Sayfa 254/285 İlkİlk ... 154204244252253254255256264 ... SonSon
Arama sonucu : 2279 madde; 2,025 - 2,032 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. Aslında ideal olan hisse geri alımı yapıp sermaye azaltımı cihetine gidip bu geri alınan hisselerin imha edilmesidir. Hissedarların menfaatini maksimize eden yol bu yoldur. Ama böyle yapılırsa geri alımda kullanılan meblağ çekirdek sermayeden düşülür, böylece sermaye yeterlilik rasyosu da düşmüş olur. Durum böyle olunca bu cihete gitme olasılığı pratik olarak sıfır oluyor.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    SN. TH.... dolar bazlı grafik üzerinden durum nasıl?
    Eline sağlık 0101, bu grafikte çok bariz olarak yukarıda değindiğim mevzu görünüyor. 2018 bedellisi arifesinde 2 2 doları görmüş olan hisse 0.4 dolara kadar düşmüş bu bir kaç aylık bedelli sürecinde, %80 den fazla bir düşüş söz konusu. Dediklerimi teyit ediyor bu grafik.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. Halk Bankası 3 milyar TL lik geri alım açıkladı. Bu arada BoA YKBNK hedef fiyatını 47 tl den 41 TL ye düşürdü bugün.

4. us20f 27 mart seans sonu
    istediğin hayat sana verilmez. onu inşa edersin, tuğla tuğla, gün gün.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Halk Bankası 3 milyar TL lik geri alım açıkladı. Bu arada BoA YKBNK hedef fiyatını 47 tl den 41 TL ye düşürdü bugün.
    Sayın Trendhound; 3-4 yıl önce benim hatam ile gereksiz bi şekilde sizinle atışmıştım.ÖZÜRDİLERİM.Halkbankasının geri alım çıklaması ve-veya farklı konularda düşüncenizi rica edebilir miyim? 5 yıldır hissedeyim yordu biraz beni maalesef..Teşekkür ediyorum.

6. Ozann Hocam selamlar. Özür dilenecek bir mevzu yok ortada. Atışmaları eleştirileri hatta her türlü mobbing uygulamasını normal karşılamak lazım, onlar doğal yaşamın bir parçası. Hele hele Forum ortamında bu tür şeyler her zaman karşılaştığımız gerçekler. Ben şahsen bunların hiç birini önemsemiyorum. HALKB'ye gelince; bu hisseden ben büyük zarar yazarak çıktım Covid arifesinde, akabinde Covid zamanı ful Pegasus'a girerek buradaki zararı fazlasıyla telafi ettim. Bir daha bu hisseye bulaşmadım ve bulaşmaya da hiç niyetim yok. 2 kere tahsisli yaparak mevcut hissedarların payına kötü darbe vurdular, halka açıklık oranı %50 den %8.5 e indi böylece. Bildiğin kamu kağıdı işte, öncelikleri kar elde etmek değil bunların. Artık kamu hisselerine karşı bir alerjim var benim. Bunları söylemekle beraber HALKB'nin son 12 aylık performansı hiç de fena değil. Bu hissenin en önemli özelliği tedavüldeki lotların çok az olmasıdır. İkinci özelliği ise hisse geri alımlarının tam gaz devam ediyor olması. Bu 2 özellik hisseye alışılmışın dışında bir güç ve momentum katıyor. Hisse artık sahipli bir hisse. Son 6 yıl boyunca geri alınan lotlar 150 milyon lota ulaştı ki tedavüldek lotların (610 milyon lot) 4 te 1 i eder. Son açıklanan geri alım ile 100 küsür milyon lot daha geri alınabilir. Toplam eder 250 milyon lot. Az da olsa hala yabancıların elinde 60 milyon lot mevcut. Yerli emeklilik ve yatırım fonlarını da katarsak treydıbıl yani alım satıma müsait serbest dolaşımdaki lotlar 200 milyon lota düşüyor ki bu durumda toplam hisse sayısı olan 7.5 milyar lotun %3 ü eder. İşte bu hissenin en olumlu tarafı budur. Sahipli olması ve treydıbıl lotların %3 gibi çok az olması yüzünden bu hisse yukarı yönde ciddi bir prim yapma potansiyeline sahip. Tabi öte yandan ABD'deki yargı sürecindeki gelişmeler de etki edecektir.

7. YKBNK GARAN AKBNK her birinin aktifleri 2024 sonu itibariyle birbirine çok yakın ve 2.5 trilyon TL civarında. İşbankasının toplam aktifleri ise 3.3 trilyon TL gibi. 4 özel bankanın toplam aktifi 11 trilyon TL 2024 sonu itibariyle.

8. YKBNK AKBNK GARAN her birinin aktifi 3 aşağı 5 yukarı ayni ama karlılık ve piyasa değeri açısından büyük farklar var. Burada GARAN açık ara ile 1. sırada. Özel TR bankalarının piyasa değeri genellikle aktiflerin %10-15 aralığındadır. GARAN PD %15 i bayağı aşmış durumda, YKBNK ise %10 un altına bayağı düşmüş durumda. AKBNK %10 sınırında. İşbankası da %10 un altında.

Sayfa 254/285 İlkİlk ... 154204244252253254255256264 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •