Sayfa 322/333 ÝlkÝlk ... 222272312320321322323324332 ... SonSon
Arama sonucu : 2661 madde; 2,569 - 2,576 arasý.

Konu: ULKER - Ülker Bisküvi

1. Asagida ziraatin raporundan bir boulm var.....

***Ulker Grubunun net borc / FAVok (Kovenant hesaplamasina baz olan net borc/FAVok orani
    sendikasyon anlasmasi kapsamindaki enflasyon muhasebeli rakamlar baz alinarak yapilmistir) Aralik
    2024 sonunda %1,08 ile dusuk sayilabilecek oranda gerceklesmistir. Sirketin acik pozisyonunun
    yaklasik %77 si kapatilmistir. Aralik 2024 itibariyle 394mn USD acikk pozisyon hedge edilmistir.
    Bununla birlikle, 2024 sonu itibariyle finansal yukumluluklerin %68 i uzun vadeli, %32 si ise kisa vadelidir ***

Burada acik pozisyonun 77 birimlik bolumun kapatilmasindan bahsediyor...
    Bu borcun kapatilmasi anlaminamina geliyor heralde ????
    Ayrica 394 mn usd lik hedge yazilmis. Heralde doviz riski azalmis oluyor bu durumda !....

Birda raporda gecmis yil karlarinda 10milyardan fazla azalma var... Bu para borcun kapatilmasindami kullanilmis olur???

Yorum yapabilecejk varmi ?
    Yazida bozuk cikan yerleri duzelttim. Benim ekranda hersey normal gorunuyor. Yazi degisik karakterler nedeniyle okunmuyorsa kusura bakmayin
    SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2. Sözünü ettiðiniz 10 MÝLYAR'dan fazla azalmanýn BORÇ KAPATMADAN kaynaklanýyor olmasý çok olasýdýr.Firma Döviz Riskini de azaltmakta olabilir.394 Milyon $'lýk Hedge çok önemli bir göstergedir. 2024 ortalarýndan beridir Þirketin büyük ortaðý Sn.Murat Ülker ve en üst düzeydeki yöneticileri her fýrsatta,Ülker Þirketler Topluluðunu artýk esas faaliyetine odaklandýracaklarýný ve Esas Faaliyet Alanýnýn dýþýndaki iþtigal konusu varlýklarýný elden çýkarabileceklerini ishas ve imâ eden açýklamalar yaptýlar,Sermaye dýþýnda para kullanma maliyetinin de kârý çok zedelediðini belirttiler..Ben bu sözler üzerine Marina Faaliyetinden çýkabileceklerini düþünmüþtüm.Bu arada beklenen kârý getirmeyen ancak 850.000.000$'a alýndýðý halde 3.5 Milyar$'a müþterisi bulunduðu bizzat Murat Ülker tarafýndan beyan edilen GODÝVA'dan da çýkýlabileceði ve bunlarýn sonucunda da hemen hiç kredi kullanmayan nakit zengini bir þirket olacaðýný paylaþýmlarýmda belirtmiþtim.O bakýmdan tahmin ve düþüncelerinizi olasý gördüðümü ifade etmek isterim..

3.  Alýntý Originally Posted by bzaferb Yazýyý Oku
    Asagida ziraatin raporundan bir boulm var.....

***Ulker Grubunun net borc / FAVok (Kovenant hesaplamasina baz olan net borc/FAVok orani
    sendikasyon anlasmasi kapsamindaki enflasyon muhasebeli rakamlar baz alinarak yapilmistir) Aralik
    2024 sonunda %1,08 ile dusuk sayilabilecek oranda gerceklesmistir. Sirketin acik pozisyonunun
    yaklasik %77 si kapatilmistir. Aralik 2024 itibariyle 394mn USD acikk pozisyon hedge edilmistir.
    Bununla birlikle, 2024 sonu itibariyle finansal yukumluluklerin %68 i uzun vadeli, %32 si ise kisa vadelidir ***

Burada acik pozisyonun 77 birimlik bolumun kapatilmasindan bahsediyor...
    Bu borcun kapatilmasi anlaminamina geliyor heralde ????
    Ayrica 394 mn usd lik hedge yazilmis. Heralde doviz riski azalmis oluyor bu durumda !....

Birda raporda gecmis yil karlarinda 10milyardan fazla azalma var... Bu para borcun kapatilmasindami kullanilmis olur???

Yorum yapabilecejk varmi ?
    Yazida bozuk cikan yerleri duzelttim. Benim ekranda hersey normal gorunuyor. Yazi degisik karakterler nedeniyle okunmuyorsa kusura bakmayin
    SM-N770F cihazÃÆ’Æ’â€žÃÆ’‚±mdan Tapatalk kullanÃÆ’Æ’â€žÃÆ’‚±larak gÃÆ’Æ’Æ’ÃÆ’‚¶nderildi
    Sözünü ettiðiniz 10 MÝLYAR'dan fazla azalmanýn BORÇ KAPATMADAN kaynaklanýyor olmasý çok olasýdýr.Firma Döviz Riskini de azaltmakta olabilir.394 Milyon $'lýk Hedge çok önemli bir göstergedir. 2024 ortalarýndan beridir Þirketin büyük ortaðý Sn.Murat Ülker ve en üst düzeydeki yöneticileri her fýrsatta,Ülker Þirketler Topluluðunu artýk esas faaliyetine odaklandýracaklarýný ve Esas Faaliyet Alanýnýn dýþýndaki iþtigal konusu varlýklarýný elden çýkarabileceklerini ishas ve imâ eden açýklamalar yaptýlar,Sermaye dýþýnda para kullanma maliyetinin de kârý çok zedelediðini belirttiler..Ben bu sözler üzerine Marina Faaliyetinden çýkabileceklerini düþünmüþtüm.Bu arada beklenen kârý getirmeyen ancak 850.000.000$'a alýndýðý halde 3.5 Milyar$'a müþterisi bulunduðu bizzat Murat Ülker tarafýndan beyan edilen GODÝVA'dan da çýkýlabileceði ve bunlarýn sonucunda da hemen hiç kredi kullanmayan nakit zengini bir þirket olacaðýný paylaþýmlarýmda belirtmiþtim.O bakýmdan tahmin ve düþüncelerinizi olasý gördüðümü ifade etmek isterim..

4. Hisse 5 F/K olarak fiyatlaniyor.
    Gündem kaotik olmasa kimse hisseyi bu fiyat seviyesinden alamaz.
    Alýp ta yarýnlarda kazananlara anasýnýn ak sütü gibi helal olsun.
    Saygýlar, muhabbetler

5.  Alýntý Originally Posted by gazeteci Yazýyý Oku
    Hisse 5 F/K olarak fiyatlaniyor.
    Gündem kaotik olmasa kimse hisseyi bu fiyat seviyesinden alamaz.
    Alýp ta yarýnlarda kazananlara anasýnýn ak sütü gibi helal olsun.
    Saygýlar, muhabbetler
    F/K=5.65 olarak hesapladým..

6. fiyatlamada mantýk aramamak lazým yabancý vs satabildiði fiyata satýyor hisse 30 lardan 180 lere geldi þimdi 100-140 bandýnda hareket ediyor her seviyeden satsalarda usd bazlý kardalar
    þuan temel teknik vs konuþmak oldukça anlamsýz
    yarýn tutuklama vs olursa asýl fiyatlamalarý ondan sonra görebiliriz
    bistte deprem zamaný gibi kapatma iþlem iptalleri vs olabilir
    durum oldukça sýkýntýlý ve riskli
    en iyisi dýþarda kalýp beklemek
    umarým herkes bir miktarda olsa çýkýþ yapmýþtýr

7.  Alýntý Originally Posted by Þafakalý Yazýyý Oku
    F/K=5.65 olarak hesapladým..
    Doðrudur , her türlü çok ucuz dur .
    Gerçi artýk hepsi ucuz .
    Ülker ilk beþe girebilir ucuzlukta .
    Saygýlar Muhabbetler.

8. Para her zaman kazanýlýr ama kaybettiðin karekterini yerine koyamazsýn.....
    Pazartesi satýyorum....

Saygýlar/Baþarýlar....
    "Caný kaymak isteyen cebinde manda taþýr "

Sayfa 322/333 ÝlkÝlk ... 222272312320321322323324332 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •