Sayfa 889/895 İlkİlk ... 389789839879887888889890891 ... SonSon
Arama sonucu : 7153 madde; 7,105 - 7,112 arası.

Konu: SASA - Sasa Polyester

1. sasa 5 lirada az maliyeti olan kendini kurtarır, üstünde maliyeti olan 15 sene bekleyecek. neden 15 sene, öncesini düşünün, aşağıda grafik var, 90 lı yıllardan itibaren grafik var, en son 10 yıl önce 1 liraydı yüzüne bakan yoktu, sonra birileri aldı ve parladı, şimdi aynı şey olacak 15 sene yatay gidecek, belki birileri yeniden alacak, borsaya göre 5-7-10 lira olur belki ama borsa dışında gram gitmez, hatta banka ve holdinglerin yarısı kadar gitmez, 43 milyon değil, 43 milyar adet pay var.

sasa.jpg

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Güzeller güzeli Fethiye
    Gönderi
    1,744
    Blog Entries
    6
    3,80 üstüne atıp oralarda bir süre güç toplayabilirse 4 üzerine hareket için bu güzel bir ön hazırlık olur.
    ortadan biraz daha kısa vadede 4,40 üstünde bir hedefe yönelebilmesi için bu atraksiyon gerekli ve önemli..

Youtube Teknik Analiz Kanalı -> @hisse.analiz

3.  Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
    uzun zamandır gelmemiştim, SASA için haziranda 23,80 lira olur demişiz, bölünme öncesi rakamları falan düşünürsek bu hedefi yani 3,40 lirayı görmüş. Az değil 2 yıl sasayı düşürmek için emek verdim. sonunda düşürdüm ve bitti. 3,40 lira artık dip rakamdır rahat olun.
    PTA Tesisi devreye girdikten sonra Cips ve Elyaf üretimi de otomatikman devreye girecek ve bunların Bilançoya yıllık brüt katkısı da 600Milyon Dolar olacak şeklinde bir açıklama var.Kabataslak bir hesapla SASA 2024 sonunda yazdığı 18.279 Milyar tl kârını en az %50 arttırıp 27 Milyar tl'ye götürebilir ve şu anda 8.65 dolayındaki F/K ise 4-4.5lara düşebilecektir.Bu bakışla Hissenin fiyatı da potansiyel olarak %100,yâni 7-7.5 tl lara ulaşabileceği düşünülebiliyor..Ne dersiniz CAKIR24?

4.  Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
    sasa 5 lirada az maliyeti olan kendini kurtarır, üstünde maliyeti olan 15 sene bekleyecek. neden 15 sene, öncesini düşünün, aşağıda grafik var, 90 lı yıllardan itibaren grafik var, en son 10 yıl önce 1 liraydı yüzüne bakan yoktu, sonra birileri aldı ve parladı, şimdi aynı şey olacak 15 sene yatay gidecek, belki birileri yeniden alacak, borsaya göre 5-7-10 lira olur belki ama borsa dışında gram gitmez, hatta banka ve holdinglerin yarısı kadar gitmez, 43 milyon değil, 43 milyar adet pay var.

sasa.jpg
    Bu arada Şirketin Gaziantep'de kurmuş olduğu GES de devreye girmiş..Bu da Elektrik Faturasından önemli bir düşüş ya da bir diğer deyişle Kâr sağlayacaktır..

5.  Alıntı Originally Posted by Şafakalı Yazıyı Oku
    PTA Tesisi devreye girdikten sonra Cips ve Elyaf üretimi de otomatikman devreye girecek ve bunların Bilançoya yıllık brüt katkısı da 600Milyon Dolar olacak şeklinde bir açıklama var.Kabataslak bir hesapla SASA 2024 sonunda yazdığı 18.279 Milyar tl kârını en az %50 arttırıp 27 Milyar tl'ye götürebilir ve şu anda 8.65 dolayındaki F/K ise 4-4.5lara düşebilecektir.Bu bakışla Hissenin fiyatı da potansiyel olarak %100,yâni 7-7.5 tl lara ulaşabileceği düşünülebiliyor..Ne dersiniz CAKIR24?
    Bu gelişmeler bir çok şirkette var, belkide söyledikelrinden daha yüksek karlar gelecek. Örneğin 2008 krizinde bankacılık çöktü, garanti bankası 11 liradan 1,78 liraya geldi, bankacılık endeksi senelerce çok güzel kar açıkladı ama senetlere yansımadı. Pandemide 6 küsür liradan garanti bankasını satıyorlardı, yani aradan 12 sene gecmiş garanti bankası hala 6 lira. Bu satış piyasayı tedirgin etti, sonra nağc, ağbal olayı ile daha büyük satışlar oldu, fakat yabancı burada malı topladı, derken garanti bankası 3-4 sene için 100 lirayı gecti. O dönemde elimde 4,5 liradan 450 bin lot akbank vardı, biraz korkudan birazda cahillikten sattım, 4 yıl akbank elimde olsaydı bir şubeyi ben alırdım. Sözün özü sasa ucuz ama ortaklık yapısı sermaye artırım süreclerinde aşırı dağıldı. Tekrar toparlanması ve güzel prim yapması seneler alabilir. Garanti bankası 12 yıl sürmüş.

6.  Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
    Bu gelişmeler bir çok şirkette var, belkide söyledikelrinden daha yüksek karlar gelecek. Örneğin 2008 krizinde bankacılık çöktü, garanti bankası 11 liradan 1,78 liraya geldi, bankacılık endeksi senelerce çok güzel kar açıkladı ama senetlere yansımadı. Pandemide 6 küsür liradan garanti bankasını satıyorlardı, yani aradan 12 sene gecmiş garanti bankası hala 6 lira. Bu satış piyasayı tedirgin etti, sonra nağc, ağbal olayı ile daha büyük satışlar oldu, fakat yabancı burada malı topladı, derken garanti bankası 3-4 sene için 100 lirayı gecti. O dönemde elimde 4,5 liradan 450 bin lot akbank vardı, biraz korkudan birazda cahillikten sattım, 4 yıl akbank elimde olsaydı bir şubeyi ben alırdım. Sözün özü sasa ucuz ama ortaklık yapısı sermaye artırım süreclerinde aşırı dağıldı. Tekrar toparlanması ve güzel prim yapması seneler alabilir. Garanti bankası 12 yıl sürmüş.
    SASA ile Garanti Bankasını kıyaslamak bence hiç doğru değil..Bambaşka sektörler,tabii Bankaların kafasının üzerinde bir de Bankalar Kanunu denilen Demoklesin Kılıcı sallanıyor..Sasaya gelince..PTA Tesisi tamamlandı ve yılda 1.5 Milyon Ton PTA bunun yanında Cips ve Elyaf üretecek..Avrupa,Ortadoğu ve Afrikada bu büyüklükle kıyaslanacak bir alternatif üretici mevcut değil..Türkiye'de ise çok ciddi bir PTA kullanımı olması bir yana,alternatif üretici STAR Rafinerisi ki o da SASA üretiminin onda biri dolayında üretebiliyor..Sözün özü içerde ve dışarıda bu ürünün alıcısı hazır.Bankalar Kredi satarak para kazanırlar..Türkiye'nin şu andaki genel ekonomik durumu halkın,orta hallinin kredi kullanmasına çok müsait değildir..Kaldı ki 2024 yılında (ki pek iyi geçmemiş bir yıldır) SASA 18.279.000.000 tl Vergiden arındırılmış kâr yazabilmiştir..Şimdi siz bunun üzerine PTA Tesisi ile 600.000.000. Dolar FAVÖK,ya da %30 düşerek net kar olarak 420.000.000 Dolar net kâr koyup hangi kârlara ulaşacağını bir hesaplayın,ve böyle bir kârlılığa kaç Türk Şirketinin ulaşabileceğini düşünün..Bu kâr İthalâtın engellenmesinden (yâni ihracattan farksız bir hüviyetle) ve doğrudan İhracat yoluyla sağlanabilecektir..Bunları bir araştırın yine konuşalım..

7. Sayın Şafakalı, sektörel kıyaslama yapmadım, hisse senedi olarak toplanma, dağıtılma şeklinde baktım olaya. Sasa sermaye şekilleri ile dağıtılmış bir hisse, tekrar toplanması belkide 5-10 yıl sürecek. Kar marjı yada yaptığı iş bunu değiştirmez.

8.  Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
    Sayın Şafakalı, sektörel kıyaslama yapmadım, hisse senedi olarak toplanma, dağıtılma şeklinde baktım olaya. Sasa sermaye şekilleri ile dağıtılmış bir hisse, tekrar toplanması belkide 5-10 yıl sürecek. Kar marjı yada yaptığı iş bunu değiştirmez.
    İyide bütün bunları neden yazıyorsun kime ne faydası var ben vede bir çok kişi içerde kalmış vaziyette kahince bir tespit yapmışsınız beş on yıl çok iddaalı konuşmuşsunuz o vakit dükkanı kapatıp gidinmi diyorsun para bütün dengeleri alt üst eder bekleyelim derim BORSADA TEKNİK OLARAK İFLAS ETMİŞ BİR ÇOK ŞİRKET VAR KATLAYA KATLAYA GİDİYORLAR ÖRNEĞİN AK ENERJİ VİKİNK KAĞIT BUNLAR KADAR OLAMAZMIYIZ ESEN KAL SAĞLICAKLA DÜKKANI KAPATIP GİTMEK YOK

Sayfa 889/895 İlkİlk ... 389789839879887888889890891 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •