Sayfa 382/475 İlkİlk ... 282332372380381382383384392432 ... SonSon
Arama sonucu : 3794 madde; 3,049 - 3,056 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by zeynelce Yazıyı Oku
    Bilanço tarihi belli mi?

Genelde son gün, son dakika açıklıyorlar. 11 mart son gün. Şaşırırlarsa 10 unda açıklarlar.

2.  Alıntı Originally Posted by Baygeorge Yazıyı Oku
    Israrlı alıcı olmamak lazım çünkü tahtada devamlı satan bir yada birkaç tane mal var aşağılardan almak her daim mümkün. Yılan gibi sakin ve kararlı olmak lazım .
    Kaça kadar gelir sizce ?

3. Haaa eğer ki 1 sene sonra 150-200 arasına geleceğine inanıyorsan, ha 76 dan almışın ha 80 den bir önemi yok.
    Ama birçok yatırımcıda ne para kaldı ne moral kaldı ne psikoloji kaldı malesef.

piyasa tövbekarı yanlış anladı ! hisse fiyatı 2 dolar olmayacak. HBK 2 dolar olacak dedi adam. Kendinize gelin...

4. Bu kadar kötü körüne satış olamaz. Bankalar ayakta durma saydı BIST 100 eksi 3-4 civarı olabilirdi. Sanki çok olumsuz bir haberi öncesinde fiyatliyor havası var endeksin. Koskoca şirketler bu kadar hacimsiz, bu kadar saticili, bu kadar alicisiz düşemez. Agica satış da hacmi desteklemez oldu. Merkez doları tutmak için çok çaba sarf ediyor, rezerv yakiyor. Bu neyin fiyatlamasidir ben anlamadım. Garip bir karamsarlik içinde destek bulamadan düşüyoruz, alark da misliyle bu düşüşe ayak uyduruyor. Her kademeden alan hep zarar yaziyor. Düşüncesi, bilgisi, tavsiyesi olan var ise paylasir ise sevinirim. Herkese bol kazançlar.

5.  Alıntı Originally Posted by paracelsus Yazıyı Oku
    Bu kadar kötü körüne satış olamaz. Bankalar ayakta durma saydı BIST 100 eksi 3-4 civarı olabilirdi. Sanki çok olumsuz bir haberi öncesinde fiyatliyor havası var endeksin. Koskoca şirketler bu kadar hacimsiz, bu kadar saticili, bu kadar alicisiz düşemez. Agica satış da hacmi desteklemez oldu. Merkez doları tutmak için çok çaba sarf ediyor, rezerv yakiyor. Bu neyin fiyatlamasidir ben anlamadım. Garip bir karamsarlik içinde destek bulamadan düşüyoruz, alark da misliyle bu düşüşe ayak uyduruyor. Her kademeden alan hep zarar yaziyor. Düşüncesi, bilgisi, tavsiyesi olan var ise paylasir ise sevinirim. Herkese bol kazançlar.
    Katılıyorum fakat kimsenin birşey bildiği yok.
    Koskaca peter lycnh ,Buffet dedemiz bile zamanlama yapamadık, yapan kimseyi de tanımıyoruz diyorsa, kimse geleceği bilemez.
    Ben kendi adıma bu fiyatları ucuz buluyorum. Haa dip neresi bilemeyiz. Enflasyon ve faizler düşmeden işimiz zor.
    Du bakalım ne olacak ?
    -Başarılı bir yatırım sabır, disiplin ve zaman gerektirir. Ne kadar yetenekli olduğunuz ya da ne kadar efor harcadığınızın bir önemi yok. Bazı şeyler sadece zaman gerektirir. 9 farklı kadını hamile bırakarak 1 ayda bebek sahibi olamazsınız. WARREN BUFFET

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,893
     Alıntı Originally Posted by paracelsus Yazıyı Oku
    Bu kadar kötü körüne satış olamaz. Bankalar ayakta durma saydı BIST 100 eksi 3-4 civarı olabilirdi. Sanki çok olumsuz bir haberi öncesinde fiyatliyor havası var endeksin. Koskoca şirketler bu kadar hacimsiz, bu kadar saticili, bu kadar alicisiz düşemez. Agica satış da hacmi desteklemez oldu. Merkez doları tutmak için çok çaba sarf ediyor, rezerv yakiyor. Bu neyin fiyatlamasidir ben anlamadım. Garip bir karamsarlik içinde destek bulamadan düşüyoruz, alark da misliyle bu düşüşe ayak uyduruyor. Her kademeden alan hep zarar yaziyor. Düşüncesi, bilgisi, tavsiyesi olan var ise paylasir ise sevinirim. Herkese bol kazançlar.
    zamanlama yerine teknik yerine temele bakan bendeniz daha önce mesela Naci Ağbal krizinde söylediğim 200 milyon dolar kar etme potansiyeli olan şirket 200 milyon dolara el değiştiremez demiştim.ç o dönemde alanlar çok karlı bir iş yaptılar... aynı şeyler sanırım şimdiler için de geçerli...
    900 milyon dolar kar potansiyeli olan bir şirket 900 milyon dolara el değiştiremez... şirket eğer 1 yıllık yatırımını sermayesi kadar yapıyorsa ( dikkat yatırım Dolar sermaye TL) yani hisse başlı 1 dolar yatırım yapabiliyorsa ve önümüzdeki 3 yılda da Hisse başı 4 dolar yatırım yapacak kapasitesi varsa bu fiyatlardan satan ya akılsızdır ya da fazla sıkışmıştır ya da kumarbazdır. Kumar masasında bırakın lüks saatleri eşini bile ortaya koyan salak yok mu bu da böyle bir durum. ve ayıldıklarında iş işten geçmiş olacak...

benim düşüncelerim bunlar herkes kendi hesabını yapsın ve kısa vadeli düşünmeden en az 10- 15 dolar edebilecek bir hisseyi bu fiyatlardan elden çıkarmasın. ben öyle yapıyor ve önce bilançoyu sonra 2028 i bekliyorum

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,893
    yukarıda bir örnek verdim kumar masası ile ilgili... yanlış anlaşılmasın mantıklı çerçevelerde birileri alım satım yaparken bazen eşeğin fiyatını abarttıkları gibi olmadık şeylere para verebiliyorlar.
    lale devrinde bir soğana 100 000 dolar verdiklerini unutmamak lazım. krizden sonra ise uçtu gitti. şimdi bir ara aynı şey coinlerde olacak. pazarlanan sistemdi ama ortaya çıkan sanki aslı yok yaylasındaki 1500 koyunun satılması idi... birileri nasılsa yükseliyor diyerek alıp satmanın cazibesine kapıldı...
    aynı şey bir şekilde emlak piyasasında da yaşandı. halka da benzer bir şey var. İstanbulda bazı semtlerde 120 milyon TL ye daireler var ise bir yerlerde bir problem vardır. bazı yazlıklarda siteler oluşturmuşlardı. ben sadece emekliliğimde o aidatları ödemek zor olur diye saçma bulmuştum. muhtemelen bazı yerlerde durum buna doğru gidiyor.

elinizde bir mal vardır değerini tayin ederken yapım maliyetine bakarsınız. ankarada bazı yerlerde epey bir uzak olan yerlerde ev fiyatları sosyetenin tercihine binaen uçuktur. orada yaşamak istemem. son metro istasyonundan 1 saat daha gidiyorsunuz... benim evim gerektiğinde işyerinden zor da olda yürüyerek ulaşılabilecek bir yerde olmalı. metro istasyonuna da en fazla 10 dakika yürüme mesafesi... neyse bu yapıma arsa eklersiniz biraz da kar o kadar... efendim arsalar çok pahalı; anlayamadım miamiden alırım daha ucuz evladım ( bana bir emlakçı Keçiborlu için aynı şeyleri söylemişti 5 yıl önce ben de ankarada arsa ile başa baş takas yapamaz mısınız diye dalga geçmiştim. efendim bu fiyatları veriyorlar. ulan manuplatör herifler madem öyle bana kakalamaya çalıştığınız evler hala satılmadı bunca yıldır...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,893
    bir de bunun tersi var... ya da şu anda borsada var...
    ilgi alanım değil ama anadolu efes sahip olduğu coca cola hissesi fiyatına el değiştiriyorsa bir şeyler terstir. Rusyadaki kayyum buradaki mallara el koyabilir ise olabilir. biraz izan lazım...
    geçmişte örnek verdim . bir ara 50 kuruşa alınan hisseler ( yatırım ortaklıkları) yıl geçmeden 5 lira temettü vermişlerdi.

Kadirhan Öztirk söylemişti. ALARKOnun hedeflerinin yarısı bile gerçekleşse hisse fiyatı 8-10 euro olmalı diye... mal meydanda eğer hesap yapmasını biliyorsanız, firmanız batmayacak ise sadece 4 işlem ile elde edeceğiniz rakamlara bakın ve biraz beklemeyi düşünün. eğer kumar masasında değilsenizbugün borsada bir çok hisse bir kaç yılda fiyatlarını temettü olarak verecek kapasitedeler... eee kimse almıyor. normal onlar arsa fiyatlarının tavan tavan tavan olduğu yerlkerde darei aldıkları için geliş gidiş problemlerinden dolayı kafalarını toplayamıyorlar. şaka bir yana gerçekten bir çok şey açıkça görülmez. balık suyu göremez biz de havayı... görebilecek olsalardı zaten borsadan zengin olunmazdı...

ilaveten eğer trader iseniz bilmem. ama siz paradan para kazanacak sürekli takla attırarak paranızı ayda yılda 3e beşe katlaytacağım diyorsanız o mamada bakarsınız uyutucu vardır. don gömlek dışarıda hatta böbrekleriniz alınmış olarak uyanabilirsiniz...

Sayfa 382/475 İlkİlk ... 282332372380381382383384392432 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •