teknik Analiz Odaklý Prompt:
"VIOP-30 Þubat vadeli endeks kontratý için teknik analiz yap. Gün içi dalgalanmalar, destek ve direnç seviyeleri, olasý kýrýlým noktalarý ve stop-loss seviyeleri hakkýnda bilgi ver. Alým ve satým fýrsatlarýný deðerlendir."
Günlük Strateji Önerisi Ýçin Prompt:
"VIOP-30 endeks kontratý için günlük iþlem stratejisi oluþtur. Açýlýþ beklentisini belirt, destek ve direnç seviyelerini analiz et, kýsa ve uzun pozisyonlar için stop-loss seviyeleri öner. Gün içi alým ve satým fýrsatlarýný açýkla."
Kýsa Vadeli Yatýrýmcýlar Ýçin Prompt:
"Kýsa vadeli yatýrýmcýlar için VIOP-30 endeks kontratýna dair gün içi alým-satým stratejisi öner. Destek ve direnç seviyelerini belirle, potansiyel dönüþ noktalarýný açýkla, zarar-kes (stop-loss) ve hedef fiyat seviyelerini detaylandýr."