Sayfa 840/1003 İlkİlk ... 340740790830838839840841842850890940 ... SonSon
Arama sonucu : 8024 madde; 6,713 - 6,720 arası.

Konu: Viop LXIII

Alıntı Originally Posted by D83 Yazıyı Oku
    Tertemiz keriz hatta eşek yerine konuldu dürüst olmak
    Hiç öyle gerçeklerle anlatılan masallar çok farkli
    Dürüst olmanın maliyeti aşırı yuksek
    Artı çevrendeki kalabalık azalıyor.

Çekirdek kadro ile kalıyorsun.

Beyaz yalanlar hariç kimseyi yanımda kabul etmiyorum ben.

Beyaz yalan yemekler,hastalıklar,yakışmış yakışmamış mevzuları.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
    YERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI

2. Sadece siyaset değil
    İş hayatı spor sosyal hayat
    Hatta aşk hayatı
    Kadınların en sevmediği itici gelen tipler Dürüst temiz tiplerdir
    Gerçeklerle anlatılanlar gram uyuşmuyor
    İnsanların inancının bitmesinin asıl nedeni bu

3.  Alıntı Originally Posted by D83 Yazıyı Oku
    Tertemiz keriz hatta eşek yerine konuldu dürüst olmak
    Hiç öyle gerçeklerle anlatılan masallar çok farkli
    Dürüst olmanın maliyeti aşırı yuksek
    Güzel bebek....

https://www.youtube.com/watch?v=MedEGuohDCQ

4.  Alıntı Originally Posted by D83 Yazıyı Oku
    Sadece siyaset değil
    İş hayatı spor sosyal hayat
    Hatta aşk hayatı
    Kadınların en sevmediği itici gelen tipler Dürüst temiz tiplerdir
    Gerçeklerle anlatılanlar gram uyuşmuyor
    İnsanların inancının bitmesinin asıl nedeni bu
    Sen bu hayatı HİÇ yaşamamışsın derim sana ....yanılıyorsun.
    Dünyanın her ülkesinde ilk aranan farklılık KARAKTER dir.!
    KAREKTER için dil konuşmana gerek yoktur....insanlar anlar..ve ÇÖZER SENİN KARAKTERİNİ..!

5. Her kim ki karaktersizse bu onun problemidir.!(genele yazdım)

6.  Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku
    Her kim ki karaktersizse bu onun problemidir.!(genele yazdım)
    KARAKTERİN oluşumunda sadece din - dil yoktur.... KARAKTER in oluşumunda AİLE - Çevre (okul) ve Ailenin içindeki her şey vardır.(Sefiller gibi)

7. Victor Hugo sefillerde ne anlatıyor?

Victor Hugo'nun 1862 tarihli başyapıtı Sefiller, ailesine ekmek götürebilmek için hırsızlık yapan ve bu yüzden kürek mahkûmiyetine çarptırılan bir adamın hikâyesi. Aldığı ağır cezanın bedelini ömrü boyunca ödeyen Jean Valjean'ı merkezine alan roman, yoksulluğu, toplumsal adaleti ve dayanışmayı anlatıyor.

8. Ne diyorlardı,'hayat sen planlar yaparken başına gelenlerdir' .Bense çoğunlukla ' herşey olacağına varır ' cümlesini kullanırım.İnsan denen varlık sınırları olan bir varlıktır.Her şeyi dizayn etme gücü ve çabası bir yere kadardır.İnsana bir güç seçme hakkı verilseydi muhtemelen bu ölümsüzlük olurdu. Buna karşılık Allahın/Yaratıcın insana verdiği en güzel hediye ölüm/ fanilik.Her türlü felsefesini yapabiliriz yaratıcının bu dünyadaki adaleti ile ilgili ama sonuçta yaratıcı finalde ölümle herkese adaleti sağladığı için hepsi çöpe gider bu felsefi tartışmaların.Yakın bir zamanda bir söz okumuştum ya burada ya dışarda,'insan bu dünyaya bir hiçle gelir, herşeyi elde etmek için çalışır,sonunda yine bir hiçle bu dünyadan ayrılır.Keşke ruhlarımızı, yaşadığımız zamanın ruhu ile bu kadar kirletmeseydik.
    İnsanda iyilik ve kötülük ikiz kardeş gibidir.iyiligi yada kötülüğü ortaya çıkaran,aile,ortam,toplum gibi çevresel faktörler fakat asıl olarak kişisel tercihtir.Yaratıcı önceden kimseyi iyi yada kötü yapmaz bu kişisel seçimdir.Kötülüğü seçtiğin zaman her türlü kolaylık vardır ve hayat kolay ve imtihansizdir.İyiliği seçtiysen hayat zordur ve bu tercihte kaldığın sürece değişmez.Hukukta ceza ehliyeti kavramını vardır.Akil hastalığı, yaş küçüklüğü vb.gibi.Misal tam akıl hastasının cezai ehliyeti yoktur.Benim düşünceme göre de dinlerin muhatabı tercihini iyilikten yana kullanananlardir.Kotulugu tercih edenler dinin muhatabı değil.Ama işin garibi bu din ve evrim tartışmalarını sürekli yapanlar zaten dininde muhatap almadığı kitle.İnsan ruhu/enerji iyi huyludur.Biz seçimle onu kötü huylu/kanser yaparız.Sonra da bu seçimle kendimizle ve iyilikle mücadelemiz hiç bitmez.

Sayfa 840/1003 İlkİlk ... 340740790830838839840841842850890940 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •