Sayfa 495/495 İlkİlk ... 395445485493494495
Arama sonucu : 3958 madde; 3,953 - 3,958 arası.

Konu: YBTAS - Yibitaş İnşaat Proje

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyadan uzak
    Gönderi
    23,658
     Alıntı Originally Posted by Börsianer Yazıyı Oku
    Hisse net için ben yazmış olayım, %299.900 oranında bedelsiz kararımız hayırlı olsun hepimize. Bu saatten sonra elinde olmayan burayı bilmeyen adamların yorumlarına hiç bakmayın.

Syg.
    darısı diğer sermayesi düşüklereKoçanı da sürüm sürüm süründürenlere!
    Kartalın ufukta gördüğünü tavuklara anlatamazsın.
    Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldığım notlardır.Bu bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir

2.  Alıntı Originally Posted by Börsianer Yazıyı Oku
    Hisse net için ben yazmış olayım, %299.900 oranında bedelsiz kararımız hayırlı olsun hepimize. Bu saatten sonra elinde olmayan burayı bilmeyen adamların yorumlarına hiç bakmayın.

Syg.
    Israrla bekledim, acaba yazan olacak mı diye.. 2020 yılında bu forum çok değerli profillerle doluydu ve kaliteli bilgi akışı oluyordu.. Zamanla başka gruplar, TG ve X hesapları grupları açıldıkça burası da sessizleşti maalesef..

3. Benim gibi sabırla bekleyen arkadaşlar var mı? Eskilerden, 2020 şubat marttan beri bekleyen var mı?

4. Bugün 5. tavanı yaptık. Sabahki açılışta 96 işlem oldukça yüksek oldu. Bakalım 12:55 ve 13:55 te ne yapacak? Tahtacımız acaba panikleyenlerin mallarını toplayıp daha götürecek mi? İşlemlerin sağ cepten sol cebe olabileceğini düşünüyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyadan uzak
    Gönderi
    23,658
    Şu yüzde 300.000 bedelsizi egeen verseydi bak sen neler olurdu neler!
    Kartalın ufukta gördüğünü tavuklara anlatamazsın.
    Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldığım notlardır.Bu bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,515
    Şirketle ilgili son görüş ve düşüncelerimi X'de yazdım

https://x.com/mertkalyoncutr/status/1908556606989652284

#YBTAS Yatırım Teması ve Beklentiler
    Şirketle ilgili güncel görüş ve tahminlerimi bir yazıda toplamak istedim. Hem elinde hisse bulunan hem de araştırma yapmak isteyenlere fikir verici olur. Temel finansal analiz yönünden bakmayacağım, çünkü burada bilanço odaklı değil beklenti odaklı bir yatırım durumu var.

1- Bedelsiz Sermaye Artışı: Yibitaş 1991 yılından 2025 yılına kadar sermayesini artırmadan gelmişti ve 2012’de BİST’e girdiğinden beri en düşük sermayeli şirket olarak yatırımcılar arasında sürekli bedelsiz ile anılıyordu. Şirketin bunu yapmaya pek gönüllü olmadığını ancak yasal zorunluluk geldikten 1 yıl sonra karar almasından anlayabiliriz. Ancak yasal sınır 250 bin TL yeterli derken 300 milyon TL yeni sermaye kararı alınması olumlu karşılandı. Hisse haberden sonra 7 gün tavan kapattı. Hisse fiyatı 3.000’e bölünecek ve likiditesi artacak, alım satımı kolaylaşacak ve erişilebilir hale gelecek. Bölünme yaklaşık 6 ay sonra olacaktır. Bu beklenti yeni yatırımcı çekse de artık gerçekleşmiş bir beklentidir.

2- Şirket El Değiştirme İhtimali: Votorantim’in Yibitaşâ€™ı satma ihtimali olabilir. Bu konuda resmi bir açıklama olmasa da bu ihtimali destekleyen bazı emareler bulunuyor. Örneğin şirketin büyük kapasite yatırımlarına girmemesi, borçlanma yapmaması, şirketin bilançosunda nakit bulunmaması, ana ortağın bu iştiraki ile uzun vadeli planlar yapmadığı ve uygun bir teklifte elden çıkarmaya hazır olduğu şeklinde yorumlanabilir. Votorantim’in Türkiye’deki bu yatırımından çok memnun olduğunu şahsen düşünmüyorum. Ana ortağın şirketi elde tutmaya devam edeceği senaryoda sermayeyi görece düşük bırakmaya devam etmesi veya çok az artırması daha mantıklıydı. Şu anki büyük artışı yeni bir ortağa hazırlık gibi düşünüyorum. Veya vitrini süslemek olarak da düşünülebilir. Şirket borsada oluşan piyasa değerini ve potansiyel alıcıların iştahını PD ile yükseltmek istemiş olabilir. Şirketin el değiştirmesi senaryosu gerçek olursa, el değiştireceği fiyattan bağımsız olarak, yani fiyat düşük bile olsa hissenin olumlu fiyatlanacağını düşünüyorum. Yeni ortak yeni beklenti yaratacaktır.

3- PÖİP’den Sürekli İşleme Geçiş Beklentisi: Bu konuda Pazar geçiş şartlarını tekrar incelemek gerekir. BİST Kotasyon Yönergesi Madde 37 “Payları PÖİP’te işlem gören ortaklıkların payları bu Yönergenin 8 inci maddesinde belirtilen kotasyon şartlarının sağlanması halinde, ortaklıkça başvuru yapılması kaydıyla kota alınarak şartlarını sağladığı pazarda işlem görebilir.“ Madde 8’i dikkatlice incelerseniz gerekli şartları sağlamak için yapılması gerekenler vardır.

Öncelikle borsaya PÖİP’den girmemiş %5,00 dolaşım altında kaldığı için alınmış olan şirketlerin PÖİP’den çıkması ile Borsa’ya PÖİP’den girmiş şirketlerin çıkış şartları farklıdır. YBTAS’ın çıkması için aşağıdaki pazarlardan birinin şartlarını sağlaması gerekir.
    Şu anda %7,21 dolaşım oranına ve 1,44 milyar TL dolaşımdaki paya sahiptir. 2 Nisan tarihinde Votorantim %5,00 hisseyi satılabilir hale getirmek için bildirim yaptı. Şirketin burada güttüğü amacı henüz net olarak bilmiyoruz, bir açıklama yapılmadı. Bu hisseler takasa geçtikten sonra da satılmadığı sürece fiili dolaşım oranı %7,21 olarak kalacaktır. Bu nedenle en düşük eşik olan %10’u yakalamak isterlerse %2,79 hisse satılması gerekecektir. Bu 2.790 adet hissenin bugün değeri 558 milyon TL eder. Bu süreç birkaç günde bitecek kadar kolay değildir. Hisse başı 200 bin TL fiyatla %10 fiili dolaşım oranına ulaşılacak kadar satış yapılırsa dolaşımdaki payın piyasa değeri de 2 milyar TL olur ve Yıldız Pazar'ın ilk iki şartı sağlanır.
    Özsermaye/Sermaye oranı da 1’den büyük durumdadır. 2 Yıl dönem kartı olma şartını ise son bilançoda taşımıyor. Bunun için bir istisna tanımlanmış. Son bilanço ve ara dönemlerde faaliyet karı bulunuyorsa ve fiili dolaşım pay değeri en az 4 milyar TL ise Borsa yine yıldız pazarda kotasyona izin verebiliyor. Burada dönem karı şartı sağlanmadığı durumda yıldız Pazar şartları zorlaşıyor. Ana Pazar ve Alt Pazar şartları da %20 ve %25 dolaşım gerektirdiğinden buralara henüz uzak. Netice olarak, Şirket çok isterse bu yollara girebilir ancak Borsa İstanbul’da PÖİP’den çıkış oldukça karmaşık ve zor diyebiliriz.

Son olarak, bu tahmin ve düşünceler bir yatırım tavsiyesi değildir. Bugün itibarıyla şirkette hisse tutmaya devam ediyorum.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 495/495 İlkİlk ... 395445485493494495

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •