Sayfa 713/735 İlkİlk ... 213613663703711712713714715723 ... SonSon
Arama sonucu : 5878 madde; 5,697 - 5,704 arası.

Konu: Yatırım Fonları XI

1.  Alıntı Originally Posted by sathyz Yazıyı Oku
    Teşekkürler.

Benim kafamı karıştıran şu. Diyelim ki PPF aldık. İçeriğindeki bonolardan batan olursa devlet karşılamıyor. En azından ABD merkez bankası daha güvenli.

Ben onu kastetmiştim.
    aldığınız hisseye ait şirketin batması nasıl devletin güvencesinde olamaz ise
    fonun aldığı tahvil ve hisseye ait şirketlerin batması da aynı şekilde güvencede olamaz
    önemli olan aracı kurum battığında fondaki veya hissedeki paranızın güvencede olması
    asıl gerekli olan da bu zaten, diğeri ise sizin yatırım tercihinize ilişkin aldığınız riskle ilgili bir husus

2.  Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    aldığınız hisseye ait şirketin batması nasıl devletin güvencesinde olamaz ise
    fonun aldığı tahvil ve hisseye ait şirketlerin batması da aynı şekilde güvencede olamaz
    önemli olan aracı kurum battığında fondaki veya hissedeki paranızın güvencede olması
    asıl gerekli olan da bu zaten, diğeri ise sizin yatırım tercihinize ilişkin aldığınız riskle ilgili bir husus
    Teşekkürler sn. Realities,

ben de onu kastetmiştim. Sanırım Eurobond'lar da sıkıntı olabilir, teknik konuyu bilemiyorum. Onun yerine "emerging market" fonu denemek daha iyi. En azından çok sayıda ülkeye yatırım yapıyor. Türkiye'de yaşıyoruz diye illa Türk bonosu almak şart değil. Sepet olmuyor öyle. Yanlış biliyor olabilirim.

Anlattığınız doğru. Zaten ben de bir yakınımın parası olduğu için artık yoğurdu üfleyerek yiyorum - aşırı abartı biliyorum. Gerçi o da benim umrumda değil.

Kısacası dediğinize katılıyorum. Benim kastettiğimi anlamışsınız. Örnek vermek istersem, PPF'lere yeni baskı yapıldı bir kaç yıldır şirket bonosu almaları - eskiden repo vs. olurdu sadece. Ne anladım ben risksiz likit fondan? Şu aralar Şirket bonosu alan PPF'ler ne durumdadır şu anda bilmiyorum.

Şunun tamamı Treasury bond:

https://www.ishares.com/us/products/...asury-bond-etf

Yakınıma bundan alacağım risk istemediği için.

Tamamı treasury. hazine. Güvenli fon böyle olur. TC hükümetinin riski arttırdığı kesin. Yukarı linkteki SGOV, paranın tamamını ABD Merkez Bankası 0-3 aylık treasurylere yatırıyor. Yani likit. Yanıt veren ve yardımcı olanlara teşekkür ederim.

Demek istediğim yanlış anlaşılmış. Sizler de haklısınız. Sizler benden daha çok biliyorsunuz. Evet - CDS risk primi zararı karşılar belki ama ben tek bir yer tercih etmem.

3. ppf özel sektör kira sertifikası çok çok az oranda mevcuttur diye biliyorum yani risk hemen hemen yok

4. Selamlar ,PPF fonlarını satanlar hangi fonlara gittiler/gidiyorlar, tercih ettiğiniz fonları paylaşsak.....

5.  Alıntı Originally Posted by ozbek Yazıyı Oku
    Selamlar ,PPF fonlarını satanlar hangi fonlara gittiler/gidiyorlar, tercih ettiğiniz fonları paylaşsak.....
    Hisse senedi fonlarına. %3.5 brüt ile kalmanın bir anlamı kalmadı.
    Yorumlarım ve yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. Kendime not: İt olma beyefendi ol ki ardından iyi ansınlar.

6. ihtiyacı olan var ise max 250.000 tl

Alıntı Originally Posted by Maacit Yazıyı Oku
    ihtiyacı olan var ise max 250.000 tl
    Burgan mi banka

8.  Alıntı Originally Posted by ozbek Yazıyı Oku
    Selamlar ,PPF fonlarını satanlar hangi fonlara gittiler/gidiyorlar, tercih ettiğiniz fonları paylaşsak.....
    Ağırlk borçlanma araçlarına vermiştim ama pek farkı yok şimdilik.

Sayfa 713/735 İlkİlk ... 213613663703711712713714715723 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •